20132014 Zaal 2014/02/01 TOP (A) -Avanti 21-22
2014/02/01 TOP (A) -Avanti 21-22
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
29' Afstand TOP (A)(1 - 0)
28' Afstand TOP (A)(2 - 0)
27' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 1)
27' Afstand TOP (A)(3 - 1)
26' Afstand TOP (A)(4 - 1)
22' Afstand Jordi van Zuidam(4 - 2)
21' Korte kans Cherrel Tonkes(4 - 3)
20' Strafworp Stefan Hogervorst(4 - 4)
19' Afstand Sophie Donkervoort(4 - 5)
18' Korte kans Jordi van Zuidam(4 - 6)
17' Afstand TOP (A)(5 - 6)
17' Afstand Fenna van Leeuwen(5 - 7)
15' Afstand Daan Westmaas(5 - 8)
14' Afstand Daan Westmaas(5 - 9)
13' Strafworp TOP (A)(6 - 9)
11' Afstand TOP (A)(7 - 9)
8' Afstand TOP (A)(8 - 9)
8' Afstand TOP (A)(9 - 9)
6' Afstand Cherrel Tonkes(9 - 10)
5' Strafworp TOP (A)(10 - 10)
5' Afstand Kitty vd Ende(10 - 11)
2' Strafworp TOP (A)(11 - 11)
2' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 12)
29' Afstand TOP (A)(12 - 12)
27' Afstand Jordi van Zuidam(12 - 13)
25' Vrije Bal TOP (A)(13 - 13)
25' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 14)
23' Doorloop TOP (A)(14 - 14)
22' Afstand Daan Westmaas(14 - 15)
20' Afstand TOP (A)(15 - 15)
17' Afstand Cherrel Tonkes(15 - 16)
16' Afstand TOP (A)(16 - 16)
15' Doorloop TOP (A)(17 - 16)
14' Vrije Bal Daan Westmaas(17 - 17)
14' Afstand TOP (A)(18 - 17)
14' Afstand Cherrel Tonkes(18 - 18)
9' Afstand Daan Westmaas(18 - 19)
7' Afstand David Post(18 - 20)
7' Doorloop TOP (A)(19 - 20)
4' Korte kans Stefan Hogervorst(19 - 21)
4' Afstand TOP (A)(20 - 21)
3' Afstand Daan Westmaas(20 - 22)
1' Afstand TOP (A)(21 - 22)
Sophie Donkervoort(1)

In een spannende wedstrijd heeft Avanti twee punten gepakt in Arnemuiden. Werd de thuiswedsrijd nog moeiteloos met 26-16 gewonnen maar in eigen huis is TOP moelijk te verslaan en bleef het tot de laatste seconden spannend. Voor de wedstrijd was al bekend dat DSC thuis met 20-15 afgerekend had met HKV/Ons Eibernest. Zaak dus voor Avanti om ook te winnen om op twee punten van DSC te blijven.

TOP start furieus aan de wedstrijd. De eerste vier pogingen treffen doel en na drie minuten is de stand al 4-1 in het voordeel van TOP. Vooral het eerste aanvalsvak van TOP met Jeanine Marijs, Corné Bezemer en Jordi Meulmeester is levensgevaarlijk. Net zoals in de thuiswedstrijd heeft Fenna de zware taak Jeanine Marijs uit te schakelen.  Avanti laat zich niet van de wijs brengen door het stormachtige begin en als de storm geluwd is komt Avanti terug in de wedstrijd. Na een kwartiertje staan we zelfs op een 5-9 voorsprong en lijkt het toch weer een eenvoudige overwinning te worden.  Een slechte fase met veel balverlies en een weggegeven strafworp geeft TOP echter de gelegenheid weer langszij te komen tot 9-9.

De ploegen blijven tot de rust bij elkaar en TOP mist een vrije doorloop voor 12-12. In de slotseconden valt een doorloop van Cherrel er ook net niet in dus de ploegen gaan bij een stand van 11-12 de kleedkamers in.

Vlak na rust komt TOP weer langszij op 12-12. Het schotpercentage van Avanti blijft laag maar toch wordt er steeds een voorsprong genomen, 12-13 Jordi, 13-14 Stefan, 14-15 Daan,  15-16  Cherrel. Ondertussen heeft Jordi Meulmeester van TOP  met een hoofdwond het veld verlaten nadat hij een bal probeert binnen te houden. Ook is David inmiddels in het veld gekomen voor onze Jordi en gaan we een zinderend laatste kwartier in.

Veel balverlies, veel kansen over en weer en TOP neemt bij 18-17 voor de laatste keer in de wedstrijd een voorsprong. De 1e aanval van TOP blijft gevaarlijk, maar juist in deze beslissende fase komt Jeanine Marijs niet tot scoren. Avanti profiteert maximaal en pakt na scores van Cherrel, Daan en David een uiteindelijk beslissende twee doelpunten voorsprong.

Vier minuten voor het eind van de wedstrijd is de stand 19-21 en het is toch weer Jeanine Marijs die de spanning doet opvoeren. Zij scoort 20-21, maar Daan antwoordt direct met 20-22. In de laatste 2 minuten kruipt Avanti nog door het oog van de naald. Na 21-22 van afstand is de bal in de Avantiaanval met nog 30 seconden op de klok. Onhandig wordt deze verspeeld en het slotakkoord is toch nog voor TOP. Nog 20 seconden en TOP krijgt een vrije bal. Deze wordt gelukkig niet benut en de zwaarbevochten winst is voor Avanti.

Geen sterke wedstrijd maar toch winst voor Avanti, maar het had zomaar verkeerd af kunnen lopen. De eerste verdediging had grote moeite om TOP van zich af te houden en moest veel scores incasseren. Het schotpercentage was te laag maar dit kan Avanti nog compenseren door de goede rebound. Om volgende week van Nieuwerkerk thuis te winnen zal het vizier scherper moeten staan. DSC gaat op bezoek bij Ijsselvogels.   Duimen maar weer !

Doelpunten : Daan (6) , Stefan (5), Cherrel (4), Jordi (3), Fenna, Sophie, Kitty en David