20152016 Veld 2015/08/29 Avanti - SDO 33-28
2015/08/29 Avanti - SDO 33-28
Laura van Leersum
Meike Noorlander
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
Meike Noorlander(2)

Een prima seizoensopening voor Avanti 1. De ploeg speelt dit jaar voor het eerst op het kleinere veld (40x20m) en dat pakte goed uit. Het talrijke publiek kreeg maar liefst 61 doelpunten voorgeschoteld. Na een 16-13 voorsprong bij rust kreeg SDO het gaatje niet meer gedicht. Avanti liep zelfs nog uit naar zes doelpunten verschil bij 26-20 en 33-27, maar de eindstand werd 33-28.

.

.Voor de start van de wedstrijd was er een zeer indrukwekkende 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan twee Avanti-leden die deze zomer zijn overleden. Erelid Frans Lub die heel veel voor de vereniging betekend heeft en waar Avanti ook haar naam aan te danken heeft. En daarnaast Lieke Visser, aanvoerdster van Avanti B5, die aan de gevolgen van een noodlottig ongeval veels te vroeg op 16-jarige leeftijd is overleden.

.

Avanti start dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer-coach Erwin van der Putten met een iets gewijzigde samenstelling. Meike Noorlander (overgekomen uit de A1), Laura van Leersum (weer terug op het korfbalveld na ruim een jaar afwezigheid) en Jordi van Zuidam (vorig seizoen Avanti 2) zijn nieuw in Avanti 1 naast de vertrouwde gezichten van Fenna van Leeuwen, Sophie Donkervoort, Rick van den Blink, David Post en Thomas Reijgersberg.

meike

Meike Noorlander overgekomen uit de A1 had een prima debuut

laura

Laura van Leersum gelukkig weer terug op het korfbalveld na ruim een jaar afwezigheid

jordi

Jordi van Zuidam werd mede topscoorder met 7 doelpunten

Na een prima voorbereidingsperiode waarin alle wedstrijden werden gewonnen, was de start van de wedstrijd tegen SDO ook goed. David Post liet zien waarom hij er minimaal nog een jaar aan vastgeknoopt heeft. Via twee zuivere afstandsschoten zorgde hij voor een 2-0 voorsprong.

david

David Post, medetopscoorder, heeft na zijn beste seizoen ooit zijn korfbalcarrière wijselijk verlengd

In de beginfase kon SDO bijblijven door veelal uit standaardsituaties te scoren (vrije ballen). Tot aan de 3-3 ging het gelijk op. Het was het tweede aanvalsvak dat het eerste gaatje sloeg via Jordi van Zuidam en Fenna van Leeuwen (5-3).

jordi

Sprongkracht van Jordi van Zuidam treffend in beeld

Avanti had zich duidelijk voorgenomen om zich niet te laten verrassen door SDO. Vorig seizoen leed de ploeg uit Pijnacker nog een vervelende nederlaag in Kamerik waardoor er nog lang om lijfsbehoud gestreden moest worden. Ook dit seizoen is de samenstelling van de Hoofdklasse B weer zodanig dat iedereen van iedereen kan winnen en is het heel belangrijk om minimaal in de thuiswedstrijden de punten te pakken.

t

Doorbraak Thomas Reijgersberg

Het was mooi om te zien dat Avanti over de volle breedte tot scoren kwam. Als de ene speler wat straffer verdedigd werd, nam een vakgenoot het scoren moeiteloos over. Zo stond David Post ze deze middag er goed in te schieten, hij zou er uiteindelijk zeven van afstand maken.

sophie

Sophie Donkervoort scoorde twee belangrijke doelpunten

Tot vlak voor de rust bleef het verschil twee doelpunten in het voordeel van Avanti maar het was Sophie Donkervoort die de ruststand op 16-13 zette.

fenna

Fenna Van Leeuwen weer trefzeker en belangrijk voor haar ploeg

Bij de ploeg uit Kamerik waren het alleen de heren die in de tweede helft de doelpunten verzorgden, al moet gezegd worden dat een paar heren wel erg zuiver waren. Maar Avanti scoorde over alle schijven en liep daarmee steeds iets verder uit. Allereerst via Rick van den Blink en Meike Noorlander naar de 19-15 zeven minuten na de rust. En halverwege de tweede helft was het weer het eerste aanvalsvak dat via David Post en Rick van den Blink de marge zelfs naar zes verruimde (26-20).

r

Strafworpen van Rick van den Blink waren weer zekerheidjes

Het werd een waar doelpuntenfestijn en er viel nog een aantal fraaie doelpunten te bewonderen waarbij de 33-27 van Thomas Reijgersberg van zeer grote klasse was. Het slotaccoord was voor SDO en daarmee werd de eindstand 33-28.

t

Weergaloos doelpunt van Thomas Reijgersberg

Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd in Dordrecht bij Sporting Delta. Sporting Delta is vorig seizoen kampioen geworden in de overgangsklasse en wordt met ingang van het nieuwe seizoen getraind door Steven Mijnsbergen en Karim Ratoube. Sporting Delta verloor deze zaterdag met 15-12 bij het verjongde KVS na een 4-8 voorsprong bij de rust.

Doelpunten: David Post (7), Jordi van Zuidam (7), Fenna van Leeuwen (6), Rick van den Blink (5), Sophie Donkervoort (2), Laura van Leersum (2), Meike Noorlander (2) en Thomas Reijgersberg (2).