20142015 Veld 2014/09/13 Nieuwerkerk -Avanti 6-20
Arie Vingerling
Koen Ruigrok
Vincent van Beek
Lisanne Bosma
33' Afstand Arie Vingerling(0 - 1)
30' Doorloop Rick van den Blink(0 - 2)
26' Vrije Bal Nieuwerkerk(1 - 2)
24' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 3)
20' Afstand Rick van den Blink(1 - 4)
16' Afstand Nieuwerkerk(2 - 4)
14' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 5)
10' Afstand Nieuwerkerk(3 - 5)
8' Afstand Rick van den Blink(3 - 6)
6' Doorloop Rick van den Blink(3 - 7)
5' Afstand Nieuwerkerk(4 - 7)
4' Strafworp Stefan Hogervorst(4 - 8)
3' Strafworp Rick van den Blink(4 - 9)
1' Korte kans Rick van den Blink(4 - 10)
0' Afstand David Post(4 - 11)
33' Afstand David Post(4 - 12)
32' Afstand Nikki van Trigt(4 - 13)
25' Korte kans Arie Vingerling(4 - 14)
22' Korte kans Fenna van Leeuwen(4 - 15)
18' Afstand Nieuwerkerk(5 - 15)
17' Afstand Arie Vingerling(5 - 16)
17' Afstand Arie Vingerling(5 - 17)
16' Afstand Manon Ballings(5 - 18)
11' Korte kans Stefan Hogervorst(5 - 19)
9' Afstand Nieuwerkerk(6 - 19)
0' Afstand Jordi van Zuidam(6 - 20)
Nikki van Trigt(1)

Soms zijn er van die dagen dat het een genot is om bij een korfbalwedstrijd aanwezig te zijn. En vandaag was het zo'n dag. Een heerlijk zonnetje, een gemotiveerde ploeg en een geweldige afstraffing. Na een ruststand van 4-11 legt Avanti Nieuwerkerk met maar liefst 6-20, de grootste overwinning van Avanti in Hoofdklasse,  op de pijnbank.

Vanaf het beginsignaal is duidelijk dat Avanti de wedstrijd zeer serieus neemt. De eerste aanval met Nikki, Sophie, Arie en Rick geeft gelijk het visitekaartje af. 0-2 na een paar minuten al door Arie en Rick. En vanaf dat moment heeft Nieuwerkerk alleen nog achter de feiten aangelopen en blijft met een dramatisch schotpercentage achter.Het eerste verdedigingsvak met Manon, Fenna, David en Stefan legt grote druk op Nieuwerkerk waardoor er nauwelijks scoringskansen voor Nieuwerkerk ontstaan.

Aanvallend lopen vooral de combinaties tussen Rick en Arie lopen als een trein. Het duo is onstuitbaar en met de goede ondersteuning van Nikki en Sophie komen zij samen tot maar liefst 10 scores in deze wedstrijd. Gedurende de eerste helft blijft Rick lekker scoren en heeft er in de eerste helft maar liefst 6 inliggen. Vlak voor rust brengt David de ruststand van 4-11, na een ver afstandschot, op het bord.

De toeschouwers kunnen het nauwelijks geloven, en denken : als ze dit maar kunnen volhouden.

Het antwoord volgt snel. Na rust zijn het David, Nikki, Arie en Fenna die Avanti naar maar liefst 4-15 schieten. Na 10 minuten in de tweede helft is de wedstrijd natuurlijk al beslist. Maar zelfs zonder druk blijft Nieuwerkerk schieten als een vaatdoek.

Coach Jan Tromp brengt dan nog Vincent voor David en Jordi voor Rick in het veld. Later ook Lisanne nog voor Manon. Arie verlaat het veld nog met een gescheurde lip voor Koen.

Doel is dan alleen nog het behalen van de 20 doelpunten. Twee keer lukt dit bijna, maar Jordi en Koen missen beide de geboden strafworpmogelijkheid. Het is Jordi die uiteindelijk toch van afstand de 20e binnenschiet voor een memorabele 6-20 overwinning op Nieuwerkerk.

Dat Avanti de verdediging goed op orde heeft is te zijn in de stand. Slechts 36 tegendoelpunten na 3 wedstrijden terwijl alle andere ploegen al boven de 50 staan !

Doelpunten: Rick van den Blink (6),  Arie Vingerling (4),  Fenna Teunissen (3), David Post (2),  Stefan Hogervorst (2), Manon Ballings, Nikki van Trigt en Jordi van Zuidam.

SDO - DeetosSnel 17-20
Oranje Wit - DSC  18-17
SKF - Unitas  14-14