20132014 Zaal 2013/12/07 Nieuwerkerk -Avanti 18-21
2013/12/07 Nieuwerkerk -Avanti 18-21
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
27' Afstand Maaike Hazenkamp(0 - 1)
27' Afstand Nieuwerkerk(1 - 1)
26' Strafworp Stefan Hogervorst(1 - 2)
26' Doorloop Nieuwerkerk(2 - 2)
25' Afstand Daan Westmaas(2 - 3)
25' Afstand Daan Westmaas(2 - 4)
22' Korte kans Stefan Hogervorst(2 - 5)
21' Vrije Bal Nieuwerkerk(3 - 5)
18' Korte kans Daan Westmaas(3 - 6)
16' Vrije Bal Daan Westmaas(3 - 7)
13' Korte kans Nieuwerkerk(4 - 7)
13' Afstand Arie Vingerling(4 - 8)
12' Korte kans Nieuwerkerk(5 - 8)
8' Doorloop Nieuwerkerk(6 - 8)
5' Afstand Cherrel Tonkes(6 - 9)
4' Afstand Stefan Hogervorst(6 - 10)
3' Korte kans Nieuwerkerk(7 - 10)
0' Afstand Daan Westmaas(7 - 11)
0' Afstand Nieuwerkerk(8 - 11)
0' Strafworp Nieuwerkerk(9 - 11)
29' Afstand Daan Westmaas(9 - 12)
28' Strafworp Nieuwerkerk(10 - 12)
27' Korte kans Fenna van Leeuwen(10 - 13)
26' Doorloop Nieuwerkerk(11 - 13)
21' Doorloop Nieuwerkerk(12 - 13)
20' Vrije Bal Daan Westmaas(12 - 14)
19' Afstand Nieuwerkerk(13 - 14)
15' Afstand Nieuwerkerk(14 - 14)
15' Afstand Daan Westmaas(14 - 15)
14' Doorloop Nieuwerkerk(15 - 15)
12' Afstand Cherrel Tonkes(15 - 16)
10' Afstand Stefan Hogervorst(15 - 17)
9' Afstand Nieuwerkerk(16 - 17)
8' Afstand Nieuwerkerk(17 - 17)
7' Afstand Nieuwerkerk(18 - 17)
7' Strafworp Stefan Hogervorst(18 - 18)
4' Afstand Nikki van Trigt(18 - 19)
3' Afstand Maaike Hazenkamp(18 - 20)
2' Doorloop Cherrel Tonkes(18 - 21)
Arie Vingerling(1)

Een hele knappe overwinning van Avanti uit bij Nieuwerkerk. Na een 9-11 voorsprong bij de rust, kwam Nieuwerkerk halverwege de tweede helft langszij. In een hectische slotfase besliste Avanti het duel door drie damesdoelpunten in de laatste vier minuten. Eindstand 18-21.

cherrel

Avanti speelde weer met Cherrel Tonkes in de gelederen en ook Arie Vingerling stond vanaf het beginsignaal in de basis. Sophie Donkervoort zat geblesseerd langs de kant met een vervelende en pijnlijke zenuwblessure. Nieuwerkerk uit is altijd een van de lastigste wedstrijden in een competitie. Je moet niet alleen speltechnisch en -tactisch bij de les zijn, maar je moet ook de rust in je hoofd bewaren en je niet gek laten maken door tegenstander en publiek.

Want dat het er heftig aan toe kan gaan, bleek ook maar weer deze avond. Het was knap om te zien hoe het merendeel van de ploeg zich bijna de gehele wedstrijd wist te concentreren op de wedstrijd en gefocussed bleef om te winnen. Het was dan ook fantastisch dat deze houding beloond werd met twee, duur verdiende punten.

kitty

Naast de twee punten was er ook verlies voor Avanti. In de wedstrijd van het tweede was Laura van Leersum al geblesseerd uitgevallen en in de wedstrijd van het eerste werd Kitty van der Ende het slachtoffer van een onbesuisde actie en moest ook het veld verlaten. En tot overmaat van ramp werd David Post nog met een rode kaart van het veld gestuurd zeven minuten na de rust.

maaike

Avanti opende de score met een afstandsschot van Maaike Hazenkamp, direct gevolgd door de 1-1. Na de 1-2 van Stefan Hogervorst werd het wederom gelijk (2-2). Het was echter Daan Westmaas die in de eerste helft het verschil maakte. Tegenstander Ruben Datema kreeg geen vat op Daan en het resultaat was dat Daan de 2-3 en de 2-4 scoorde en na de 3-5 ook de 3-6 en de 3-7 maakte.

daan

Fenna Teunissen stond ondertussen in het verdedigingsvak zeer goed rebounds te stelen waardoor de Avanti-aanval veel in balbezit was. Nieuwerkerk pakte een time-out en kwam vervolgens iets dichterbij (6-8), nadat een doelpunt van Maaike Hazenkamp op 5-9 was afgekeurd vanwege een overtreding onder de korf.

stefan

Na een time-out van Avanti pakte de ploeg van de gebroeders Post de draad weer op en via Cherrel Tonkes en Stefan Hogervorst werd het 6-10. Na de 7-10 was er het vervelende incident waarbij Kitty van der Ende werd geraakt door een Nieuwerkerk-speler en na een lange blessurebehandeling toch het veld moest verlaten. De gemoederen liepen in en buiten het veld even hoog op. Na de 7-11 van Daan Westmaas werd de rust bereikt met een 9-11 stand.

.

Na de rust was het gelijk Daan Westmaas die weer scoorde en de stand op 9-12 bracht. Het verschil bleef een tijd rond de twee doelpunten hangen. Bij 11-13 werd David Post met een rode kaart van het veld gestuurd en kwam Jordi van Zuidam in het veld. Nieuwerkerk leek gebruik te gaan maken van deze situatie en kwam halverwege de tweede helft op gelijke hoogte (14-14). Na de 15-15 liep Avanti via Cherrel Tonkes en Stefan Hogervorst weer uit 15-17. Maar Nieuwerkerk rechtte de rug en gesteund door het publiek kwam het gelijk (17-17) en zelfs op een 18-17 voorsprong.

arie

Het was heel knap hoe Avanti de rust bewaarde en het strijdplan verlegde naar de dames in de punt en de heren in de rebound. De Avanti-heren hadden een duidelijk rebound overwicht en de Avanti-dames waren aanvallend zeer dreigend.

cherrel

Vooral Cherrel Tonkes profiteerde optimaal van de ingebrachte dameswissel bij Nieuwerkerk en liep haar nieuwe tegenstandster aan alle kanten voorbij. Stefan Hogervorst kon een door haar verdiende strafworp op 18-18 benutten.

nikki

Vervolgens waren het afstandskanonnen van Nikki van Trigt en Maaike Hazenkamp die voor de 18-20 zorgden. En Cherrel Tonkes maakte het feest compleet door uit een doorloop de 18-21 te scoren en de twee, zwaarbevochten punten mee naar Pijnacker te nemen. Eindstand 18-21.

yes

Doelpunten: Daan Westmaas (8), Stefan Hogervorst (5), Cherrel Tonkes (3), Maaike Hazenkamp (2), Fenna Teunissen, Nikki van Trigt en Arie Vingerling.

TOP (A) - Albatros 20-16
DSC - IJsselvogels  24-14
HKV/Ons Eibernest - Tjoba  24-18