20112012 Zaal 2012/01/14 Tilburg -Avanti 10-26
2012/01/14 Tilburg -Avanti 10-26
Babette Heyblom
Sharon vd Meer
30' Korte kans David Post
30' Afstand David Post
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Doorloop Maaike Hazenkamp
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Strafworp Dé Post
30' Afstand Dé Post
30' Afstand Ronald Struijk
30' Vrije Bal Ronald Struijk
30' Strafworp Ronald Struijk
30' Afstand Stefan Hogervorst
Babette Heyblom(2)

Avanti is back en hoe. Met een fantastische 10-26 zege kon Avanti eindelijk weer eens als overwinnaar van het veld stappen. Had Tilburg het Avanti in de thuiswedstrijd nog knap moeilijk gemaakt, de ploeg van Steven Mijnsbergen was nu heer en meester.

de

Er werd deze middag zonder electronisch scorebord gespeeld, zodat het voor het publiek goed opletten was. Het was mooi om te zien dat veel Avanti-publiek de moeite had genomen om helemaal af te reizen naar Tilburg om het eerste te ondersteunen. En onder aanvoering van cheerleaders Linde en Chenoa waren de Avanti-yells ook weer te horen.

stefan

Avanti begon zeer sterk aan de wedstrijd, vooral verdedigend werd veel rebound gepakt en Tilburg kon moeilijk tot schot komen. Stefan Hogervorst blokte maar liefst viermaal zijn tegenstander in de eerste tien minuten. Na de 2-2 sloeg Avanti genadeloos toe en werd een 2-10 voorsprong genomen. Er werd goed op het schot gespeeld en Avanti had ook aanvallend veel rebound. Alle spelers en speelsters konden goed vrij komen voor een schot en de doelpunten volgden elkaar snel op. De Avanti-dames waren goed op schot en ook Babette Heyblom was weer helemaal terug met messcherpe afstandsschoten. Avanti ging rusten met een fraaie 4-12 voorsprong.

babette

In de tweede helft werd de voorsprong gestaag uitgebreid. Avanti kreeg de rebound onder de korf niet cadeau, maar de stabiliteitstrainingen werpen haar vruchten af want de Avanti heren hadden bijna elke rebound. David Post stond weer als een huis te rebounden. Er waren toppertjes van doelpunten bij en ook Maaike Hazenkamp maakte weer een beauty van een doorloop aangegeven door Dé Post. Was er dan niets aan te merken? Natuurlijk, de concentratie verslapte gedurende de tweede helft en Steven Mijnsbergen moest zijn ploeg weer bij de les houden om door te pakken. En dat gebeurde dan ook aan het einde van de wedstrijd. Was het verschil lang 12 doelpunten, in de laatse fase was het vooral Stefan Hogervorst die viermaal met scherp schoot en bijna eigenhandig de stand van 9-21 op 10-26 bracht. Een heerlijke overwinning en dat smaakt naar meer!!

david

Aan het slot nog een mooi bedankapplaus van Avanti 1 voor de vele meegereisde supporters en er ligt een mooie basis om de tweede helft van het zaalseizoen op voort te bouwen. Aanstaande zaterdag speelt Avanti thuis tegen Triaz.

thx

Doelpunten : Stefan Hogervorst (6) , Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (4), Dé Post (4), Maaike Hazenkamp (3), Babette Heijblom (2) en David Post (2).

BEP - Oost Arnhem  17-18
DSC - Rohda  19-24
Triaz - AW.DTV  11-28