20132014 Zaal 2014/03/08 Avanti - HKV Ons Eibernest 24-12
2014/03/08 Avanti - HKV Ons Eibernest 24-12
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
Vincent van Beek
Babette Heyblom
28' Afstand Daan Westmaas(1 - 0)
24' Afstand Daan Westmaas(2 - 0)
23' Korte kans Arie Vingerling(3 - 0)
22' Afstand HKV Ons Eibernest(3 - 1)
21' Afstand HKV Ons Eibernest(3 - 2)
17' Afstand David Post(4 - 2)
16' Afstand Fenna van Leeuwen(5 - 2)
14' Afstand Cherrel Tonkes(6 - 2)
14' Afstand Nikki van Trigt(7 - 2)
12' Afstand Daan Westmaas(8 - 2)
8' Afstand HKV Ons Eibernest(8 - 3)
6' Korte kans Arie Vingerling(9 - 3)
5' Afstand Nikki van Trigt(10 - 3)
3' Strafworp HKV Ons Eibernest(10 - 4)
2' Afstand HKV Ons Eibernest(10 - 5)
2' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 5)
0' Afstand Kitty vd Ende(12 - 5)
0' Strafworp HKV Ons Eibernest(12 - 6)
28' Afstand HKV Ons Eibernest(12 - 7)
27' Afstand Fenna van Leeuwen(13 - 7)
27' Afstand Daan Westmaas(14 - 7)
20' Afstand HKV Ons Eibernest(14 - 8)
20' Afstand Cherrel Tonkes(15 - 8)
19' Strafworp Stefan Hogervorst(16 - 8)
18' Afstand Kitty vd Ende(17 - 8)
18' Afstand HKV Ons Eibernest(17 - 9)
11' Afstand HKV Ons Eibernest(17 - 10)
11' Korte kans Cherrel Tonkes(18 - 10)
8' Strafworp Daan Westmaas(19 - 10)
6' Afstand Vincent van Beek(20 - 10)
6' Afstand Jordi van Zuidam(21 - 10)
4' Korte kans Arie Vingerling(22 - 10)
3' Korte kans HKV Ons Eibernest(22 - 11)
0' Afstand David Post(23 - 11)
0' Vrije Bal HKV Ons Eibernest(23 - 12)
0' Afstand Fenna van Leeuwen(24 - 12)
Jordi van Zuidam(1)

Op vrij eenvoudige wijze heeft Avanti de zaalcompetitie 2013-2014 winnend afgesloten. Tegen HKV Ons Eibernest werd het zowel in de eerste als in de tweede helft 12-6 en daarmee werd de eindstand 24-12. Avanti had de pech dat ze dit seizoen met DSC in een klasse zaten en door twee nederlagen precies tegen deze ploeg uit Eindhoven het kampioenschap aan haar neus voorbij zag gaan. Een competitie met 24 punten uit veertien wedstrijden afsluiten betekent dat je een prima seizoen hebt gedraaid wat helaas niet beloond wordt met een kampioenschap. Avanti had de beste verdediging in deze klasse, maar moest aanvallend haar meerdere erkennen in DSC.

stefan

Ondanks dat het tempo bij aanvang van de wedstrijd niet hoog was wist de formatie van Henk Jan en Dé Post eenvoudig op voorsprong te komen. Gelijk in de eerste aanvalscombinatie werd via tweemaal Daan Westmaas de eerste twee doelpuntenmarge gepakt. En na de 4-2 werd via zuivere schoten van afstand van Fenna van Leeuwen, Cherrel Tonkes, Nikki van Trigt en Daan Westmaas Eibernest op een grote achterstand gezet (8-2).  Om en om scorend werd een 12-6 ruststand bereikt.

arie

Alhoewel de Eibers regelmatig de afvallende bal in de verdedigende rebound hadden, wist Avanti toch vrij gemakkelijk de voorsprong uit te breiden. Er werd over vele schijven gescoord. Ook vandaag kwamen alle spelers en speelsters weer tot scoren en ook de naderhand ingebrachte invallers pikten een doelpuntje mee.

babette

Er stond in principe niets meer op het spel voor beide ploegen en alleen bepaalde statistieken waren nog interessant om te volgen. Daan Westmaas kon de speler worden met de meeste doelpunten in een zaalseizoen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen HKV Ons Eibernest had hij 60 doelpunten gemaakt en was hij in de running om zijn oom en coach Dé Post in te halen die bovenaan de lijst staat met 65 doelpunten. Daan kwam deze wedstrijd tot vijf doelpunten en toen vonden de coaches de tijd rijp om Vincent van Beek in het veld te brengen :-) Daan sluit de competitie af met een uitstekend aantal van 65 doelpunten in 13 wedstrijden. Dé had er toen 15 duels voor nodig, dus Daan heeft in ieder geval een beter gemiddelde behaald.

cherrel

In de tweede helft werd er aan beide kanten nog veelvuldig gewisseld. Bij Avanti kwamen Jordi van Zuidam, Vincent van Beek, Manon Ballings en Babette Heyblom nog in het veld. Het scoren ging onverminderd voort. Een beter en zuiverder schietend Avanti liep steeds verder weg en aanvoerdster Fenna van Leeuwen had het slotaccoord door van afstand de eindstand op 24-12 te bepalen.

Doelpunten: Daan Westmaas (5), Fenna van Leeuwen (3), Cherrel Tonkes (3), Arie Vingerling (3), Kitty van der Ende (2), Stefan Hogervorst (2), David Post (2), Nikki van Trigt (2), Vincent van Beek en Jordi van Zuidam.

Overige uitslagen:
Albatros - DSC 19-29
IJsselvogels - Tjoba 20-18
TOP(A) - Nieuwerkerk 20-21

Door de ruime overwinning van DSC bij Albatros is DSC kampioen geworden en promoveert naar de Hoofdklasse. Gefeliciteerd!