20142015 Zaal 2015/01/10 Sporting Trigon -Avanti 22-26
2015/01/10 Sporting Trigon -Avanti 22-26
60' Strafworp Sporting Trigon(22 - 25)
60' Korte kans Thomas Reijgersberg(22 - 26)
60' Tekst Eindstand 22-26
59' Strafworp Rick van den Blink(21 - 25)
56' Afstand David Post(21 - 24)
56' Vrije Bal Sporting Trigon(21 - 23)
54' Vrije Bal Fenna van Leeuwen(20 - 23)
53' Afstand Sporting Trigon(20 - 22)
52' Strafworp Rick van den Blink(19 - 22)
50' Tekst Blessurebehandeling
47' Tekst Time Out
46' Korte kans Thomas Reijgersberg(19 - 21)
45' Afstand Thomas Reijgersberg(19 - 20)
44' Korte kans David Post(19 - 19)
44' Afstand Sporting Trigon(19 - 18)
41' Doorloop Sporting Trigon(18 - 18)
41' Afstand Thomas Reijgersberg(17 - 18)
40' Afstand Sporting Trigon(17 - 17)
38' Strafworp Sporting Trigon(16 - 17)
37' Afstand Stefan Hogervorst(15 - 17)
37' Tekst Time Out
36' Afstand Sporting Trigon(15 - 16)
35' Afstand Sporting Trigon(14 - 16)
35' Afstand Sporting Trigon(13 - 16)
30' Afstand Sporting Trigon(12 - 16)
30' Tekst 2e helft begonnen
30' Tekst Rust
29' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 16)
29' Vrije Bal Sporting Trigon(11 - 15)
28' Strafworp Rick van den Blink(10 - 15)
28' Afstand Sporting Trigon(10 - 14)
27' Afstand Sporting Trigon(9 - 14)
26' Afstand Rick van den Blink(8 - 14)
26' Afstand Sporting Trigon(8 - 13)
25' Strafworp Sporting Trigon(7 - 13)
25' Afstand Stefan Hogervorst(6 - 13)
24' Afstand Rick van den Blink(6 - 12)
21' Afstand Rick van den Blink(6 - 11)
19' Afstand Sporting Trigon(6 - 10)
18' Afstand Stefan Hogervorst(5 - 10)
16' Strafworp Rick van den Blink(5 - 9)
13' Afstand Rick van den Blink(5 - 8)
12' Afstand Stefan Hogervorst(5 - 7)
11' Afstand Sporting Trigon(5 - 6)
10' Afstand Sporting Trigon(4 - 6)
8' Afstand David Post(3 - 6)
8' Afstand Sporting Trigon(3 - 5)
7' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 5)
5' Afstand David Post(2 - 4)
4' Afstand Rick van den Blink(2 - 3)
4' Strafworp Sporting Trigon(2 - 2)
3' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 2)
1' Afstand David Post(1 - 1)
0' Afstand Sporting Trigon(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen

Avanti is het nieuwe jaar goed begonnen door de uitwedstrijd tegen Sporting Trigon met 22-26 te winnen. Eenvoudig ging het niet, want een ruime 11-16 voorsprong bij de rust werd in de tweede helft in tien minuten weggegeven. Dankzij belangrijke doelpunten van Thomas Reijgersberg wist Avanti weer afstand te nemen en de punten mee naar huis te nemen. Eindstand 22-26.

thomas

Het herenkwartet was scorend goed op dreef deze middag. Bij het inschieten was David Post al loepzuiver geweest en dat kreeg een vervolg bij de start van de wedstrijd. Met een hoog rendement op zijn schoten was David belangrijk in de aanvangsfase.

david

De eerste aanval maakte sowieso een sterke indruk in de eerste helft. Van de zeven keer dat ze aanvallend voor de korf stonden haalden ze driemaal het maximaal rendement uit de aanval door twee doelpunten te maken. Naast David was het ook Rick van den Blink, die ondanks de zwaar verdedigende druk, zeer scherp was. Hij zou er maar liefst zeven maken in de eerste helft. Avanti maakte het verschil in de eerste vakkenopstelling want bij de rust had Avanti een 10-4 voorsprong behaald in de eerste combinatie en een 6-7 achterstand in de tweede vakkencombinatie.

rick

Tot de 2-2 ging het gelijk op waarna Rick van den Blink en David Post via twee schoten van afstand voor het eerste gaatje zorgden. En bij 5-7 werd de voorsprong verder uitgebreid via tweemaal Rick van den Blink (5-9). En Rick zou datzelfde kunstje bij 6-10 nogmaals herhalen wat een 6-12 tussenstand betekende.

t

In het andere vak zaten er weer mooie combinaties bij tussen Thomas Reijgersberg en Stefan Hogervorst, waarbij laatstgenoemde een aantal keer fraai kon scoren (hij was gelukkig niet zijn schot vergeten mee te nemen). De ploegen gingen rusten bij een 11-16 stand.

t

De tweede helft gaf een ander beeld. Door viermaal achter elkaar te scoren kwam Sporting Trigon terug tot 15-16. Coach Jan Tromp nam een time-out om de flow te breken. Dat lukte aanvankelijk doordat Stefan Hogervorst van afstand scoorde, maar de Leidenaren kwamen even later toch langszij (17-17).

t

Sporting Trigon verdedigde de tweede helft achter en gaf daarbij enorme druk op de rebound. De duels onder de korf kregen daarbij iets weg van een partijtje Grieks Romeins worstelen. Avanti en met name de eerste aanval kwam niet meer zo eenvoudig tot scoren als de eerste helft.

t

Maar de kracht van dit Avanti is dat er dan altijd wel een speler is die de ploeg weer op sleeptouw neemt en het verschil maakt. In deze fase was het Thomas Reijgersberg die de 17-18 scoorde en bij de 19-19 tweemaal achter elkaar doeltreffend was (19-21). Dat gaf Avanti de ruimte om de wedstrijd volwassen uit te spelen met lange aanvallen.

d

Na de 21-23 waren het David Post en Rick van den Blink die de wedstrijd volledig in het slot gooiden. Met een uitgekookt doelpunt onder de korf was het Thomas Reijgersberg die de eindstand op 22-26 bracht.

s

Tjoba verloor dezelfde middag thuis van Tempo (19-20) en Avanti staat nu vier punten los van de nummer twee. Aanstaande zaterdag komt ODIK op bezoek in Pijnacker. Toeschouwers meer dan welkom bij de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar.

t

Doelpunten: Rick van den Blink (9), Stefan Hogervorst (6), David Post (5), Thomas Reijgersberg (4) en Fenna Van Leeuwen (2)