20132014 Zaal 2013/11/16 DSC -Avanti 28-20
2013/11/16 DSC -Avanti 28-20
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
27' Vrije Bal DSC(1 - 0)
26' Korte kans David Post(1 - 1)
25' Korte kans Jordi van Zuidam(1 - 2)
23' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 3)
23' Afstand DSC(2 - 3)
23' Afstand DSC(3 - 3)
19' Afstand DSC(4 - 3)
18' Vrije Bal Daan Westmaas(4 - 4)
15' Korte kans DSC(5 - 4)
15' Strafworp Stefan Hogervorst(5 - 5)
14' Afstand DSC(6 - 5)
14' Afstand Daan Westmaas(6 - 6)
13' Korte kans David Post(6 - 7)
13' Afstand DSC(7 - 7)
13' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 8)
8' Vrije Bal Daan Westmaas(7 - 9)
5' Afstand Cherrel Tonkes(7 - 10)
4' Vrije Bal DSC(8 - 10)
3' Afstand DSC(9 - 10)
2' Korte kans DSC(10 - 10)
1' Afstand DSC(11 - 10)
1' Doorloop Stefan Hogervorst(11 - 11)
1' Afstand DSC(12 - 11)
28' Vrije Bal Daan Westmaas(12 - 12)
28' Afstand DSC(13 - 12)
26' Afstand DSC(14 - 12)
24' Afstand DSC(15 - 12)
22' Afstand DSC(16 - 12)
20' Afstand DSC(17 - 12)
20' Strafworp Stefan Hogervorst(17 - 13)
18' Afstand DSC(18 - 13)
18' Afstand Fenna van Leeuwen(18 - 14)
16' Afstand DSC(19 - 14)
15' Doorloop DSC(20 - 14)
15' Afstand DSC(21 - 14)
14' Strafworp DSC(22 - 14)
13' Vrije Bal DSC(23 - 14)
12' Afstand DSC(24 - 14)
11' Afstand Colin vd Zanden(24 - 15)
10' Afstand Colin vd Zanden(24 - 16)
9' Doorloop DSC(25 - 16)
8' Afstand DSC(26 - 16)
7' Afstand DSC(27 - 16)
6' Afstand Fenna van Leeuwen(27 - 17)
5' Afstand Stefan Hogervorst(27 - 18)
3' Afstand Sophie Donkervoort(27 - 19)
1' Strafworp Daan Westmaas(27 - 20)
0' Strafworp DSC(28 - 20)
Sophie Donkervoort(1)

Avanti  heeft het in Eindhoven niet kunnen bolwerken tegen een uiterst zuiver schietend DSC. Vooral Dennis Snel was een plaag voor Avanti  en schoot vanuit alle standen raak.

In een zeer aantrekkelijke eerste helft zag het er nog zonnig uit voor Avanti. Zeer sterk verdedigend werd DSC flink onder druk gezet. DSC kan niet goed tot schot komen en Avanti kan zelfs uitlopen naar een 7-10 voorsprong  5 minuten voor de rust. DSC heeft dan al 10 minuten niet kunnen scoren. Maar Avanti heeft wel vaker problemen met de laatste minuten want DSC slaagt er in 5 keer op rij te scoren waardoor de ruststand 12-11 wordt. De 11e van Avanti is een prachtige one-hander van Stefan.

In het begin van de tweede helft brengt Daan met een vrije bal Avanti nog op gelijke hoogte. Maar daarna loopt DSC in snel tempo weg. Avanti moet het hebben van vrije ballen en het korte werk, terwijl bij DSC Dennis Snel en Robert Roubos van afstand blijven scoren. DSC loopt snel uit naar een 17-12 voorsprong en kan zich zelfs permitteren een strafworp te missen. Avanti kan de druk uit de eerste helft verdedigend niet meer zetten. Ook scheidsrechter Harkema, die er alleen voorstaat, heeft heet na een een zeer goede eerste helft moeilijk in de tweede helft. En daar heeft Avanti zeker geen voordeel van.

One-hander Stefan

Het vak van Jordi, Daan, Fenna en Kitty heeft moeite tot scoren te komen en Colin wordt ingebracht voor Jordi bij een stand van 17-13.  DSC blijft echter  zuiver schieten en Avanti slaagt er niet meer in er een wedstrijd van te maken.  10 minuten voor tijd is het 24-14 en heeft alleen Fenna nog van afstand kunnen scoren.  De wedstrijd is gespeeld. Sophie komt nog in het veld na een blessure van Cherrel. Avanti weet nog wel 6 keer te scoren in de slotfase, waaronder 2 afstandschoten van Colin kort na elkaar. En dat is nu precies wat Avanti miste in de wedstrijd.

Jammer, want het begon zo goed, maar om een kans te maken tegen ploegen als DSC moet ook het afstandschot op orde zijn. Tegen Ijsselvogels was dit prima in orde, tegen DSC echter niet. Avanti zal in de achtervolging moeten en hopen dat DSC nog punten gaat verlezen.

Doelpunten:  Daan (5) , Stefan en Fenna (4), David en Colin (2), Sophie, Jordi en Cherrel