20132014 Zaal 2014/01/18 Avanti - DSC 19-28
2014/01/18 Avanti - DSC 19-28
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
28' Afstand Daan Westmaas(1 - 0)
27' Afstand Jordi van Zuidam(2 - 0)
25' Afstand DSC(2 - 1)
23' Doorloop DSC(2 - 2)
22' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 2)
22' Afstand DSC(3 - 3)
21' Afstand DSC(3 - 4)
19' Vrije Bal DSC(3 - 5)
19' Afstand Daan Westmaas(4 - 5)
19' Strafworp DSC(4 - 6)
18' Afstand Cherrel Tonkes(5 - 6)
18' Doorloop DSC(5 - 7)
18' Afstand Kitty vd Ende(6 - 7)
17' Afstand Sophie Donkervoort(7 - 7)
14' Korte kans Cherrel Tonkes(8 - 7)
11' Afstand DSC(8 - 8)
10' Korte kans Daan Westmaas(9 - 8)
9' Afstand DSC(9 - 9)
6' Korte kans Fenna van Leeuwen(10 - 9)
6' Afstand DSC(10 - 10)
4' Vrije Bal DSC(10 - 11)
2' Strafworp DSC(10 - 12)
2' Afstand DSC(11 - 13)
2' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 12)
27' Korte kans DSC(11 - 14)
27' Afstand DSC(11 - 15)
26' Afstand DSC(11 - 16)
24' Afstand DSC(11 - 17)
22' Afstand DSC(11 - 18)
22' Afstand Jordi van Zuidam(12 - 18)
20' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 18)
20' Afstand DSC(13 - 19)
19' Strafworp DSC(13 - 20)
18' Strafworp Jordi van Zuidam(14 - 20)
17' Afstand DSC(14 - 21)
17' Afstand DSC(14 - 22)
12' Afstand Jordi van Zuidam(15 - 22)
11' Afstand DSC(15 - 23)
11' Afstand DSC(15 - 24)
8' Afstand Stefan Hogervorst(16 - 24)
7' Afstand Nikki van Trigt(17 - 24)
7' Afstand DSC(17 - 25)
6' Strafworp DSC(17 - 26)
5' Afstand DSC(17 - 27)
4' Afstand Jordi van Zuidam(18 - 27)
1' Afstand David Post(19 - 27)
0' Afstand DSC(19 - 28)
Nikki van Trigt(1)

Avanti heeft de confrontatie met medekoploper DSC met duidelijke cijfers verloren. Na een 11-13 ruststand liep de ploeg uit Eindhoven vlak na rust weg naar 11-17 en die klap is Avanti niet meer te boven gekomen. Eindstand 19-28 en de zo gewenste promotie naar de Hoofdklasse is nu heel ver weg.

Zowel Avanti als DSC waren zich bewust van het belang van deze wedstrijd. De winnaar zou een grote stap zetten naar het zo begeerde kampioenschap. Had Avanti op het veld in de Hoofdklasse nog met 14-13 gewonnen van DSC, in de zaalwedstrijd in Eindhoven was DSC de betere ploeg en won overtuigend met 28-20. Er was heel veel publiek op deze belangrijke wedstrijd afgekomen en de sfeer zat er goed in bij de start van de wedstrijd.

jordi

Avanti begon met Sophie Donkervoort in de basis voor de geblesseerde Maaike Hazenkamp die met een hardnekkige schouderblessure voorlopig uitgeschakeld is. Jordi van Zuidam was weer voldoende hersteld van zijn, vorige week opgelopen, enkelblessure. De eerste aanval van Avanti zorgde gelijk voor een 2-0 voorsprong via doelpunten van Daan Westmaas en Jordi van Zuidam. Had DSC in de beginfase nog wat pech gehad in de afronding, de tweede aanval van DSC trok de stand direct gelijk (2-2). En na de 3-3 was het wederom de tweede aanval van DSC die het volle rendement uit hun aanvallen haalde en voor de eerste twee doelpuntenvoorsprong zorgde (3-5).

arie

Het tweede aanvalsvak van Avanti had deze avond moeite om tot scoren te komen. De ploeg uit Eindhoven verdedigde zeer kort op de tegenstander en ook de ballijnen werden goed afgeschermd. Het zou tot halverwege de eerste helft duren alvorens Cherrel Tonkes het eerste doelpunt van dat vak zou maken en de stand terugbracht tot 5-6. Na de 5-7 werd het binnen de minuut gelijk door twee damesdoelpunten van Kitty van der Ende en Sophie Donkervoort. Via Cherrel Tonkes pakte Avanti even een voorsprong (8-7), maar de gelijkmaker volgde snel.

cherrel

Tien minuten voor de rust raakte Daan Westmaas geblesseerd aan zijn enkel. Na een langdurige blessurebehandeling kon hij verder spelen. Maar het was duidelijk te zien dat het op halve kracht was. Daan zocht meer de reboundpositie op om zijn enkel te ontzien en daarmee verzwakte de aanvalskracht van Avanti. Tot aan 10-10 bleef de stand gelijk. Maar als gezegd de angel was uit Avanti's aanval en DSC profiteerde via 10-12 en ging rusten met een 11-13 voorsprong.

daan

Het verschil in slagkracht in de tweede aanvalscombinatie van beide teams zou deze avond het verschil maken. In de eerste helft was de score 7-5 voor Avanti als de eerste aanvallen voor de korf stonden en 4-8 voor DSC als de tweede aanvalscombinatie in het veld stond. In de tweede helft zou dit verschil alleen nog maar groter worden. DSC's tweede aanval zou met maar liefst 9-2 winnen van de tweede aanval van Avanti, waar Avanti's eerste aanval de stand nog gelijk hield op 6-6. Over de hele wedstrijd bezien won Avanti's eerste aanvalscombinatie met 13-11 van de eerste aanval van DSC, maar de tweede aanval van DSC won met maar liefst 17-6 van de tweede aanval van Avanti.

fenna

Het verschil tussen Avanti en DSC zat hem deze avond in de effectiviteit van de aanvallen. DSC heeft veel scorend vermogen in huis. Dennis Snel en Robert Roubos wisten de korf zeer regelmatig te vinden, maar net zo gemakkelijk werd het scoren door de anderen overgenomen. Bij Avanti ontbrak dat deze avond.

sophie

DSC kwam na de rust zeer sterk uit de kleedkamers en liep binnen zeven minuten van 11-13 uit naar 11-17. Toen vervolgens Daan Westmaas weer door zijn geblesseerde enkel ging was de wedstrijd klaar voor deze topschutter maar ook voor Avanti. DSC wist eenvoudig het verschil op zes doelpunten te houden en halverwege de tweede helft uit te lopen naar 14-22 en in de slotfase naar 17-27. De wedstrijd eindigde in een duidelijke 19-28 nederlaag. De teleurstelling was groot in het Avanti-kamp want de vereniging wil maar wat graag de sprong maken naar de Hoofdklasse, maar moet erkennen dat DSC momenteel beter en completer is.

.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (6), Stefan Hogervorst (3), Daan Westmaas (3), Cherrel Tonkes (2), Sophie Donkervoort, Kitty van der Ende, David Post, Fenna Teunissen en Nikki van Trigt.