20152016 Veld 2015/09/12 Avanti - Tweemaal Zes 29-21
Sophie Donkervoort
Nikki van Trigt
Meike Noorlander
Laura van Leersum
68' Afstand Stefan Hogervorst(29 - 21)
67' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor David Post
67' Afstand Tweemaal Zes(28 - 21)
59' Afstand Tweemaal Zes(28 - 20)
58' Afstand (7e doelpunt)Fenna van Leeuwen(28 - 19)
58' Afstand (4e doelpunt)David Post(27 - 19)
57' Afstand Nikki van Trigt(26 - 19)
56' Tekst Time Out
55' Afstand Tweemaal Zes(25 - 19)
55' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(25 - 18)
54' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Sophie Donkervoort
54' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(23 - 18)
54' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(24 - 18)
52' Afstand (6e doelpunt)Fenna van Leeuwen(22 - 18)
48' Afstand (5e doelpunt)Fenna van Leeuwen(21 - 18)
46' Afstand Sophie Donkervoort(20 - 18)
45' Tekst Time Out
42' Afstand (3e doelpunt)David Post(19 - 18)
38' Afstand (4e doelpunt)Fenna van Leeuwen(18 - 18)
36' Afstand (3e doelpunt)Fenna van Leeuwen(17 - 18)
35' Strafworp Tweemaal Zes(16 - 18)
35' Tekst 2e helft begonnen
33' Afstand Tweemaal Zes(16 - 17)
31' Doorloop (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 16)
30' Afstand (2e doelpunt)Fenna van Leeuwen(15 - 16)
29' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 16)
28' Korte kans Tweemaal Zes(13 - 16)
26' Afstand (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(13 - 15)
26' Afstand Tweemaal Zes(12 - 15)
23' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 14)
21' Afstand Meike Noorlander(11 - 14)
21' Afstand Tweemaal Zes(10 - 14)
20' Afstand Tweemaal Zes(10 - 13)
20' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 12)
18' Afstand (2e doelpunt)David Post(9 - 12)
15' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(8 - 12)
15' Afstand Tweemaal Zes(7 - 12)
14' Afstand Tweemaal Zes(7 - 11)
13' Afstand Tweemaal Zes(7 - 10)
12' Afstand Tweemaal Zes(7 - 9)
10' Afstand Thomas Reijgersberg(7 - 8)
9' Afstand David Post(6 - 8)
9' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 8)
8' Afstand Jordi van Zuidam(4 - 7)
8' Afstand Tweemaal Zes(4 - 8)
8' Vrije Bal Tweemaal Zes(3 - 7)
8' Korte kans (2e doelpunt)Rick van den Blink(3 - 6)
7' Afstand Tweemaal Zes(2 - 6)
6' Doorloop Tweemaal Zes(2 - 5)
5' Doorloop Rick van den Blink(2 - 4)
5' Afstand Tweemaal Zes(1 - 4)
1' Afstand Tweemaal Zes(1 - 3)
1' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 2)
0' Afstand Tweemaal Zes(0 - 2)
0' Afstand Tweemaal Zes(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Meike Noorlander(1)

In een wederom zeer doelpuntrijke wedstrijd wint Avanti met 29-21 van het nog puntloze Tweemaal Zes. In een wedstrijd met letterlijk en figuurlijk twee helften maakte Avanti in de tweede helft het verschil nadat het met de rust nog 16-17 had achter gestaan.

s

De eerste helft werd in een onwaarschijnlijk hoog tempo gespeeld en de gasten uit Maartensdijk hadden een zeer hoog scoringspercentage. Bijna elk schot was raak. Binnen twee minuten was het 0-2 en na tien minuten stond er al een 3-7 stand op het scorebord.

j

De ploeg van Erwin van der Putten bleef tot aan de 10-14 tegen het verschil van vier doelpunten aankijken. In het laatste kwartier voor de rust zag je de wedstrijd al langzaam aan kantelen. Inmiddels had Rick van den Blink de schoenen van Koen Ruigrok geleend omdat in de zool van zijn eigen schoen een enorme scheur zat:

s

Met de geleende schoenen was gelijk het eerste schot raak en liep zijn scoringspercentage in een fase op naar 50%. Avanti kroop dichterbij en bij 16-16 was de stand voor even weer gelijk getrokken. Tweemaal Zes ging via een afstandsschot met een 16-17 voorsprong de rust in.

t

Had Tweemaal Zes vlak voor het rustsignaal een strafworp gemist, in een van de eerste aanvallen in de tweede helft werd dit rechtgezet (16-18). Echter dit zou vervolgens lange tijd het enige doelpunt van Tweemaal Zes zijn. Waar de ploeg zo spatzuiver was in de eerste helft zou het vervolgens maar liefst 25 minuten lang niet meer tot scoren komen.

j

Avanti had duidelijk afgesproken om strakker te gaan verdedigen en de tegenstander geen meter ruimte meer te geven voor een schot. Exemplarisch voor dit fellere verdedigen was het harde blok van Laura van Leersum halverwege de tweede helft.

l

De 16-18 achterstand werd omgebogen in een 25-18 voorsprong. Fenna van Leeuwen had met vier schoten van afstand een belangrijk aandeel in die ommekeer.

f

Ook Rick van den Blink schoot weer als vanouds raak van afstand. Maar een mooi uitgespeelde doorloop waarbij hij de tijd had om nog twintig keer naar huis te bellen had een beter lot verdiend.

r

r

Nikki van Trigt en Stefan Hogervorst werden in de slotfase nog ingebracht en beiden pikten hun doelpuntje mee. Eindstand 29-21.

n

s

Doelpunten: Rick van den Blink (8), Fenna van Leeuwen (7), David Post (4), Thomas Reijgersberg (3), Jordi van Zuidam (3), Sophie Donkervoort, Stefan Hogervorst, Meike Noorlander en Nikki van Trigt.

Link foto's.

Andere uitslagen:
KVS/Maritiem - TOP(A)  17-18
SDO/VerzuimVitaal - Sporting Delta 19-20
DeetosSnel - DSC  20-15

Gezien de uitslagen gaat de Hoofdklasse B weer net zo'n knotsgekke competitie worden als vorig seizoen. Na drie speelronden is geen enkele ploeg meer zonder puntenverlies en staan er vijf ploegen op de gedeelde eerste plaats. Komend weekend speelt Avanti in Arnemuiden tegen TOP. Deze ploeg is vorig seizoen gepromoveerd en maakt een sterke indruk in de eerste wedstrijden. Avanti kan aan de bak in Zeeland tegen dit team, wat ook over een sterk dameskwartet beschikt.