Kitty vd Ende
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
Sophie Donkervoort
26' Afstand David Post(1 - 0)
22' Strafworp Stefan Hogervorst(2 - 0)
19' Strafworp Ijsselvogels(2 - 1)
18' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 1)
16' Afstand Stefan Hogervorst(4 - 1)
15' Afstand Stefan Hogervorst(5 - 1)
14' Strafworp Daan Westmaas(6 - 1)
12' Doorloop Jordi van Zuidam(7 - 1)
9' Korte kans Stefan Hogervorst(8 - 1)
8' Afstand Stefan Hogervorst(9 - 1)
7' Afstand Daan Westmaas(10 - 1)
6' Afstand Jordi van Zuidam(11 - 1)
5' Strafworp Ijsselvogels(11 - 2)
4' Afstand Maaike Hazenkamp(12 - 2)
3' Korte kans Kitty vd Ende(13 - 2)
2' Doorloop Jordi van Zuidam(14 - 2)
1' Afstand Cherrel Tonkes(15 - 2)
28' Afstand Maaike Hazenkamp(16 - 2)
27' Afstand Ijsselvogels(16 - 3)
27' Afstand Fenna van Leeuwen(17 - 3)
26' Afstand David Post(18 - 3)
25' Korte kans Ijsselvogels(18 - 4)
24' Doorloop Ijsselvogels(18 - 5)
22' Korte kans Daan Westmaas(19 - 5)
22' Afstand Stefan Hogervorst(20 - 5)
20' Afstand Stefan Hogervorst(21 - 5)
17' Afstand Daan Westmaas(22 - 5)
16' Korte kans Fenna van Leeuwen(23 - 5)
14' Afstand Colin vd Zanden(24 - 5)
14' Afstand Ijsselvogels(24 - 6)
13' Afstand Fenna van Leeuwen(25 - 6)
12' Afstand Fenna van Leeuwen(26 - 6)
11' Afstand David Post(27 - 6)
8' Korte kans Ijsselvogels(27 - 7)
8' Korte kans Arie Vingerling(28 - 7)
2' Strafworp Ijsselvogels(28 - 8)
0' Korte kans Colin vd Zanden(29 - 8)
0' Afstand Maaike Hazenkamp(30 - 8)
Arie Vingerling(1)

Avanti is het zaalseizoen uitstekend begonnen door een 30-8 overwinning op IJsselvogels. Een scherp schietend Avanti besliste de wedstrijd al in de eerste helft. Na een 15-2 ruststand was het soms moeilijk om de concentratie vast te houden in de tweede helft. Een onthutsend zwak IJsselvogels had echter niets in te brengen deze avond en Avanti wist zelfs nog de dertig doelpunten vol te maken.

stefan

In de veldcompetitie speelt IJsselvogels in de middenmoot van de Overgangsklasse en acteert Avanti in de Hoofdklasse. Het niveauverschil was deze wedstrijd duidelijk zichtbaar. IJsselvogels kwam maar moeilijk onder de verdedigende druk van Avanti vandaan en de ploeg uit Pijnacker had aanvallend alle ruimte en mogelijkheden om tot scoren te komen. IJsselvogels zou in de eerste helft maar twee keer scoren en dan ook nog alleen uit strafworpen.

jordi

Na een 2-0 voorsprong via doelpunten van David Post en Stefan Hogervorst maakte IJsselvogels nog wel de 2-1, maar vervolgens denderde de ploeg van de gebroeders Post over de Moordrechters heen en liep uit naar een 11-1 voorsprong.

maaike

Pas vijf minuten voor de rust viel pas het tweede doelpunt van IJsselvogels waarna Avanti de draad weer oppakte en de rust inging met een 15-2 stand. Avanti scoorde bijna over alle schijven, maar Stefan Hogervorst was deze avond wel heel erg zuiver. Met een prima reboundende David Post en de inschuivende Maaike Hazenkamp en of Cherrel Tonkes legde Stefan ze er vanuit alle hoeken en standen in.

cherrel

Na de rust begon IJsselvogels iets meer mee te scoren en bleef het verschil lange tijd op zo'n 14 doelpunten hangen. Maar vanaf 19-5 ging de turbo er weer op. Ook een aantal spelers van het tweede werd nog ingebracht maar de scoringsmachine ging rustig verder. Colin van der Zanden in de ploeg gekomen voor Stefan Hogervorst wist het mandje ook gemakkelijk te vinden en Arie Vingerling voor Daan Westmaas pakte ook zijn doelpuntje mee.

colin

Met Sophie Donkervoort voor Cherrel Tonkes ging de ploeg op jacht naar het record doelpunten voor. Dat ligt op 33 doelpunten. Zover kwam het niet, wel werd in de laatste minuut via een fraai afstandsschot van Maaike Hazenkamp de 30 doelpunten nog vol gemaakt. Eindstand 30-8. Volgens de statistiekkenners is dit het grootste doelpuntenverschil dat de hoofdmacht van Avanti ooit heeft behaald in de Overgangsklasse.

david

Doelpunten: Stefan Hogervorst (7), Fenna Teunissen (4), Daan Westmaas (4), Jordi van Zuidam (4), Maaike Hazenkamp (3), David Post (3), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, Cherrel Tonkes en Arie Vingerling.

jordi

Volgende week wacht een tegenstander van een ander formaat. DSC uit Eindhoven zal uit zijn op revanche na de nederlaag tegen Avanti in de veldcompetite. En DSC wordt getipt als één van de kandidaten voor het kampioenschap. DSC won ook ruim zijn eerste wedstrijd en Avanti zal vol aan de bak moeten in Eindhoven wil het haar ambitie waar gaan maken om bovenin mee te gaan draaien.