20142015 Veld 2014/09/06 Oranje Wit -Avanti 19-16
2014/09/06 Oranje Wit -Avanti 19-16
Arie Vingerling
Cherrel Tonkes
Lisanne Bosma
33' Strafworp Oranje Wit(1 - 0)
32' Strafworp Oranje Wit(2 - 0)
32' Afstand Rick van den Blink(2 - 1)
29' Doorloop Oranje Wit(3 - 1)
21' Afstand David Post(3 - 2)
20' Afstand Nikki van Trigt(3 - 3)
19' Doorloop Oranje Wit(4 - 3)
15' Afstand Fenna van Leeuwen(4 - 4)
14' Afstand Oranje Wit(5 - 4)
9' Afstand Nikki van Trigt(5 - 5)
6' Afstand Oranje Wit(6 - 5)
6' Korte kans Fenna van Leeuwen(6 - 6)
4' Afstand Nikki van Trigt(6 - 7)
3' Strafworp Oranje Wit(7 - 7)
2' Afstand Oranje Wit(8 - 7)
1' Afstand Arie Vingerling(8 - 8)
32' Afstand David Post(8 - 9)
30' Afstand Oranje Wit(9 - 9)
26' Afstand Sophie Donkervoort(9 - 10)
25' Afstand Oranje Wit(10 - 10)
23' Afstand David Post(10 - 11)
21' Afstand Oranje Wit(11 - 11)
20' Strafworp Rick van den Blink(11 - 12)
19' Afstand Rick van den Blink(11 - 13)
11' Afstand Oranje Wit(12 - 13)
9' Afstand Oranje Wit(13 - 13)
8' Strafworp Oranje Wit(14 - 13)
7' Korte kans Arie Vingerling(14 - 14)
6' Afstand Oranje Wit(15 - 14)
5' Korte kans Stefan Hogervorst(15 - 15)
4' Afstand Oranje Wit(16 - 16)
3' Strafworp Rick van den Blink(15 - 16)
2' Afstand Oranje Wit(17 - 16)
1' Afstand Oranje Wit(18 - 16)
0' Strafworp Oranje Wit(19 - 16)
Sophie Donkervoort(1)

Avanti verliest de punten in de slotfase van de wedstrijd. Tegen Oranje Wit werd in de laatste drie minuten de wedstrijd weggegeven na een 8-8 stand bij rust.

stefan

Avanti liet zich in de beginfase diverse keren verschalken onder de korf door verkeerd opstellen in de rebound waar direct of indirect (via een strafworp) een doelpunt uit voortkwam. Oranje Wit staat al jaren bekend om het uitspelen van de korte kansen rondom de korf en ook nu weer moest Avanti een aantal doelpunten op deze wijze incasseren. Verder zijn de wedstrijden tegen de ploeg uit Dordrecht altijd spannend tot de laatste fase en deze wedstrijd vormde daar geen uitzondering op.

cherrel

Oranje Wit kwam al vrij snel met 2-0 voor door twee strafworpen te benutten na foutief verdedigen door Avanti in de reboundpositie. Rick van den Blink noteerde van afstand de eerste Avanti-treffer, waarna Oranje Wit weer een kans onder de korf kon benutten. Avanti had in de beginfase ook last van slordigheden in de aanvallende passing en moest dus duidelijk nog in de wedstrijd komen. Dankzij David Post en Nikki van Trigt werd de stand na een kwartier weer gelijk getrokken (3-3).

nikki

Zowel Avanti als Oranje Wit worden met ingang van dit seizoen getraind door een ex PKC trainer en je ziet dat beide ploegen proberen een nieuw spelsysteem zich eigen te maken. Tot aan de rust gaat het scoreverloop gelijk op waarbij Oranje Wit meestal als eerste scoort. Pas bij de 6-7 pakte Avanti via Nikki van Trigt voor het eerst een voorsprong. De ploegen gingen rusten bij een 8-8 stand.

sophie

Na de rust kwam Lisanne Bosma in het veld voor Cherrel Tonkes die een blessure aan haar hamstring had opgelopen. Avanti nam het initiatief en pakte elke keer als eerste de voorsprong: David Post de 8-9 en Sophie Donkervoort de 9-10:

goal

Na de 10-11 van David Post en de 11-11 pakte Avanti voor het eerst een twee doelpunten voorsprong via Rick van den Blink (strafworp en afstand) naar de 11-13. In plaats van door te drukken kreeg Avanti het verdedigend zwaar voor de kiezen. De verdedigende rebound liet te wensen over in deze fase waarbij Oranje Wit vele malen (soms 8 tot 10 keer) tot schot kon komen. En statistisch gezien gaan de doelpunten dan een keer vallen en die vielen dan ook. Het werd 13-13 met nog negen minuten te spelen.

david

Het scoreverloop bleef gelijk op gaan via 14-14, 15-15 en 16-16. Na een time out van Avanti bracht coach Jan Tromp Jordi van Zuidam in het veld voor Stefan Hogervorst met het doel om de wedstrijd aanvallend definitief te beslissen. Het tegenovergestelde gebeurde. Avanti gaf verdedigend te veel ruimte voor het schot en twee minuten voor tijd werd het 17-16 en één minuut later via dezelfde dame 18-16 en een strafworp in de laatste seconden betekende een 19-16 eindstand en nederlaag.

bank

Avanti heeft de wedstrijd verdedigend verloren door slordigheden rond de korf in de beginfase, te weinig verdedigende rebound in de tweede helft en teveel ruimte gevend in de slotfase van de wedstrijd.

Doelpunten: Rick van den Blink (4), David Post (3), Nikki van Trigt (3), Fenna Teunissen (2), Arie Vingerling (2), Sophie Donkervoort en Stefan Hogervorst.

DSC - SKF  19-20
Unitas - SDO  18-23
DeetosSnel - Nieuwerkerk 16-17

Aanstaande woensdag speelt Avanti de (inhaal)thuiswedstrijd tegen DeetosSnel. Aanvang: 20.30 uur.