20132014 Veld 2013/09/28 Tempo -Avanti 11-14
2013/09/28 Tempo -Avanti 11-14
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
32' Afstand Stefan Hogervorst(0 - 1)
27' Afstand Tempo(1 - 1)
27' Vrije Bal Daan Westmaas(1 - 2)
27' Afstand Jordi van Zuidam(1 - 3)
26' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 4)
24' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 5)
23' Korte kans Tempo(2 - 5)
16' Korte kans Tempo(3 - 5)
16' Afstand Tempo(4 - 5)
15' Afstand Tempo(5 - 5)
15' Vrije Bal Daan Westmaas(5 - 6)
14' Afstand Tempo(6 - 6)
7' Afstand Tempo(7 - 6)
2' Afstand David Post(7 - 7)
1' Afstand Jordi van Zuidam(7 - 8)
32' Strafworp Tempo(8 - 8)
30' Strafworp Stefan Hogervorst(8 - 9)
28' Korte kans Stefan Hogervorst(8 - 10)
26' Doorloop Jordi van Zuidam(8 - 11)
25' Strafworp Tempo(9 - 11)
21' Afstand Tempo(10 - 11)
15' Afstand Fenna van Leeuwen(10 - 12)
11' Afstand Tempo(11 - 12)
5' Strafworp Daan Westmaas(11 - 13)
2' Afstand Cherrel Tonkes(11 - 14)
Stefan Hogervorst(5)
Jordi van Zuidam(3)
Daan Westmaas(3)
David Post(1)
Cherrel Tonkes(1)
Fenna van Leeuwen(1)

Na weer een zeer spannende wedstrijd is het Avanti gelukt van Tempo te winnen.Werd vorig veldseizoen nog twee keer aan het kortste eind getrokken, was de winst nu voor Avanti. Geen hoogstaande wedstrijd, maar de punten tellen en we blijven gewoon meedoen om de bovenste plaatsen.

Met twee wijzigingen in de ploeg, Jordi voor Arie en Cherrel voor Nikki,  werd onder een heerlijk zonnetje aan de wedstrijd begonnen. In de beginfase is het wat aftasten en zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten hebben beide ploegen een keer gescoord ( Stefan ) en de scheidsrechter is niet flauw en fluit niet gelijk alles af. Ook niet bij een stevig duel. Plotseling na een kwartiertje scoort Avanti vier op een rij. Daan, Jordi ( samen in eerste verdediging ) en twee keer Stefan.  En na een kwartiertje staan we ineens met 1-5 voor. Wel wat geflatteerd, want de ploegen zijn nog steeds aan elkaar gewaagd. Door een wat onzorgvuldig Avanti slaagt Tempo er in binnen drie minuten weer langszij te komen.

Het blijft daarna gelijk opgaan. Beide ploegen zoeken lang in de aanval waarbij David blijft heersen onder de korf.  Avanti komt nog een keer op voorsprong door een vrije bal van Daan, voor Tempo met twee afstandschoten weer een 7-6 voorsprong neemt. Bij 7-6 mist Stefan een door Cherrel versierde strafworp, maar dit heeft gelukkig geen gevolgen. David scoort de 7-7 van onder de korf na een prachtige combinatie met Stefan. Vlak voor rust schiet Jordi van afstand Avanti nog met een voorsprong richting de kleedkamers.

In de tweede helft komt Avanti na 10 minuten weer op een voorsprong van twee doelpunten. Nadat Fenna en David vrije kansen gemist hebben, is het Stefan die na een strafworp ook nog een mooie frommelbal onder de korf binnenschiet. Als Jordi dan met een doorloop 8-11 aantekent gaat het er goed uitzien voor Avanti.  Niets is minder waar. Net zoals in de eerste helft is er weer een periode van veel balverlies en een laag baltempo. Er wordt  gedurende 10 minuten niet gescoord. Tempo daarentegen brengt de spanning weer terug, 10-11. David blijft onder de korf alles pakken en geeft zijn vakgenoten  (Stefan, Fenna en Cherrel ) alle mogelijkheden om tot scoren te komen. Na veel gemiste kansen is het eindelijk Fenna ( die inmiddels op haar tandvlees loopt, Nikki en Sophie lopen al warm langs de kant ) die een kwartiertje voor tijd 10-12 van afstand binnenschiet.

Het wordt weer uiterst spannend. 11-12 door Tempo.  Daan mist een vrije doorloop en een dame van Tempo loopt haar eigen doorloop uit de korf door tegen de paal aan te lopen. De beslissing valt 4 minuten voor tijd als Daan uit een zelf verdiende strafworp na een mooie combinatie met David 11-13 scoort. Het slotakkoord is voor Cherrel die vanaf de achterlijn nog 11-14 binnenschiet.

Een mooie overwinning en wederom kan Avanti profiteren van de brede selectie die Henk Jan en Dé hebben. Er zijn veel mogelijkheden om spelers in te passen.  In deze wedstrijd was David echter de absolute uitblinker. Heersend onder de paal en zo scherp als een mes waardoor zijn hele vak naar een hoger niveau getild werd.