20112012 Veld 2011/10/01 Oranje Wit -Avanti 16-17
2011/10/01 Oranje Wit -Avanti 16-17
Sharon vd Meer
Babette Heyblom
Iris Westhoven
70' Tekst Eindsignaal
70' Afstand Fenna van Leeuwen(16 - 17)
70' Afstand Oranje Wit(16 - 16)
62' Doorloop Maaike Hazenkamp(15 - 16)
59' Afstand Oranje Wit(15 - 15)
58' Afstand Oranje Wit(14 - 15)
57' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 15)
56' Tekst Manon er in voor Sharon
56' Afstand Oranje Wit(13 - 14)
55' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 14)
54' Afstand Oranje Wit(12 - 13)
54' Afstand Maaike Hazenkamp(11 - 13)
54' Tekst Iris er in voor Babette
53' Tekst Time out
50' Strafworp Dé Post(11 - 12)
49' Tekst De mist strafworp
46' Afstand Oranje Wit(11 - 11)
45' Afstand Oranje Wit(10 - 11)
44' Afstand Oranje Wit(9 - 11)
44' Afstand Oranje Wit(8 - 11)
43' Strafworp Ronald Struijk(7 - 11)
40' Doorloop Ronald Struijk(7 - 10)
35' Tekst Rust
35' Korte kans Oranje Wit(7 - 9)
33' Korte kans Dé Post(6 - 9)
33' Afstand Oranje Wit(6 - 8)
30' Afstand Ronald Struijk(5 - 8)
28' Afstand Dé Post(5 - 7)
27' Tekst Oranje Wit mist strafworp
26' Vrije Bal Dé Post(5 - 6)
19' Afstand Ronald Struijk(5 - 5)
18' Afstand Oranje Wit(5 - 4)
17' Tekst Time out
16' Vrije Bal Oranje Wit(4 - 4)
12' Afstand Oranje Wit(3 - 4)
10' Afstand Ronald Struijk(2 - 4)
7' Afstand Oranje Wit(2 - 3)
4' Strafworp Dé Post(1 - 2)
4' Afstand Babette Heyblom(1 - 3)
2' Afstand Sharon vd Meer(1 - 1)
2' Strafworp Oranje Wit(1 - 0)
Babette Heyblom(1)

Het was nipt, maar wel terecht. Na bijna de gehele wedstrijd te hebben voorgestaan ging het nog bijna mis. Maar Fenna schiet van grote afstand in de slotseconde de winnende treffer binnen. Een echte spits, een tijdje onzichtbaar en dan meedogenloos toeslaan.

In de beginfase zag het er letterlijk en figuurlijk allemaal zonnig uit voor Avanti. Heerlijk weer voor een potje korfbal, en het vizier staat scherp. Na vijf minuten staat er al een 1-3 voorsprong op het bord. Avanti is de betere ploeg en kan het zich zelfs veroorloven goede kansen te missen. Oranje wit blijft echter in de buurt, maar na een tussensprint vlak voor rust neemt Avanti een 5-8 voorsprong. Bij rust is de stand 7-9 in het voordeel van Avanti. Het zijn Dé en Ronald die samen 7 van de 9 doelpunten voor hun rekening nemen. Daarbij moet gezegd worden dat Ronald nog flink wat pech had bij zijn schoten, waarvan er een aantal al leken te tellen maar er toch nog uitdraaiden.

De tweede helft is een thriller waarbij zelfs het thuispubliek in Pijnacker meehuivert. De ploegen starten zenuwachtig en er is veel balverlies aan beide kanten. Nadat Ronald via een strafworp Avanti op 7-11 zet gebeurt er iets met Oranje Wit. Een enorme opleving en 2 minuten later is de stand weer gelijk. Een doorloop en drie afstandschoten verder staat het weer 11-11. Dat is even schrikken. Zo erg zelfs dat Dé nog een strafworp mist ook. Hij maakt deze vergissing echter gelijk goed door van afstand 11-12 voor zijn rekening te nemen.

Avanti blijft daarna steeds op voorsprong. Tot bij 13-15 Oranje Wit weer een opleving krijgt. In een minuutje is het weer gelijk en de wedstrijd is weer helemaal open. Er zijn nog 10 minuten te spelen en de zenuwen slaan toe bij beide ploegen. Veel balverlies en schoten die kansloos aan de korf voorbijgaan.

Inmiddels heeft Steven Manon en Iris in het veld gebracht voor Sharon en Babette. Het is Maaike die 8 minuten voor tijd de debatten opent en uit weer zo'n prachtige combinatie met Dé 15-16 aantekent. Waarschijnlijk trainen zij er samen op want deze doorloop aangegeven uit de ruimte hebben wij al vaker gezien. Dé krijgt dan nog de kans om uit een doorloop ( jawel, een doorloop van Dé ) te scoren, alleen weet de bal Dé net niet te bereiken. Ook Oranje Wit mist nog een vrije doorloop. Als de laatste minuut loopt lijkt de wedstrijd beslist.  Balbezit voor Oranje Wit, en uit het niets valt er toch nog een afstandschot binnen voor de gelijkmaker 16-16. Het is echter Fenna die rechstreeks vanuit de uitworp aanlegt voor een schot en de wedstrijd er toch voor Avanti uitsleept.  16-17,  10 uit 5 en een doelsaldo van +32. Wat een weelde. En door het gelijkspel van Sporting Delta en DSC nu 3 punten voorsprong op Sporting Delta.

Doelpunten: Dé Post(5), Ronald Struijk(5), Fenna Teunissen(2), Maaike Hazenkamp(2),  Stefan Hogervorst(1), Babette Heyblom(1) , Sharon vd Meer(1)