20132014 Veld 2013/09/21 Avanti - SKF 9-9
2013/09/21 Avanti - SKF 9-9
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
30' Afstand Arie Vingerling
30' Afstand Daan Westmaas
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Korte kans Stefan Hogervorst
30' Korte kans David Post
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand Fenna van Leeuwen
Arie Vingerling(1)

Avanti heeft in een matige maar wel zeer spannende wedstrijd verzuimd twee punten te pakken tegen SKF.  Het 9-9 gelijkspel geeft wel de krachtsverhouding goed weer, echter bij een stand van 9-8 heeft Daan zo’n 5 minuten voor het eind van de wedstrijd de winnende treffer op de punt van de schoen. Kort na elkaar draaien een afstandschot en een doorloop uit de korf en is het SKF dat toch nog gelijkmaakt vlak voor het einde van de wedstrijd. SKF krijgt ook nog de laatste aanval van de wedstrijd, maar een score in deze aanval blijft ons bespaard.

Slechts 18 doelpunten in een hoofdklassewedstrijd is te weinig. En dit kwam hoofdzakelijk door het lange schaken in de aanval.  Langdurig rondspelen, veel de bal naar binnen en weinig schoten. Ook laten beide ploegen zien dat de verdediging goed in orde is. Daan schiet Avanti nog wel naar een 1-0 voorsprong maar SKF loopt langzaam uit.  Na 20 minuten is de stand 1-4 en SKF blijft lekker de schoten pakken. Avanti vergeet dit, terwijl de luchtmacht toch toch prima in orde is.  Twee afstandschoten van Daan en Maaike zorgen toch weer voor de Anschlusstreffer.  Richting de rust beginnen beide ploegen ineens te scoren en lijkt de wedstrijd los te komen. Stefan 4-4 onder de korf, David een prachtige one-hander voor 5-4 en Arie van afstand 6-5. In het rustsignaal tekent SKF nog voor de gelijkmaker via een strafworp.

De tweede helft laat eenzelfde begin zien als de eerste. SKF loopt gelijk weer weg met een afstandschot en een doorloop en we staan er weer 2 achter. Na zo’n 10 minuten in de tweede helft,  de stand is dan 6-8,  besluiten Dé en Henk-Jan in te grijpen. Arie en Nikki maken plaats voor Babette en Jordi.

Het lijkt het vak wat beter te laten functioneren en het zijn Stefan en Babette die de ploegen weer naast elkaar schieten. Er is dan nog een kwartier te spelen. Als Fenna Avanti dan weer naar een 9-8 voorsprong  schiet lijkt de wedstrijd toch nog richting Avanti te kantelen. SKF komt er even niet meer aan te pas en door veel balverlies krijgt Avanti nog een paar dotten van kansen. De korf is ons helaas niet gunstig gezind. SKF weet de korf nog wel een keer te vinden. Eindstand 9-9.

Volgende week de uitwedstrijd bij Tempo in Alphen ad Rijn.

Doelpunten : Stefan Hogervorst , Daan Westmaas  (2), David Post, Fenna Teunissen, Maaike Hazenkamp , Arie Vingerling en Babette Heijblom.