20142015 Veld 2014/10/11 Unitas -Avanti 23-13
Cherrel Tonkes
Sabrina Breve
Arie Vingerling
Mick vd Spek
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Sabrina Breve
Nikki van Trigt(3)
Rick van den Blink(3)
David Post(2)
Stefan Hogervorst(2)
Cherrel Tonkes(2)
Sabrina Breve(1)

Avanti liep in de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie tegen een blamerende 23-13 nederlaag aan. Na een 13-5 achterstand bij de rust leek de ploeg van Jan Tromp in de tweede helft het gaatje iets kleiner te maken maar werd in de slotfase er weer afgeschoten.

rick

Risicovol verdedigen in de aanvangsfase leverde Avanti gelijk een 2-0 achterstand op, maar Rick van den Blink egaliseerde de stand met twee rake afstandsschoten. Dat was het laatste moment dat Avanti in de wedstrijd zat want vanaf dat moment was het Unitas dat de wedstrijd dicteerde.

stefan

Aan de hand van een deze middag zeer zuiver schietende Roy van de Knaap werd Avanti naar de slachtbank geleid. Vanaf de 2-2 liep Unitas weg naar een, voor Avanti, ontluisterende 12-2 stand. Vlak voor de rust wist Avanti toch nog een paar keer de korf te vinden via Rick van den Blink, Cherrel Tonkes en Stefan Hogervorst.

david

Dat niet alleen Avanti niet scherp in de wedstrijd zat liet de scheidsrechter zien. Hij kende Stefan Hogervorst een strafworp toe, Unitas vroeg een time-out aan en na de time-out gaf de scheidsrechter opeens aan dat er een vrije bal genomen moest worden. Gelukkig was de grensrechter nog wel wakker en werd het alsnog een strafworp. Knap van Stefan dat hij in al deze consternatie koel bleef en scoorde. Ruststand 13-5.

nikki

In de tweede helft kon Avanti aanvankelijk blijven mee scoren tot aan de 16-8 met doelpunten van Nikki van Trigt (2x) en David Post. Sabrina Breve was inmiddels in het veld gekomen voor Sophie Donkervoort.

sabrina

Avanti maakte vervolgens het gaatje iets kleiner door twee mooie afstandsschoten van David Post en Sabrina Breve (16-10). En na de 17-11 van Cherrel Tonkes en de 18-12 van Stefan Hogervorst kon Mick van der Spek zijn debuut in het eerste maken.

mick

Dat was dan nog een mooi lichtpuntje van deze dag. Twee weken geleden werd Mick nog geopereerd aan zijn hartritmestoornissen en nu is hij alweer "back in the game". Hij had zelfs nog een mooie kans om zijn debuut te verfraaien met een doelpunt maar het kansje onder de korf werd net gemist.

cherrel

Unitas sloot de wedstrijd af met hoe ze begonnen waren door veel te scoren. En zo kwam er een ontluisterende 23-13 nederlaag op het scorebord, waarbij het laatste Avanti-doelpunt op naam kwam van Nikki van Trigt.

david

De wedstrijd was net zo slecht geweest als het weer deze dag, als de verstopte wc's als de overlopende waterputjes in de kleedkamers van Unitas. En als klap op de vuurpijl ook nog megavertragingen op de weg terug door de wegwerkzaamheden op de A12. Kortom, een dag om snel te vergeten.

Doelpunten: Rick van den Blink (3), Nikki van Trigt (3), Stefan Hogervorst (2), David Post (2), Cherrel Tonkes (2) en Sabrina Breve.