20132014 Veld 2014/05/24 Avanti - Oranje Wit 19-20
2014/05/24 Avanti - Oranje Wit 19-20
Cherrel Tonkes
Daan Westmaas
Arie Vingerling
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Daan Westmaas
30' Niet bekend Arie Vingerling
Stefan Hogervorst(8)
Fenna van Leeuwen(3)
Jordi van Zuidam(3)
Cherrel Tonkes(2)
Daan Westmaas(2)
Arie Vingerling(1)

Avanti liep in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2013-2014 tegen een nederlaag aan. De goede reeks van de voorbije weken kon niet voortgezet worden. Avanti had zich vorige week al definitief veilig gespeeld, Oranje Wit had nog wel een punt nodig om helemaal zeker te zijn van handhaving.

daan kitty

De ploeg uit Pijnacker ging voortvarend van start. Via de messcherpe Stefan Hogervorst stond er vrij snel een 2-0 voorsprong op het bord. Oranje Wit pakte over en via drie doelpunten werd het 2-3 waarna Stefan weer van afstand de korf vond. De tweede aanval van Avanti kreeg beter grip op de lengte van de Oranje Wit heren, waardoor de rebound meer in het voordeel van de blauw-witten viel en daarmee ook de doelpunten. Fenna Teunissen en Arie Vingerling brachten Avanti de eerste twee doelpuntenmarge (5-3). En na de 5-4 liep Avanti uit naar een riante 8-4 voorsprong via Stefan Hogervorst, Fenna Teunissen en Jordi van Zuidam.

stefan

Toch wist Avanti deze voorsprong niet vol te houden tot aan de rust. Na de 8-5 was het nog een waanzinnig mooie doorloop van Stefan op aangeven van Daan Westmaas die de 9-5 betekende, maar daarna gaf Avanti het heft uit handen. Oranje Wit kwam terug tot 9-7 en na weer een doelpunt van Stefan (10-7) had de ploeg uit Dordrecht de aaansluiting vlak voor de rust gerealiseerd 10-9.

fenna

Na de rust was er een spannend scoreverloop waarbij Oranje Wit effectiever omging met de kansen. Avanti liet behoorlijk wat kansen onbenut en Oranje Wit had duidelijk de drive om zich definitief veilig te spelen. Tot aan de 14-14 gingen de scores exact gelijk op. Daarna pakte de ploeg uit Dordrecht een voorsprong naar 14-16 en hield deze vast tot de 16-18. Via Jordi van Zuidam en Cherrel Tonkes werd het toch weer gelijk (18-18). De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien na de 18-19 en de 19-19 van Stefan, maar Oranje Wit ging er alsnog met de punten vandoor in de allerlaatste seconde. Eindstand 19-20.

fenna

Doelpunten: Stefan Hogervorst (8), Fenna Teunissen (3), Jordi van Zuidam (3), Cherrel Tonkes (2), Daan Westmaas (2) en Arie Vingerling.

kitty

Coaches Henk Jan en Dé Post gunden Fenna Teunissen en Kitty van der Ende nog een applauswissel. Na de wedstrijd werden beide speelsters samen met David Post nog toegesproken door voorzitter Pieter Pijper en bedankt voor vele jaren inzet voor de Avanti-selectie. Ze kunnen allen terugkijken op een mooie korfbalcarriere. Ook de technische staf en begeleiding werd in het zonnetje gezet. Handhaving in de hoofdklasse met een technische staf uit de eigen Avanti-gelederen is een unieke prestatie.

David

Op de andere velden in de Hoofdklasse B kwam er een grote verrassing uit Capelle aan den IJssel waar KCC onderuit ging tegen het al gedegradeerde Rohda. KCC had het kampioenschap helemaal in eigen hand na het puntverlies van DSC vorige week tegen SKF. Maar het onvoorstelbare gebeurde. Rohda wint met 13-16 en nu staat DSC bovenaan.

Volgende week speelt DSC thuis in Eindhoven tegen Avanti de kampioenswedstrijd. Voor Avanti een mooie afsluiting van het seizoen en de ploeg van de gebroeders Post zal er alles aan gelegen zijn om DSC het vuur na aan de schenen te leggen. In de zaalcompetitie moest Avanti tweemaal haar meerdere erkennen in DSC maar in de veldthuiswedstrijd gingen de punten naar Avanti. Dus wie weet wat er volgende week allemaal gaat gebeuren. Wordt het DSC of stunt Avanti en wordt KCC alsnog kampioen?

DeetosSnel - SKF 21-23
KCC/DeltaLogistiek - Rohda 13-16
DSC - Tempo 15-11