20132014 Zaal 2014/01/25 Avanti - Albatros 29-16
2014/01/25 Avanti - Albatros 29-16
Arie Vingerling
Cherrel Tonkes
Vincent van Beek
29' Doorloop Albatros(0 - 1)
27' Afstand Arie Vingerling(1 - 1)
24' Afstand Sophie Donkervoort(2 - 1)
22' Vrije Bal Albatros(2 - 2)
21' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 2)
21' Korte kans Arie Vingerling(4 - 2)
19' Afstand David Post(5 - 2)
18' Afstand Albatros(5 - 3)
15' Strafworp Stefan Hogervorst(6 - 3)
13' Afstand Albatros(6 - 4)
12' Afstand David Post(7 - 4)
11' Vrije Bal Albatros(7 - 5)
9' Strafworp Stefan Hogervorst(8 - 5)
8' Afstand Cherrel Tonkes(9 - 5)
6' Afstand Sophie Donkervoort(10 - 5)
4' Afstand Jordi van Zuidam(11 - 5)
3' Afstand Arie Vingerling(12 - 5)
2' Korte kans Cherrel Tonkes(13 - 5)
0' Korte kans Sophie Donkervoort(14 - 5)
27' Strafworp Jordi van Zuidam(15 - 5)
25' Korte kans Arie Vingerling(16 - 5)
23' Afstand Albatros(16 - 6)
21' Afstand Albatros(16 - 7)
21' Afstand Jordi van Zuidam(17 - 7)
21' Afstand Fenna van Leeuwen(18 - 7)
20' Afstand Fenna van Leeuwen(19 - 7)
19' Strafworp Albatros(19 - 8)
17' Doorloop Albatros(19 - 9)
17' Afstand Vincent van Beek(20 - 9)
15' Afstand Stefan Hogervorst(21 - 9)
15' Afstand Albatros(21 - 10)
15' Afstand Sophie Donkervoort(22 - 10)
13' Afstand Albatros(22 - 11)
12' Afstand Albatros(22 - 12)
12' Afstand Jordi van Zuidam(23 - 12)
11' Afstand Albatros(23 - 13)
10' Korte kans Cherrel Tonkes(24 - 13)
7' Afstand Fenna van Leeuwen(25 - 13)
5' Afstand Jordi van Zuidam(26 - 13)
5' Doorloop Albatros(26 - 14)
3' Afstand Vincent van Beek(27 - 14)
3' Afstand Stefan Hogervorst(28 - 14)
1' Strafworp Albatros(28 - 15)
1' Afstand Sophie Donkervoort(29 - 15)
1' Vrije Bal Albatros(29 - 16)
Vincent van Beek(2)

Na de teleurstelling van de wedstrijd tegen DSC  was het zaak voor Avanti om weer wat aan het zelfvertrouwen te werken.  Albatros , de ploeg van Karim Ratoube, was een goede tegenstander om dit tegen te doen aangezien zij er nog niet in geslaagd waren deze zaalcompetitie punten te halen.

Zonder de geblesseerde Maaike en Daan gaan de ploegen slordig spelend van start. Uit de uitworp verliest Avanti de bal en de allereerste actie van Albatros is een succesvolle doorloop. Een slecht begin, en beide ploegen blijven daarna slordig spelen. Veel balverlies aan beide kanten. Nadat Arie de 1-1 heeft binnengeschoten blijft het krachtsverschil tussen de ploegen te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Albatros kan in de beginfase nog redelijk bijblijven. Maar langzaam wordt de voorsprong groter. Albatros blijft mager schieten en Avanti heeft een goed schot én een enorm overwicht in de rebound.  Vooral Arie geeft zijn vakgenoten veel ballen terug.  Dweilen met de kraan open dus voor Albatros.

De wedstrijd komt niet echt los, maar in de laatste minuten voor de rust loopt Avanti uit van een 7-5 naar een 14-5 voorsprong ( waaronder twee van Sophie en twee van Cherrel ).   Met het schotpercentage van Albatros is dit niet meer in te halen. 6 seconden voor rust een mooie treffer uit een vrijebalvariatie.  Kitty neemt de vrije bal en speelt Sophie achter de korf aan voor het schot. En Sophie scoort. Deze nieuwe variant levert deze wedstrijd een prima rendement op.

Albatros slaagt er niet meer in dichterbij te komen dus is de tweede helft is het nog leuk voor het publiek of de 30 gehaald gaat worden.  Overigens is ondertussen bekend dat DSC uit bij Tjoba gewonnen heeft…..

Avanti recht nog even de rug, en bijna lukt het ook nog.  Na een kwartiertje in de tweede helft komt Vincent in het veld voor Arie ( enkelblessure ). Vincent staat nog geen 5 seconden in het veld en hangt de bal van grote afstand in de korf voor een open doekje van het publiek. 24-13 wordt uit de al eerder genoemde vrijebalvariant gemaakt door Cherrel. Met nog 3 minuten te gaan is het 28-14, dat moet dus nog kunnen. Zeker wanneer Sophie met nog ruim 2 minuten op de klok 29-15 aantekent. Dan gaat Avanti plotseling veel te gehaast spelen en wordt de 30 toch niet gehaald. Het laatste schot van de wedstrijd mist zijn doel net.  Eindstand 29-16.

Doelpunten Sophie, Stefan en Jordi (5) , Arie (4), Cherrel  en Fenna (3), David en Vincent (2)

Meer foto's

Uitslagen:

HKV / Ons Eibernest  Nieuwerkerk  23 - 13, verslag HKV/OE
Tjoba DSC                                     21 - 33, verslag Tjoba, verslag DSC
IJsselvogels TOP                             16 - 15 verslag IJsselvogels