20142015 Veld 2015/04/25 SDO -Avanti 22-18
2015/04/25 SDO -Avanti 22-18
Cherrel Tonkes
69' Afstand Fenna van Leeuwen(22 - 18)
69' Doorloop SDO(22 - 17)
69' Afstand Nikki van Trigt(21 - 17)
69' Afstand SDO(21 - 16)
65' Afstand SDO(20 - 16)
65' Afstand (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(19 - 16)
62' Afstand Manon Ballings(19 - 15)
60' Tekst Manon Ballings komt in het veld voor Cherrel Tonkes
59' Afstand SDO(19 - 14)
53' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 14)
52' Strafworp (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 13)
52' Afstand SDO(18 - 12)
51' Afstand Jordi van Zuidam(17 - 12)
48' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor David Post
47' Afstand SDO(17 - 11)
46' Vrije Bal SDO(16 - 11)
44' Strafworp (5e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 11)
44' Afstand SDO(15 - 10)
42' Strafworp SDO(14 - 10)
37' Doorloop SDO(13 - 10)
35' Korte kans (4e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 10)
35' Tekst Rust
35' Tekst 2e helft begonnen
34' Afstand SDO(12 - 9)
32' Afstand SDO(11 - 9)
31' Afstand Sophie Donkervoort(10 - 9)
31' Vrije Bal SDO(10 - 8)
29' Afstand (2e doelpunt)David Post(9 - 8)
28' Afstand SDO(9 - 7)
28' Afstand Stefan Hogervorst(8 - 7)
24' Afstand SDO(8 - 6)
21' Afstand SDO(7 - 6)
20' Afstand Thomas Reijgersberg(6 - 6)
19' Afstand SDO(6 - 5)
18' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 5)
17' Afstand SDO(5 - 4)
17' Korte kans SDO(4 - 4)
16' Afstand SDO(3 - 4)
15' Afstand David Post(2 - 4)
7' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(2 - 3)
6' Afstand SDO(2 - 2)
4' Afstand SDO(1 - 2)
2' Korte kans Cherrel Tonkes(0 - 2)
0' Afstand Rick van den Blink(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Thomas Reijgersberg(1)

Sinds 11 oktober 2014 was Avanti ongeslagen in competitieverband. Aan deze reeks kwam in Kamerik een einde. Tegen SDO werd na een 12-9 achterstand bij rust een 22-18 nederlaag geleden.

cherrel

Avanti liep deze zaterdag tegen een terechte nederlaag aan. Behoudens de 0-2 voorsprong in de eerste vijf minuten heeft de ploeg van Mena Kuhuwael de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen en werd het geklopt op schotrendement door de SDO heren. Maar ook verdedigend had SDO de zaken goed voor elkaar want de puntspelers van Avanti werden goed onder druk gezet en er was forse pressie op de rebound.

david

David Post en Alwin Smit vochten menig rebound duel uit deze middag

De aanvangsfase kende een bijzonder scoreverloop want na de 0-2 voorsprong voor Avanti (doelpunten van Rick van den Blink en Cherrel Tonkes) kreeg het aanvalsvak wat er net twee gemaakt had er ook gelijk weer twee tegen (2-2).

cherrel

Cherrel Tonkes scoort de 0-2

En dat scenario werd herhaald in de twee volgende aanvallen. Rick van den Blink en David Post scoorden van afstand de 2-3 en de 2-4 waarna het binnen de minuut weer gelijk werd 4-4. De stand ging gelijk op tot de 6-6 en toen stond Avanti's eerste aanval de eerste keer droog en was het SDO dat gelijk profiteerde en op een 8-6 voorsprong kwam.

thomas

Scoringskans vanuit de rebound voor Thomas Reijgersberg

Avanti wist vervolgens wel elke keer de aansluitingstreffer te maken maar het lukte niet om voor de rust de achterstand ongedaan te maken. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 12-9 ruststand. In de tweede helft bracht Rick van den Blink al vrij snel met een slim balletje onder de korf de stand op 12-10:

rick

In de volgende tien minuten was de schotvaardigheid van SDO-er Alwin Smit beslissend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Eerst bracht hij via een doorloop en een strafworp de stand op 14-10 en na de 15-11 waren het een vrije bal en een afstandsschot die er toe leiden dat Avanti met 17-11 achter kwam te staan. Coach Mena Kuhuwael bracht toen Jordi van Zuidam in het veld voor David Post. Jordi zorgde al vrij snel voor de 17-12 van afstand.

jordi

En toen na de 18-12 het Stefan Hogervorst was die uit een strafworp (verdiend door Fenna van Leeuwen) en een afstandsschot de 18-13 en de 18-14 maakte kwam er toch weer wat hoop op een betere stand. Zeker toen invalster Manon Ballings de 19-15 van afstand maakte en Sophie Donkervoort de 19-16 scoorde.

sophie

Maar de hoop was van zeer korte duur want al vrij snel vielen de 20-16 en de 21-16. En niet lang erna eindigde de wedstrijd in een 22-18 nederlaag.

fenna

Doelpunten: Rick van den Blink (5), Stefan Hogervorst (3), Sophie Donkervoort (2), David Post (2), Manon Ballings, Fenna van Leeuwen, Thomas Reijgersberg, Cherrel Tonkes, Nikki van Trigt en Jordi van Zuidam.

jordi

De nederlaag tegen SDO was natuurlijk een behoorlijke tegenvaller voor Avanti, maar het mooie van sport is dat je vaak het meeste leert van tegenslag en daar als team alleen maar sterker en beter uit gaat komen. Om zich te revancheren voor deze nederlaag wacht aankomend speelweekend gelijk een zeer uitdagende tegenstander. Aanstaande zaterdag speelt Avanti namelijk in Dordrecht tegen DeetosSnel. Dat wordt in meerdere opzichten een interessante ontmoeting. DeetosSnel maakte deze zaterdag indruk met een 35-31 overwinning in Veenendaal tegen SKF en zal er alles aan willen doen om de druk op koploper Oranje Wit (die voor het eerst dit seizoen verloor) zo hoog mogelijk te houden. Avanti heeft de punten hard nodig om weg te blijven bij de onderste plaatsen. En het wordt ook een ontmoeting tussen twee ploegen die beiden een aantal ex Fortuna spelers in de gelederen hebben. Even geen tijd voor vriendschappen tijdens de 2x35 minuten, maar een mooie, sportieve strijd om de twee punten.

Het zou heel gaaf zijn als veel Avantianen aankomende zaterdag naar Dordrecht komen om Avanti 1 te ondersteunen want het wordt op zeker een heel bijzondere wedstrijd. En deze trouwe supporters zullen er zeker zijn: