20132014 Zaal 2013/12/14 Avanti - Tjoba 24-13
Maaike Hazenkamp
Kitty vd Ende
Stefan Hogervorst
Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Daan Westmaas
30' Niet bekend Arie Vingerling
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
Stefan Hogervorst(1)

Een sterk spelend  Avanti heeft een ruime 24-13 overwinning op Tjoba behaald.  Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld en stond het machteloze Tjoba al op een 14-3 achterstand. Bij het rustsignaal hadden alle Avantispelers de korf al een keer gevonden.

Avanti begon aan de wedstrijd zonder David ( geschorst ) en Tjoba zonder de geblesseerde DirkJan Westmaas.  Niels Westmaas speelt wel mee bij Tjoba, maar tussen een broederstrijd komt het niet want Daan speelt in het andere vak.  De eerste aanval bestaat uit Maaike , Kitty, Daan en Jordi. Eerste verdediging is voor Fenna, Cherrel, Arie en Stefan.

Een fel en gevarieerd spelend Avanti zet Tjoba aanvallend en verdedigend gelijk onder een enorme druk. Met name het vak van Maaike, Kitty, Daan en Jordi geeft verdedigend zo veel druk dat Tjoba in dat vak in de eerste helft slechts 1 keer uit een vrije bal weet te scoren.  In de eerste 5 minuten loopt Tjoba zelfs twee keer tegen de schotklok aan door de strakke verdediging.

Aanvallend speelt Avanti een fris en fruitig spelletje en de Avantidames zijn op de doorloop uit. Met name Cherrel is een plaag voor haar tegenstandster en is er regelmatig langs. Fenna schiet met scherp van afstand en schiet er in de eerste helft al 4 in. Het is opvallend dat spitsen Daan en Stefan nauwelijks tot scoren komen, maar dit wordt meer dan goed gecompenseerd door de teamgenoten. En dit collectief is momenteel de grote sterkte van Avanti.

Nadat Kitty, wat een prachtige schottechniek heeft zij toch, van de achterlijn Avanti naar een 7-3 voorsprong schiet gaat het ineens snel. Arie en Stefan staan geweldig te rebounden en geven Cherrel en Fenna alle kans om tot scoren te komen. Cherrel krijgt een strafworp mee uit een doorloop welke door Stefan benut wordt, Fenna van afstand, Jordi onder de korf en van afstand.  Het is dan al 11-3 en Tjoba weet het niet meer. Vlak voor rust zijn het dan nog Fenna, Arie en Maaike die de stand op 14-3 brengen. De score van Maaike betekent dat alle spelers in de eerste helft gescoord hebben.

Met 14-3 bij rust is de wedstrijd is de wedstrijd natuurlijk gespeeld.  De tweede helft is dan ook alleen voor de statistiek. Bij Tjoba komt nr 11 veld ( zijn naam weet ik niet ) maar hij zorgt wel voor meer gevaar dan Robin Harinck. Maar Tjoba komt niet meer dichterbij. Over de tweede helft gezien wordt een 10-10 score bereikt. Vooral Jordi en Fenna blijven scoren in de tweede helft en Jordi komt uit op 8 scores,  Fenna op 7. Daan probeert nog op de valreep uit de punt van het vak te scoren, maar deze poging mislukt.   Eindstand 24-13.

Doelpunten:  Jordi (8) , Fenna (7), Cherrel , Daan en Arie (2), Kitty, Maaike en Stefan.

Door het verrassende verlies van koploper DSC bij TOP in Arnemuiden is de spanning in de competitie weer helemaal terug.  Volgende week de belangrijke wedstrijd uit tegen HKV/Ons Eibernest.