20132014 Veld 2014/05/31 DSC -Avanti 15-16
2014/05/31 DSC -Avanti 15-16
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Daan Westmaas
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
Daan Westmaas(4)
Cherrel Tonkes(3)
Fenna van Leeuwen(3)
Jordi van Zuidam(3)
Stefan Hogervorst(2)
David Post(1)

Avanti stunt in Eindhoven door met 15-16 van DSC te winnen. Wat een bizarre ontknoping van de competitie in deze hoofdklasse B. KCC leek na het gelijkspel van DSC in Veenendaal eenvoudig kampioen te worden, maar niets was minder waar. KCC verloor de week erna van het reeds gedegradeerde Rohda. Gevolg van dit alles was dat DSC het in de laatste wedstrijd thuis tegen Avanti kon afmaken. Veel publiek en Brabantse pers was afgekomen op deze wedstrijd. Zou het DSC lukken om tweemaal in een seizoen kampioen te worden. En op het veld te promoveren naar de Ereklasse?

david

David Post in de thuiswedstrijd tegen DSC

Avanti was geenszins van plan om slachtoffer te worden van de dadendrang van de Eindhovenaren. In de zaalcompetitie had Avanti haar meerdere moeten erkennen in DSC, maar in de thuiswedstrijd was er wel gewonnen van de Brabanders. Dus een overwinning behoorde zeker tot de mogelijkheden. En wat is er mooier om de afscheidnemende spelers en coaches te belonen met een prachtige overwinning?

voorstellen

foto's Heleen Post

Zonder enige druk speelde Avanti de wedstrijd en was deze middag de betere ploeg met ook een betere afronding. En dat werd direct uitgedrukt in een 1-4 voorsprong door doelpunten van Cherrel Tonkes, Jordi van Zuidam, Fenna Teunissen en Stefan Hogervorst. Het had allemaal nog erger kunnen uitpakken als Avanti niet een strafworp op 1-5 had gemist. Het werd 2-4 en DSC kwam zelfs weer langszij.

jordi

Een volgende demarrage werd geplaatst bij 5-5 toen Avanti uitliep naar 5-9 via Jordi van Zuidam, David Post, Daan Westmaas en Stefan Hogervorst. Met een redelijke voorsprong van 8-11 zochten de ploegen de kleedkamers op.

daan

Na de rust maakte Fenna Teunissen de 8-12 via haar derde doelpunt. Avanti bleef op vier doelpunten verschil tot aan de 10-14, maar toen werd het echt spannend. DSC kwam langzaamaan terug en via vier doelpunten op rij werd het 14-14. Cherrel Tonkes bracht Avanti weer op voorsprong, DSC mist vervolgens een strafworp en Daan Westmaas maakt het vervolgens af met een afstandsschot 14-16, waarna het slotakkoord voor DSC was. Eindstand 15-16.

proost

Doelpunten: Daan Westmaas (4), Fenna Teunissen (3), Cherrel Tonkes (3), Jordi van Zuidam (3), Stefan Hogervorst (2) en David Post.

En voor DSC was het vervolgens afwachten wat KCC tegen Tempo zou doen. Met de rust slechts 1 punt voorsprong (12-11). In de tweede helft laat KCC deze unieke kans niet meer glippen en wint zeer ruim van Tempo (24-16). En dubbel feest in Capelle waar ook KCC 2 kampioen werd.