20132014 Zaal 2013/12/21 HKV Ons Eibernest -Avanti 16-19
2013/12/21 HKV Ons Eibernest -Avanti 16-19
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
26' Afstand HKV Ons Eibernest(1 - 0)
16' Vrije Bal HKV Ons Eibernest(2 - 0)
16' Afstand Arie Vingerling(2 - 1)
15' Doorloop Cherrel Tonkes(2 - 2)
13' Afstand HKV Ons Eibernest(3 - 2)
13' Afstand Kitty vd Ende(3 - 3)
12' Strafworp HKV Ons Eibernest(4 - 3)
10' Strafworp HKV Ons Eibernest(5 - 3)
8' Strafworp Daan Westmaas(5 - 4)
3' Afstand Daan Westmaas(5 - 5)
3' Afstand HKV Ons Eibernest(6 - 5)
2' Afstand HKV Ons Eibernest(7 - 5)
27' Afstand Jordi van Zuidam(7 - 6)
26' Afstand Daan Westmaas(7 - 7)
26' Afstand HKV Ons Eibernest(8 - 7)
25' Afstand Arie Vingerling(8 - 8)
22' Afstand Daan Westmaas(8 - 9)
21' Afstand Jordi van Zuidam(8 - 10)
20' Afstand Fenna van Leeuwen(8 - 11)
20' Afstand HKV Ons Eibernest(9 - 11)
19' Afstand Daan Westmaas(9 - 12)
18' Afstand Daan Westmaas(9 - 13)
17' Strafworp HKV Ons Eibernest(10 - 13)
17' Korte kans HKV Ons Eibernest(11 - 13)
15' Afstand Daan Westmaas(11 - 14)
13' Korte kans Daan Westmaas(11 - 15)
12' Vrije Bal HKV Ons Eibernest(12 - 15)
12' Korte kans Fenna van Leeuwen(12 - 16)
11' Doorloop HKV Ons Eibernest(13 - 16)
11' Doorloop HKV Ons Eibernest(14 - 16)
10' Afstand HKV Ons Eibernest(15 - 16)
9' Afstand HKV Ons Eibernest(16 - 16)
7' Afstand Jordi van Zuidam(16 - 17)
3' Afstand Jordi van Zuidam(16 - 18)
2' Afstand Cherrel Tonkes(16 - 19)
Daan Westmaas(8)
Jordi van Zuidam(4)
Cherrel Tonkes(2)
Fenna van Leeuwen(2)
Arie Vingerling(2)
Kitty vd Ende(1)

In het hol van de leeuw haalt Avanti heel knap twee punten. Na een zeer moeizame eerste helft waar Avanti nog goed weg kwam met slechts een 7-5 achterstand, toonde de ploeg van Henk Jan en Dé Post enorm veel veerkracht in de tweede helft. Een fantastische teamprestatie bracht Avanti de 16-19 overwinning en ze behield daarmee de eerste plek in de competitie.

hoppa

De wedstrijd begon vele minuten later omdat eerst alle groen gele slingers die omhoog waren geschoten bij het voorstellen van de ploegen uit het plafond verwijderd moesten worden. Met behulp van ladders en korfbalpalen lukte het uiteindelijk en kon de wedstrijd beginnen.

slingers

In de eerste helft was het ook in het veld met name groen geel dat de klok sloeg. Het was dat HKV Ons Eibernest erg veel kansen liet liggen anders had Avanti op een veel grotere achterstand gestaan. Het eerste aanvalsvak van Avanti kreeg geen millimeter ruimte door de straffe verdediging van met name Martijn Meijer en Wouter Bohmers. Ook de ballijnen werden zeer strak verdedigd en Avanti leed veelvuldig balverlies. Dat noopte de gebroeders Post om al na tien minuten de eerste time-out te nemen.

daan

Er werden stevige duels uitgevochten en dat resulteerde in het eerste kwartier al gelijk in twee gele kaarten voor Arno van Meerbeek en Stefan Hogervorst. Gescoord werd er nog niet heel erg veel en halverwege de eerste helft was het pas 2-0. Het tweede aanvalsvak maakte binnen de minuut gelijk via Arie Vingerling en Cherrel Tonkes.

cherrel

Na de 3-3 van Kitty van der Ende waren het twee strafworpen van Martijn Meijer die de Eibers op 5-3 brachten. Ondanks het feit dat Avanti zeer moeizaam aanviel kon het toch in het spoor van de Hagenaars blijven. Daan Westmaas scoorde uit een strafworp (via Kitty van der Ende) en van afstand de 5-5. Maar het was de man van de eerste helft, Martijn Meijer die zijn ploeg met een 7-5 voorsprong de rust in schoot. Avanti kwam gezien het spelbeeld goed weg met maar twee doelpunten achterstand. Maar het was ook duidelijk dat de Hagenaars nooit die straffe verdediging 60 minuten konden volhouden.

jordi

En dat bleek ook in de tweede helft. De punten waren op de i gezet in de kleedkamer en een herboren eerste aanvalsvak stond voor de korf. Een zuiver schietende Daan Westmaas en Jordi van Zuidam kwamen nu wel regelmatig vrij voor een schot mede dankzij zeer goed ondersteunend werk van Kitty van der Ende en Maaike Hazenkamp. Aan de andere kant stond de eerste verdediging van Avanti als een huis te verdedigen. Ze zouden de hele wedstrijd maar 4 doelpunten tegen krijgen. Dat maakte het deze avond zo'n mooie teamprestatie.

maaike

Zoals gezegd Avanti kwam goed uit de kleedkamer en via Jordi van Zuidam en Daan Westmaas werd het gelijk (7-7) en na de 8-8 (Arie Vingerling) waren het weer Jordi en Daan die scoorden en Avanti de eerste voorsprong brachten (8-10). Dit patroon zou zich bijna de gehele tweede helft herhalen. Het eerste aanvalsvak haalde bijna elke aanval de maximale score en zo was het halverwege de tweede helft opeens 12-16 voor Avanti. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld want HKV Ons Eibernest kwam weer terug tot aan 16-16.

fenna

Bij HKV Ons Eibernest werd Wouter Bohmers op Daan Westmaas gezet om hem van het scoren af te houden want Martijn Meijer kreeg teveel ballen tegen. Avanti reageerde alert en met Jordi van Zuidam voor de korf ging het scoren gewoon door. Twee schoten van afstand betekenden 16-18 en het was weer Cherrel Tonkes die de wedstrijd in het slot gooide door een schot van afstand. Eindstand 16-19.

finito

Een letterlijk en figuurlijk zeer zwaar bevochten overwinning die middels een fantastische teamprestatie tot stand is gekomen. En wat moet het heerlijk zijn om de laatste minuten van zo'n wedstrijd te spelen als het "we are blue, we are white, we are f* dynamite" door de hal galmt en het vele Avanti publiek vlak voor tijd middels een staande ovatie Avanti feliciteert met deze overwinning.

publiek

Met een glimlach van oor tot oor gaat de selectie de feestdagen in. Het zal weinig ploegen gegeven zijn om aan de Steenwijklaan de punten te pakken. Avanti flikte het. Klasse!

arie

Doelpunten: Daan Westmaas (8), Jordi van Zuidam (4), Fenna Teunissen (2), Cherrel Tonkes (2), Arie Vingerling (2) en Kitty van der Ende.