20142015 Zaal 2014/12/06 Nieuwerkerk -Avanti 16-31
2014/12/06 Nieuwerkerk -Avanti 16-31
Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Nikki van Trigt(1)

En voor de tweede maal dit seizoen werd de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk zeer ruim gewonnen. In de veldcompetitie was de uitslag 6-20 voor Avanti en vandaag was de ploeg van Jan Tromp met maar liefst 16-31 Nieuwerkerk de baas na een 8-15 voorsprong bij rust.

fenna

Na de enorme overwinning op het veld tegen Nieuwerkerk was de vraag of Avanti ook in de zaalcompetitie zo dik kon winnen. Bij de start van de wedstrijd kon Nieuwerkerk tot de 4-4 nog meekomen, maar de eerste aanval sloeg na tien minuten het eerste gaatje via Fenna van Leeuwen en Stefan Hogervorst (4-6).

stefan

Nieuwerkerk probeerde de rebound te ontregelen in het vak met Thomas Reijgersberg, maar Fenna van Leeuwen had in de eerste helft helemaal geen rebound nodig. Onwaarschijnlijk scherp stond ze de afstandsschoten erin te knallen, er was geen houden aan. Met maar liefst zes treffers in de eerste helft had ze een erg belangrijk in de 8-15 ruststand.

nikki

Het klassenverschil tussen Nieuwerkerk en Avanti werd zo ook in doelpunten uitgedrukt. Waar Nieuwerkerk erg afhankelijk is van een paar spelers die kunnen scoren, kan Avanti over de hele breedte gemakkelijk doelpunten maken. En de spelers en speelsters van Avanti hebben veel zelf oplossend vermogen wanneer ze met een ander strijdplan in het veld geconfronteerd worden en scoren dan via andere variaties de doelpunten. Bij Nieuwerkerk zag je deze avond dat coach Leon Simons wel heel intensief moest coachen hoe er gespeeld moest worden, waar collega Jan Tromp vele malen rustiger op de bank zat en zag dat het team het zelf oploste.

rick

Na de rust ging Avanti door met waar het gebleven was door veel te scoren. Ook het achterverdedigen van Nieuwerkerk werd prima omzeild en zo werd de voorsprong steeds groter. Was in de eerste helft Fenna belangrijk voor het scoreverloop, in de tweede helft namen Thomas Reijgersberg en Stefan Hogervorst het stokje over.

rick

En in het andere vak kreeg Rick van den Blink de smaak te pakken en scoorde van afstand, via een doorloop en uit een strafworp nadat hij onjuist verdedigd was. En David Post bleef zuiver van afstand, Cherrel Tonkes bleef uitgekookt onder de korf en zuiver van afstand en ook Nikki van Trigt pakte haar doelpuntje mee zodat alle spelers en speelsters weer tot scoren kwamen.

stefan

Het aantal van 30 doelpunten halen in een wedstrijd is altijd een mooie mijlpaal en ook deze wedstrijd werd die mijlpaal gehaald. En wat is er dan mooier als je het dan ook nog via een topper van een doelpunt doet. Thomas Reijgersberg rondde uit de rebound een fantastische doorloopkans van Stefan Hogervorst af en maakte de 16-30.

thomas

Cherrel Tonkes bepaalde de eindstand op 16-31 uit een omdraaibal. Het had een dubbele score kunnen worden als Jordi van Zuidam (ingevallen voor de licht geblesseerde Rick van den Blink) de hem toegekende strafworp had weten te benutten na een met geel bestrafte overtreding van Ruben Datema.

jordi

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Fenna van Leeuwen (6), Stefan Hogervorst (5), David Post (5), Cherrel Tonkes (4), Thomas Reijgersberg (3), Sophie Donkervoort en Nikki van Trigt.

david

Volgende week wacht de volgende uitdaging in de eigen sporthal De Viergang. Op bezoek komt Rapid uit Haarlem, met veel oud KZ-spelers in de gelederen. Dat zal ook weer de nodige scherpte van Avanti vragen om deze fysieke tegenstander met de juiste tactiek te bestrijden.