20132014 Veld 2014/04/12 Avanti - DeetosSnel 17-18
2014/04/12 Avanti - DeetosSnel 17-18
Daan Westmaas
Arie Vingerling
Cherrel Tonkes
31' Afstand David Post(1 - 0)
30' Afstand Manon Ballings(2 - 0)
30' Afstand DeetosSnel(2 - 1)
29' Afstand Cherrel Tonkes(3 - 1)
29' Afstand Daan Westmaas(4 - 1)
26' Strafworp Daan Westmaas(5 - 1)
25' Strafworp DeetosSnel(5 - 2)
22' Strafworp Stefan Hogervorst(6 - 2)
17' Afstand David Post(7 - 2)
16' Vrije Bal DeetosSnel(7 - 3)
12' Korte kans Arie Vingerling(8 - 3)
12' Afstand DeetosSnel(8 - 4)
7' Korte kans DeetosSnel(8 - 5)
6' Afstand David Post(9 - 5)
5' Afstand DeetosSnel(9 - 6)
1' Afstand DeetosSnel(9 - 7)
1' Strafworp DeetosSnel(9 - 8)
33' Afstand Daan Westmaas(10 - 8)
32' Afstand Arie Vingerling(11 - 8)
31' Afstand DeetosSnel(11 - 9)
27' Strafworp DeetosSnel(11 - 10)
27' Korte kans Manon Ballings(12 - 10)
23' Korte kans DeetosSnel(12 - 11)
22' Afstand DeetosSnel(12 - 12)
22' Korte kans David Post(13 - 12)
20' Afstand DeetosSnel(13 - 13)
11' Afstand DeetosSnel(13 - 14)
11' Afstand Jordi van Zuidam(14 - 14)
10' Afstand DeetosSnel(14 - 15)
7' Afstand Daan Westmaas(15 - 15)
6' Strafworp Jordi van Zuidam(16 - 15)
5' Afstand DeetosSnel(16 - 16)
3' Afstand DeetosSnel(16 - 17)
2' Afstand David Post(17 - 17)
2' Doorloop DeetosSnel(17 - 18)
Cherrel Tonkes(1)

Avanti leed duur puntenverlies tegen DeetosSnel uit Dordrecht. Een sterke start in de eerste helft resulteerde in een 9-5 voorsprong voor de ploeg van de gebroeders Post, maar een zwakke fase van Avanti in de laatste vijf minuten voor het rustsignaal bracht DeetosSnel weer helemaal terug in de wedstrijd (9-8).

david

Na een kwartier in de tweede helft was de ploeg uit Dordrecht op gelijke hoogte gekomen (12-12). Het scoreverloop ging vervolgens gelijk op waarbij Avanti vaker de aansluittreffer moest maken. Twee minuten voor tijd scoorde DeetosSnel uit een doorloop en wist met lange aanvallen voldoende tijd te rekken om de overwinning naar zich toe te trekken. Tempo wist haar wedstrijd wel te winnen zodat het verlies van Avanti extra pijnlijk werd.

kitty

Avanti begon zeer sterk aan de eerste wedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie. Via snel aanvallend spel werd het via David Post en Manon Ballings 2-0. Na de 2-1 werd de voorsprong zelfs vergroot tot 5-1 door Cherrel Tonkes en tweemaal Daan Westmaas. De scheidsrechter zat er kort op en floot veelvuldig aan beide kanten voor overtredingen. Via twee strafworpen werd het 6-2 en de marge bleef vier tot aan de 8-4. Daan Westmaas mist dan een door Kitty van der Ende verkregen strafworp maar na de 8-5 was het David Post die voor de 9-5 zorgde met nog zes minuten te gaan.

cherrel

Avanti kreeg de aanvallen niet meer goed verzorgd en leed snel balverlies. Of door onzuivere passing in de opbouw of door reboundverlies. DeetosSnel profiteerde optimaal en ging met een minimale achterstand de rust in (9-8).

daan

Na de rust bracht Daan Westmaas de stand op 10-8. Avanti zat aanvallend niet meer zo sterk in de wedstrijd als in de eerste helft. Vooral het tweede aanvalsvak had moeite om tot goede aanvallen te komen. In de loop van de tweede helft probeerden de coaches dan ook het tij te keren door Sophie Donkervoort en Jordi van Zuidam in de ploeg te brengen. Jordi wist inderdaad de korf wel te vinden en zorgde voor de 14-14 en de 16-15 voorsprong. De wissels leken goed uit te pakken ware het niet dat Avanti zich in de verdediging een aantal keer liet verschalken. En zo kon het gebeuren dat Avanti vlak voor tijd een doorloop tegen kreeg (17-18) en DeetosSnel vervolgens de wedstrijd uit kon spelen. Eindstand 17-18.

Doelpunten: David Post (5), Daan Westmaas (4), Manon Ballings (2), Arie Vingerling (2), Jordi van Zuidam (2), Stefan Hogervorst en Cherrel Tonkes.

Oranje Wit - Tempo 13-17
KCC/Delta Logistiek - DSC  13-12
Rohda - SKF  17-21