20132014 Veld 2014/05/10 Avanti - Tempo 16-12
Fenna van Leeuwen
Arie Vingerling
Kitty vd Ende
Manon Ballings
31' Afstand Tempo(0 - 1)
25' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 1)
24' Afstand Arie Vingerling(2 - 1)
19' Strafworp Tempo(2 - 2)
12' Afstand Vincent van Beek(3 - 2)
11' Strafworp Stefan Hogervorst(4 - 2)
10' Afstand Tempo(4 - 3)
9' Afstand Fenna van Leeuwen(5 - 3)
8' Afstand Tempo(5 - 4)
5' Afstand Vincent van Beek(6 - 4)
2' Afstand Tempo(6 - 5)
2' Afstand Jordi van Zuidam(7 - 5)
0' Afstand Vincent van Beek(8 - 5)
34' Afstand Vincent van Beek(9 - 5)
30' Afstand Tempo(9 - 6)
30' Doorloop Cherrel Tonkes(10 - 6)
29' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 6)
25' Afstand Tempo(11 - 7)
18' Doorloop Cherrel Tonkes(12 - 7)
17' Afstand Tempo(12 - 8)
14' Strafworp Stefan Hogervorst(13 - 8)
14' Korte kans Tempo(13 - 9)
10' Afstand Tempo(13 - 10)
7' Doorloop Tempo(13 - 11)
7' Afstand Stefan Hogervorst(14 - 11)
1' Afstand Vincent van Beek(15 - 11)
0' Korte kans Jordi van Zuidam(16 - 11)
0' Afstand Tempo(16 - 12)
Stefan Hogervorst(5)
Vincent van Beek(5)
Cherrel Tonkes(2)
Jordi van Zuidam(2)
Fenna van Leeuwen(1)
Arie Vingerling(1)

Avanti behaalt een zeer belangrijke en nuttige overwinning op Tempo. Na een voorsprong van 8-5 bij de rust werd een gat van vijf doelpunten verschil gemaakt (13-8) halverwege de tweede helft. Het werd bijna nog spannend toen Tempo terugkwam tot 13-11 maar een sterk slotoffensief bracht de ploeg uit Pijnacker twee verdiende punten. Eindstand 16-12.

vince

De overwinning vorige week tegen koploper KCC was goed voor het zelfvertrouwen van de ploeg van Dé en Henk Jan Post geweest en de twee punten waren ook mooi meegenomen. Het duel tegen Tempo was echter van nog groter belang in de strijd om weg te blijven bij de onderste twee degradatieplaatsen.

stefan

Onder zeer wisselende weersomstandigheden (zon, regen, veel wind) konden beide ploegen in de beginfase moeilijk tot scoren komen. Na vier minuten opende Tempo de score en het duurde tot de 10e minuut alvorens Stefan Hogervorst vanachter de korf wat kon terug doen. In de eerste helft moesten de aanvallen vanwege de harde wind veelal aan de achterkant van de korf gespeeld worden en ook het doelpunt van Arie Vingerling op 2-1 werd van achter de paal gescoord.

arie

Na de 2-2 bleven de Avanti-aanvallen moeizaam en de gebroeders Post namen een time-out om de aanvalstaktiek scherper neer te zetten. En dat lukte wonderwel. Via Vincent van Beek (afstand) en Stefan Hogervorst (strafworp via Vincent) werd het 4-2. Dit verschil van twee doelpunten bleef tot aan de 7-5 met doelpunten van Fenna Teunissen (mooie vrije balvariant met Cherrel Tonkes), Vincent van Beek (afstand) en Jordi van Zuidam (afstand).

manon

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam scoorde Vincent van Beek in het rustsignaal een echte buzzer-beater en zo ging Avanti met een 8-5 voorsprong drijfnat de rust in. In de tweede helft was de regen overgetrokken maar werd de wind met de minuut krachtiger waar beide ploegen toch wel last van hadden.

nat

Avanti opende de score na rust met een afstandstreffer van Vincent van Beek (9-5). De ploeg uit Pijnacker had de betere kansen in deze fase en had ook veel verdedigende rebound. Na de 9-6 scoorde Cherrel Tonkes een slim bekeken omdraaibal gevolgd door een afstandstreffer van Stefan Hogervorst (11-6).

cherrel

Door de forse wind die dwars over het veld waaide was het lastiger om van afstand te scoren en werden de korte kansen meer gezocht. Een fantastische doorloopbal van Cherrel Tonkes op aangeven van Arie Vingerling was een juweeltje deze middag. Na de 12-8 en de 13-8 van Stefan Hogervorst (strafworp) viel Avanti terug. Tempo kreeg de kans om enigszins terug te komen en binnen zeven minuten had de ploeg uit Alpen aan den Rijn de achterstand teruggebracht tot 13-11.

kitty

Met Avanti's sterke eerste aanval weerd voor de korf werd de draad opgepakt. Stefan Hogervorst en Vincent van Beek bekroonde beiden met een afstandstreffer een prima wedstrijd (15-11), waarna Jordi van Zuidam met een mooie nonchalante one-hander de 16-11 op het scorebrord bracht. Tempo sloot de rij en zorgde voor de 16-12 eindstand.

jordi

Een zeer belangrijke overwinning want Avanti staat nu vier punten los van Tempo met nog drie wedstrijden te gaan. Een stap in de goede richting, maar er moeten nog minimaal twee punten behaald gaan worden om volgend jaar ook Hoofdklasse te kunnen spelen.

Doelpunten: Vincent van Beek (5), Stefan Hogervorst (5), Cherrel Tonkes (2), Jordi van Zuidam (2), Fenna Teunissen en Arie Vingerling.