20132014 Zaal 2014/01/11 Ijsselvogels -Avanti 11-21
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
Vincent van Beek
Arie Vingerling
27' Afstand Jordi van Zuidam(0 - 1)
25' Afstand Daan Westmaas(0 - 2)
25' Afstand Ijsselvogels(1 - 2)
24' Doorloop Cherrel Tonkes(1 - 3)
24' Afstand Daan Westmaas(1 - 4)
21' Afstand Ijsselvogels(2 - 4)
20' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 5)
19' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 6)
19' Afstand Jordi van Zuidam(2 - 7)
17' Afstand Ijsselvogels(3 - 7)
15' Vrije Bal Ijsselvogels(4 - 7)
13' Afstand Ijsselvogels(5 - 7)
12' Korte kans Jordi van Zuidam(5 - 8)
11' Afstand Jordi van Zuidam(5 - 9)
9' Strafworp Ijsselvogels(6 - 9)
8' Strafworp Stefan Hogervorst(6 - 10)
2' Afstand Daan Westmaas(6 - 11)
29' Afstand Daan Westmaas(6 - 12)
26' Afstand Ijsselvogels(7 - 12)
20' Strafworp Stefan Hogervorst(7 - 13)
17' Afstand Sophie Donkervoort(7 - 14)
17' Afstand Daan Westmaas(7 - 15)
12' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 16)
11' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 17)
9' Afstand Ijsselvogels(8 - 17)
9' Strafworp Ijsselvogels(9 - 17)
7' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 18)
6' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 19)
4' Afstand Daan Westmaas(9 - 20)
2' Afstand Ijsselvogels(10 - 20)
1' Afstand Stefan Hogervorst(10 - 21)
0' Afstand Ijsselvogels(11 - 21)
Daan Westmaas(6)
Fenna van Leeuwen(5)
Stefan Hogervorst(4)
Jordi van Zuidam(4)
Cherrel Tonkes(1)
Sophie Donkervoort(1)

Ook in de generale repetitie voor de topper tegen DSC is Avanti niet in de problemen geweest. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar werd eenvoudig gewonnen met 11-21 bij IJsselvogels in Moordrecht.

IJjsselvogels had na de slechte resultaten, slechts 2 punten uit 7 wedstrijden, de trainersstaf aan de kant geschoven. Edwin Visser is nu aangesteld als hoofdcoach (  inderdaad de Edwin die enige seizoenen terug nog bij Avanti aan de slag was).

Na de monsternederlaag van 30-8 bij de seizoenstart in de Viergang had IJsselvogels nog iets goed te maken. Daar is het echter niet van gekomen. Na 10 minuten staat er al een 2-7 voorsprong voor Avanti op het bord en het lijkt weer te gaan uitdraaien op een monsteruitslag.  Met name Daan en Jordi vinden elkaar blindelings. Helaas blesseert Jordi zich bij in een uiterste poging in de verdediging. Hij moet veld verlaten voor Vincent.

Avanti krijgt het dan even moeilijk en IJsselvogels komt terug tot 5-7.  Het zijn bij IJsselvogels echter alleen Dirk Rijneveld en Jasper Marck,  die een aantal stevige duels met Stefan uitvecht, die voor gevaar kunnen zorgen, en dat is niet genoeg. Zijn nemen ook nagenoeg alle scores van IJsselvogels voor hun rekening.

Even lijkt Stefan ook het veld te moeten verlaten wanneer hij de vingers van een tegenstander in zijn gezicht krijgt, maar hij kan gelukkig verder.

De ruststand wordt 6-11 na twee onmogelijk vlakke schoten van Daan die er strak invallen.

In de tweede helft zakt het peil naar een bedenkelijk niveau.  De sponsorgasten van IJsselvogels krijgen nog bier en hapjes aangeboden. Wij moeten het doen met de lucht van de hapjes en wat er in het veld aangeboden wordt. En dat is niet veel meer.  IJsselvogels is niet in staat om dichterbij te komen en Avanti is niet scherp genoeg om heel ver weg te lopen. Sophie komt er nog in voor de licht geblesseerde Maaike. Fenna blijft nog wel scherp, want in de slotfase weet zij nog 3 keer te scoren.

Uiteindelijk een 11-21 overwinning waarbij Avanti geen moment in gevaar geweest is. DSC speelde thuis tegen Nieuwerkerk en wist er met de grootste moeite een 28-27 overwinning uit te slepen. Volgende week de topper tegen DSC in de Viergang.

Doelpunten:  Daan (6) , Fenna (5), Stefan en Jordi (4), Cherrel en Sophie.

Foto's

Uitslagen:

Tjoba  - TOP                          17 - 21 wedstrijdverslag Tjoba klik hier
DSC     - Nieuwerkerk             28 - 27 wedstrijdverslag  DSC klik hier,  Nieuwerkerk klik hier
HKV/Ons Eibernest  - Albatros 28 - 19 wedstrijdverslag HKV/OE klik hier, Albatros klik hier