20132014 Veld 2014/04/19 SKF -Avanti 17-15
Cherrel Tonkes
Vincent van Beek
Arie Vingerling
Daan Westmaas
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
Sophie Donkervoort(1)

Avanti is er niet in geslaagd om in Veenendaal voor een verrassing te zorgen. Na een kleine achterstand bij de rust (9-8) liep SKF in de tweede helft weg van Avanti (15-10). Nadat Daan Westmaas en Vincent van Beek in de ploeg werden gebracht werd de aansluiting weer gevonden (16-15), maar een dubieuze strafworp vlak voor tijd bezorgde SKF de overwinning. Eindstand 17-15.

Jordi

Jordi van Zuidam (archieffoto)

In de thuiswedstrijd had Avanti tegen SKF nog een gelijkspel behaald met een magere 9-9 score. Deze zaterdag vielen er beduidend meer doelpunten. SKF heeft een zeer succesvol zaalseizoen achter de rug waar het in de Hoofdklasse maar net verloor van KVS in de kruisfinales. Op het veld draait de ploeg van Lion van 't Klooster ook nog mee om het kampioenschap. Avanti speelde in de zaal een klasse lager en miste daar het kampioenschap omdat DSC daar net een tandje sterker was. In de veldcompetitie wordt het voor Avanti nu wel stilaan zaak om punten te gaan pakken wil het ook komend seizoen op het veld nog in de Hoofdklasse acteren.

Avanti begon de wedstrijd goed en nam een 1-3 voorsprong, maar SKF nam al snel het initiatief over door goed gebruik te maken van de lange dames. Het was een matige fase van Avanti waarin veel één schotsaanvallen te zien waren. SKF pakte een 6-4 voorsprong en liep uit naar 9-5. Vlak voor rust stokte de doelpuntenproductie van SKF en kon Avanti de achterstand verkleinen tot aan 9-8.

Na de rust nam SKF weer het initiatief. Zuiver schietend liep het weg naar een ruime 15-10 voorsprong. Daan Westmaas en Vincent van Beek werden in de ploeg gebracht voor Arie Vingerling en David Post. De wissels sorteerden effect want Avanti wist weer de aanlsuiting te krijgen tot de 16-15.

Avanti kreeg vervolgens ook nog een aantal aanvallen de kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar een zeer dubieuze strafworp aan SKF gegeven besliste de wedstrijd. SKF speelde dat op ervaring zeer goed uit. Eindstand 17-15.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (4), Stefan Hogervorst (3), Vincent van Beek (2), David Post (2), Cherrel Tonkes (2), Sophie Donkervoort en Fenna Teunissen.

Zaterdag 3 mei speelt Avanti thuis tegen KCC/DeltaLogistiek dat na een zeer sterk zaalseizoen de "flow" gewoon doorzet op het veld. Geen gemakkelijke opgave voor het team van de gebroeders Post, maar de verschillen in deze Hoofdklasse zijn miniem en Avanti wist in de uitwedstrijd tegen KCC een punt te pakken en met iets meer geluk hadden dat er zelfs twee kunnen zijn.

DeetosSnel - KCC/DeltaLogistiek 13-15
DSC - Oranje Wit  13-11
Tempo - Rohda  14-19