20142015 Veld 2014/10/04 Avanti - DSC 16-19
2014/10/04 Avanti - DSC 16-19
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
33' Afstand DSC(0 - 1)
31' Doorloop DSC(0 - 2)
29' Doorloop DSC(0 - 3)
22' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 3)
20' Afstand DSC(1 - 4)
18' Afstand DSC(1 - 5)
14' Doorloop DSC(1 - 6)
11' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 6)
10' Doorloop Rick van den Blink(3 - 6)
8' Afstand Nikki van Trigt(4 - 6)
5' Afstand DSC(4 - 7)
5' Korte kans DSC(4 - 8)
3' Korte kans Rick van den Blink(5 - 8)
2' Afstand DSC(5 - 9)
1' Strafworp Stefan Hogervorst(6 - 9)
31' Korte kans DSC(6 - 10)
30' Strafworp Rick van den Blink(7 - 10)
27' Strafworp DSC(7 - 11)
25' Afstand Fenna van Leeuwen(8 - 11)
24' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 11)
22' Afstand Rick van den Blink(10 - 11)
21' Afstand DSC(10 - 12)
20' Strafworp DSC(10 - 13)
19' Korte kans DSC(10 - 14)
18' Afstand DSC(10 - 15)
16' Afstand Rick van den Blink(11 - 15)
15' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 15)
14' Afstand DSC(12 - 16)
14' Afstand Arie Vingerling(13 - 16)
13' Afstand DSC(13 - 17)
13' Korte kans Cherrel Tonkes(14 - 17)
10' Afstand DSC(14 - 18)
3' Afstand Rick van den Blink(15 - 18)
0' Afstand DSC(15 - 19)
0' Korte kans Fenna van Leeuwen(16 - 19)
Fenna van Leeuwen(6)
Rick van den Blink(6)
Stefan Hogervorst(1)
Cherrel Tonkes(1)
Nikki van Trigt(1)
Arie Vingerling(1)

Avanti werd deze middag op felheid en bevlogenheid afgetroefd door een getergd DSC. De ploeg uit Eindhoven, die verrassend aan het begin van het seizoen al een groot aantal punten had verloren, kwam met de juiste instelling het veld in. Iets wat Avanti miste met als gevolg een 1-6 achterstand na vijfentwintig minuten spelen. Bij rust was de schade terug gebracht tot 6-9. Avanti kon na de rust tot op één punt naderen (10-11), maar DSC nam het heft weer in handen en liep uit naar vier doelpunten verschil en gaf dat niet meer weg. Eindstand 16-19.

cherrel

Avanti speelde met, de van een hamstringblessure herstelde, Cherrel Tonkes weer in de basis. Tegenstander DSC uit Eindhoven had pas twee punten uit vijf wedstrijden behaald en had de opgaande lijn qua spel en inzet de laatste weken alweer te pakken, alleen de punten ontbraken nog.

david

Vanaf de eerste minuut liet DSC zien er vol voor te gaan, ze waren zeer gretig in de duels en zaten Avanti dicht op de huid. De afvallende ballen in de aanval waren veelal een prooi voor de Eindhovenaren. Verder was DSC veel scherper in de afronding. Avanti speelde aanvankelijk te afwachtend en liet zich de kaas van het brood eten. Gevolg was dat de ploeg van Jan Tromp na vijfentwintig minuten tegen een 1-6 achterstand aankeek. Alleen Fenna van Leeuwen had de korf weten te vinden.

fenna

Tien minuten voor de rust kent Avanti een kleine opleving en via wederom Fenna van Leeuwen, Rick van den Blink en Nikki van Trigt wordt de achterstand verkleind (4-6). Maar het is de zuivere Jelmar Brouwer die DSC op een ruime 4-8 voorsprong brengt. De ploegen gaan rusten bij een 6-9 stand na Avanti doelpunten van Rick van den Blink (balletje onder de korf) en Stefan Hogervorst (strafworp).

rick

Coach Jan Tromp brengt in de tweede helft Jordi van Zuidam voor Stefan Hogervorst. Aan de hand van de makkelijk scorende Fenna van Leeuwen en Rick van den Blink nadert Avanti tot aan de 10-11. Waar het publiek hoopt dat Avanti de wedstrijd weet te keren, pakt DSC toch weer het heft in eigen hand en loopt uit naar 10-15. Avanti is niet meer bij machte om dat gat te dichten en loopt tegen een verdiende nederlaag aan. Eindstand 16-19.

sophie

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Fenna van Leeuwen (6), Stefan Hogervorst, Cherrel Tonkes, Nikki van Trigt en Arie Vingerling.