20132014 Veld 2014/05/03 Avanti - KCC 13-11
2014/05/03 Avanti - KCC 13-11
Vincent van Beek
Arie Vingerling
Cherrel Tonkes
34' Afstand Vincent van Beek(1 - 0)
27' Vrije Bal Vincent van Beek(2 - 0)
25' Afstand KCC(2 - 1)
24' Korte kans Cherrel Tonkes(3 - 1)
23' Afstand KCC(3 - 2)
22' Doorloop KCC(3 - 3)
16' Afstand Jordi van Zuidam(4 - 3)
15' Afstand Cherrel Tonkes(5 - 3)
10' Afstand KCC(5 - 4)
5' Korte kans Kitty vd Ende(6 - 4)
4' Afstand Arie Vingerling(7 - 4)
4' Afstand Arie Vingerling(8 - 4)
2' Strafworp Stefan Hogervorst(9 - 4)
34' Afstand KCC(9 - 5)
30' Afstand KCC(9 - 6)
29' Afstand Arie Vingerling(10 - 6)
28' Afstand Vincent van Beek(11 - 6)
27' Afstand KCC(11 - 7)
23' Afstand Arie Vingerling(12 - 7)
21' Strafworp KCC(12 - 8)
17' Afstand Vincent van Beek(13 - 8)
17' Afstand KCC(13 - 9)
8' Afstand KCC(13 - 10)
1' Afstand KCC(13 - 11)
Vincent van Beek(4)
Arie Vingerling(4)
Cherrel Tonkes(2)
Kitty vd Ende(1)
Stefan Hogervorst(1)
Jordi van Zuidam(1)

Avanti heeft met de overwinning op koploper KCC/Delta Logistiek aangetoond dat het veel te laag op de ranglijst staat. KCC kwam niet in de wedstrijd en met een 13-11 overwinning pakt Avanti twee belangrijke punten.

Onder een heerlijk zonnetje stuurden Henk Jan en Dé een flink gewijzigde ploeg het veld in. Zonder Sophie, David en Daan maar met Jordi, Manon en Vincent begon Avanti aan de klus.  Overigens zat ook Maaike weer op de bank na een slepende blessure.

Avanti begint zeer scherp aan de wedstrijd. Met in de eerste aanval Stefan, Kitty, Vincent en Manon is het Vincent die de spitspositie inneemt. Hij scoort al snel de 1-0 van afstand en een paar minuten later uit een vrije bal de 2-0. Dit na een stevige overtreding van Nik van der Steen op Stefan. Al die tijd heeft het eerste verdedigingsvak met Jordi, Arie, Cherrel en Fenna het mooi dichtgehouden.

Als Cherrel met een prachtige omdraaibal Avanti op een 3-1 voorsprong zet is het openingsoffensief wat geluwd en kan KCC na een kwartiertje weer aansluiten met twee afstandtreffers na slordig balverlies van Avanti. Toch zijn het Jordi en Cherrel die Avanti al weer snel naar een voorsprong van twee schieten, en niets lijkt er op dat dit een wedstrijd is tussen de koploper en een van de staartploegen.

Bij 5-4 mist KCC een paar mooie kansen. Avanti doet dit echter niet.  In korte tijd maar liefst vier scores. Een prachtige omdraaibal van Kitty die de bal over haar voorspringende tegenstandster aangespeeld krijgt.  Arie die met twee afstandschoten binnen 30 seconden zijn verjaardagsfeest al in het veld start. En als laatste een strafworp van Stefan na een fout op een doorloop van Vincent. De stand bij rust is dan maar liefst 9-4 in het voordeel van Avanti.

KCC/Delta Logistiek komt in de tweede helft duidelijk beter uit de startblokken. Het eerste schot van Jack Potter is raak en Nik van der Steen zorgt voor de 9-6. Het zijn weer Arie en Vincent, zij speelden beide een fantastische wedstrijd , die Avanti weer naar 5 doelpunten voorsprong schieten. KCC komt nog steeds niet echt in de wedstrijd en ook Jack Potter komt niet vaak tot scoren. 11-7 is zijn laatste wapenfeit in de wedstrijd.

Wanneer Arie met zijn vierde doelpunt 12-7 aantekent na een kwartiertje in de tweede helft en KCC een strafworp mist, lijkt de wedstrijd definitief in het voordeel van Avanti te kantelen. Ook Vincent neemt zijn vierde nog mee voor 13-8. Nog een kwartiertje en een sensatie lijkt aanstaande. KCC komt door veelvuldig slordig balverlies van Avanti nog wel terug tot 13-11. Maar echt spannend kunnen zij het ook niet meer maken. Een terechte overwinning van Avanti op de koploper en wederom het bewijs van de sterkte van de Avantiselectie. Het team past zich moeiteloos aan na een wisseling van de samenstelling. Deze wedstrijd namen uitblinkers Vincent en Arie de ploeg op sleeptouw.

De spanning aan kop van de ranglijst is ook weer terug. DSC, KCC/Delta Logistiek en SKF staan nu weer samen aan kop. Volgende week thuis tegen Tempo.

Doelpunten :  Arie en Vincent (4), Cherrel (2), Kitty, Stefan en Jordi