20152016 Veld 2015/09/05 Sporting Delta -Avanti 14-11
2015/09/05 Sporting Delta -Avanti 14-11
Laura van Leersum
Meike Noorlander
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Rick van den Blink
1' Niet bekend Laura van Leersum
Stefan Hogervorst(3)
Fenna van Leeuwen(3)
David Post(2)
Laura van Leersum(2)
Rick van den Blink(1)

Avanti staat na de demonstratie tegen SDO weer met beide benen op de grond. In Dordrecht werd Avanti afgetroefd op effectiviteit en maakte veel onnodige overtredingen. Verder haalden te weinig spelers hun beste niveau om het Sporting Delta echt moelijk te maken.

Stefan op de plek van de zieke Rick

Met Stefan in de basis voor Rick ( ziek )  ging Avanti goed van start tegen de ploeg van oud Avanti trainer Steven Meinsbergen. Laura tekent in de 1e minuut de 0-1 aan van afstand.  Al snel blijkt dat Steven zijn ploeg het veld in gestuurd heeft met de opdracht er stevig in te gaan. Veel harde duels onder de korf, met name van David en tegenstander Laurens Tijhuis vechten pittige duels onder de korf uit.  Maar gelukkig blijft het een harde maar eerlijke strijd. Als Avanti de kans op een 1-2 voorsprong laat lopen door een gemiste strafworp, loopt Sporting Delta snel uit naar 3-1. Avanti komt dan nog goed weg omdat Sporting Delta twee vrije doorlopen mist.

Pittige duels tussen David en Mike Oudshoorn

Fenna en haar tegenstandster Lisanne Spaans vechten prachtige duels uit. Na 10 minuten neemt Fenna de 3-2 uit een vrije bal voor haar rekening maar wordt kort daarop aan de achterlijn geblokt. Fenna echter laat zich hier niet door intimideren en schiet van afstand de gelijkmaker binnen, 3-3 na een kwartiertje spelen.

Fenna weer ouderwets lichtvoetig en snel, maar wel twee keer geblokt

Het is daarna Avanti wat de klok slaat. Achtereenvolgens David, Stefan en Laura zorgen voor een 3-6 voorspong met prachtig uitgespeelde aanvallen. Sporting Delta lijkt het stevige spel niet te kunnen volhouden en Avanti neemt het initiatief in handen.  Verdedigend wordt meer druk gegeven en Sporting komt er aanvallend niet meer aan te pas.

Na zo’n 20 minuten zonder scores wordt Sporting Delta weer door Avanti in de wedstrijd geholpen. Eerst een strafworp voor een herhaaldelijke overtreding onder de korf. Helaas draait een schot van David dan uit de korf en kort voor rust wordt de bal uit handen van een tegenstander gelopen. Onhandig, maar wel weer een strafworp. In plaats van een mooie voorsprong bij rust laat Avanti Sporting terugkomen tot 6-7. Sporting Delta benut alle strafworpen deze wedstrijd (4). Avanti geen enkele (3).

Nog 10 minuutjes speeltijd voor Rick, eerste schot raak

Sporting Delta start de tweede helft met twee afstand scores en pakt snel een 7-6 voorsprong. De 7-7 uit een doorloop van Fenna is prachtig, maar daarna neemt Sporting Delta snel een 11-7  halverwege de 2e helft. Alles lukt ineens. Stefan schiet dan met twee fraaie treffers van afstand weer hoop in de ploeg maar kort daarop wordt de derde strafworp door Avanti gemist.

Fenna op weg naar de mooiste score van de wedstrijd

Nikki en Rick komen dan nog in de ploeg voor Laura en Jordi. Het eerste schot van Rick treft gelijk doel voor de aansluiting bij 11-10 en met nog 6 minuten te spelen lijkt alles ineens weer mogelijk. Twee afstand treffers van Mike Oudshoorn en Frank Vogt  nekken Avanti dan. Laurens Tijhuis heeft het slotakkoord voor de 14-11 eindstand.

Snel vergeten deze wedstrijd en op naar de wedstrijd volgende week thuis tegen Tweemaal Zes.

Doelpunten: Fenna van Leeuwen (3) , Stefan Hogervorst  (3), Laura van Leersum  (2),    David Post (2),     Rick vd Blink