20132014 Veld 2013/10/05 Avanti - Rohda 15-16
2013/10/05 Avanti - Rohda 15-16
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
32' Vrije Bal Stefan Hogervorst(1 - 0)
31' Doorloop Rohda(1 - 1)
30' Afstand Rohda(1 - 2)
29' Afstand Daan Westmaas(2 - 2)
29' Afstand Rohda(2 - 3)
27' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 3)
27' Strafworp Rohda(3 - 4)
26' Afstand Fenna van Leeuwen(4 - 4)
24' Korte kans David Post(5 - 4)
20' Afstand Cherrel Tonkes(6 - 4)
19' Korte kans Rohda(6 - 5)
15' Afstand Jordi van Zuidam(7 - 5)
14' Strafworp Stefan Hogervorst(8 - 5)
6' Afstand Rohda(8 - 6)
4' Strafworp Rohda(8 - 7)
0' Vrije Bal Rohda(8 - 8)
34' Afstand Cherrel Tonkes(9 - 8)
29' Strafworp Rohda(9 - 9)
28' Doorloop Rohda(9 - 10)
23' Korte kans Rohda(9 - 11)
22' Afstand Rohda(9 - 12)
20' Afstand David Post(10 - 12)
18' Strafworp Daan Westmaas(11 - 12)
17' Afstand Rohda(11 - 13)
15' Vrije Bal Stefan Hogervorst(12 - 13)
11' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 13)
9' Strafworp Daan Westmaas(14 - 13)
8' Afstand Daan Westmaas(15 - 13)
3' Afstand Rohda(15 - 14)
3' Afstand Rohda(15 - 15)
1' Korte kans Rohda(15 - 16)
Stefan Hogervorst(5)
Daan Westmaas(4)
David Post(2)
Cherrel Tonkes(2)
Fenna van Leeuwen(1)
Jordi van Zuidam(1)

Wat een teleurstelling. Uitgerekend tegen hekkensluiter Rohda een enorme zeperd voor Avanti. Bij rust zijn de ploegen nog in evenwicht bij 8-8, maar kort voor het einde van de wedstrijd schiet Rohda de winnende 15-16 binnen. De eerste twee punten voor Rohda staan nu ook op het bord.

In de beginfase is Rohda de sterkste ploeg. Lekker fris spelend wordt al vrij snel vier keer gescoord en na 10 minuten is de stand 4-4.  Na een prachtig doelpunt van David, die zijn tegenstanden naast de korf in de luren legt, mist Rohda een strafworp. Avanti profiteert en Cherrel brengt de stand op 6-4. Als Stefan uit een strafworp 8-5 aantekent lijkt het beginoffensief van Rohda voorbij. Tot 5 minuten voor rust blijft het 8-5 waarna Rohda door Avanti alle gelegenheid krijgt in de wedstrijd terug te komen.  Avanti mist de kansen en na twee onhandige overtredingen van Avanti maakt Rohda middels een strafworp en een vrije bal nog gelijk ook. De ruststand is 8-8. Werk aan de winkel voor de coaches in de kleedkamer.

Avanti begint de tweede helft duidelijk scherper. Het eerste schot van Cherrel is gelijk raak, en jammer dat een mooie doorloop van haar afgekeurd wordt. Hierdoor wordt het 9-9 in plaats van 10-8. Een belangrijke fase, want na een gemiste vrije Avanti kans neemt Rohda gelijk een 9-10 voorsprong. Op dat moment kan Avanti geen vuist meer maken in de aanval en na weer een onnodig weggegeven vrije bal wordt het zelfs 9-11. Arie, Vincent , Sophie en Nikki lopen inmiddels warm aan de kant.

Na 9-12 zijn het David en Daan die voor 11-13 zorgen waarna Arie en Nikki het veld betreden voor Maaike en David.  Er zijn dan nog 20 minuten te spelen.  Arie neemt de positie onder de korf in en na zo’n 5 rebounds van Arie krijgt Stefan een vrije bal die hij ook benut. Kort daarop ook de gelijkmaker door Stefan van afstand. Als Daan 10 minuten voor tijd Avanti weer naar een 15-13 voorsprong schiet ( een prachtige combinatie met Jordi en van afstand ) lijkt het verzet van Rohda gebroken en de wissel zeer succesvol.

Helaas echter door een aantal malen slordig belverlies in de verdediging krijgt Rohda nog kansen genoeg en maakt 3 minuten voor het einde gelijk. Avanti mist kort voor tijd nog een mooie kans en Rohda krijgt de laatste kans in de aanval welke met een mooie actie onder de korf afgemaakt wordt. Eindstand 15-16.

Opvallend is dat na 6 gespeelde wedstrijden Avanti het minste doelpunten voor, maar ook het minste doelpunten tegen heeft. Volgende week Oranje Wit in Dordt.

Doelpunten:  Stefan (5) , Daan (4) , Cherrel / David  (2) , Jordi en Fenna