20152016 Veld 2015/09/19 TOP (A) -Avanti 30-19
2015/09/19 TOP (A) -Avanti 30-19
Laura van Leersum
Meike Noorlander
69' Afstand TOP (A)(30 - 19)
66' Afstand TOP (A)(29 - 19)
66' Afstand TOP (A)(28 - 19)
65' Afstand TOP (A)(27 - 19)
62' Afstand TOP (A)(26 - 19)
61' Afstand TOP (A)(25 - 19)
61' Afstand (3e doelpunt)Fenna van Leeuwen(24 - 19)
60' Afstand TOP (A)(24 - 18)
58' Vrije Bal TOP (A)(23 - 18)
58' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 18)
57' Afstand TOP (A)(22 - 17)
56' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(21 - 17)
55' Afstand TOP (A)(21 - 16)
55' Afstand (2e doelpunt)Fenna van Leeuwen(20 - 16)
54' Korte kans TOP (A)(20 - 15)
54' Afstand (5e doelpunt)David Post(19 - 15)
53' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Sophie Donkervoort
52' Afstand (4e doelpunt)David Post(19 - 14)
52' Afstand TOP (A)(19 - 13)
47' Afstand TOP (A)(18 - 13)
46' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 13)
46' Strafworp TOP (A)(17 - 12)
45' Vrije Bal Fenna van Leeuwen(16 - 12)
44' Doorloop (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 11)
40' Afstand TOP (A)(16 - 10)
39' Afstand TOP (A)(15 - 10)
36' Afstand TOP (A)(14 - 10)
35' Tekst 2e helft begonnen
35' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 10)
33' Afstand (3e doelpunt)David Post(13 - 9)
33' Vrije Bal TOP (A)(13 - 8)
32' Afstand TOP (A)(12 - 8)
31' Afstand TOP (A)(11 - 8)
31' Doorloop (2e doelpunt)David Post(10 - 8)
31' Afstand David Post(10 - 7)
30' Afstand TOP (A)(10 - 6)
28' Korte kans Jordi van Zuidam(9 - 6)
27' Afstand TOP (A)(9 - 5)
27' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 5)
27' Vrije Bal TOP (A)(8 - 4)
22' Afstand TOP (A)(7 - 4)
21' Afstand TOP (A)(6 - 4)
19' Tekst Time Out
12' Afstand Sophie Donkervoort(5 - 4)
12' Vrije Bal TOP (A)(5 - 3)
10' Afstand Thomas Reijgersberg(4 - 3)
10' Afstand TOP (A)(4 - 2)
10' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(3 - 2)
6' Strafworp TOP (A)(3 - 1)
5' Strafworp TOP (A)(2 - 1)
4' Afstand TOP (A)(1 - 1)
3' Strafworp Rick van den Blink(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
David Post(5)
Rick van den Blink(5)
Jordi van Zuidam(4)
Fenna van Leeuwen(3)
Sophie Donkervoort(1)
Thomas Reijgersberg(1)

De laatste jaren is Avanti een zware nederlaag niet gewoon. Sterker nog, het is eigenlijk alleen DSC gelukt Avanti af en toe een pak slaag te geven ( zie hier ) .

Nu echter op het kleine veld in Arnemuiden kreeg TOP de primeur Avanti voor het eerst in de historie op 30 tegendoelpunten te trakteren. De wedstrijd van het 2e liet al zien over de sterkte van de selectie waarover TOP beschikt. En ook het 1e kreeg hier mee te maken. Een in de breedte zeer sterk opererend TOP, bij rust hadden alle spelers van TOP al gescoord, liet Avanti kansloos. Had Avanti tegen Sporting Delta zeker kans op meer, op de overwinning van TOP is niets af te dingen. TOP pakt nu terecht de koppositie in Hoofklasse B.

En het begon zo goed. Op de prachtige korfbal accommodatie in Arnemuiden schiet Rick Avanti al snel op een 0-1 voorsprong. Maar dit blijft dan ook de enige keer in de wedstrijd dat Avanti op voorsprong staat. De rest van de wedstrijd blijft het achtervolgen, maar echter geen moment met het gevoel: we gaan ze pakken. Het is gewoon geen doorkomen aan voor Avanti tegen de muur die TOP opgetrokken heeft. En als er gescoord wordt door Avanti volgt bijna altijd gelijk een score van TOP.

Tot een minuutje of 10 kan Avanti nog bijblijven tot 5-4, maar TOP loopt dan uit 8-4. In de laatste 5 minuten voor de pauze vallen er nog veel doelpunten. Jordi en David (2) brengen Avanti terug tot 10-8, waarna TOP met drie treffers binnen twee minuten weer uitloopt naar 13-8. David neemt de laatste voor de rust voor zijn rekening. Hij speelt veel in de punt met Rick sterk in de rebound. 13-8 bij rust.

Kort na rust een strafworp van Jordi voor 13-10, maar weer gelijk TOP 14-10. Erwin probeert het tij nog te keren met het nemen van een time-out. Het lukt niet. Dan wordt ook nog een glaszuivere treffer van Meike ( snijden ) afgekeurd en beginnen de kopjes bij Avanti langzaam te zakken.

Op 16-12, een kwartier in de tweede helft,  pas de eerste treffer van Fenna. Het verschil blijft 4 omdat TOP steeds mee scoort. Nikki van Trigt komt nog in de ploeg voor het laatste kwartier. Met nog 10 minuten op de klok is de stand 22-18 en dan begint TOP aan een dodelijk efficiente eindsprint waar Avanti alleen maar bij kan toekijken.  Een  vrijebal variant en schoten uit alle hoeken en gaten zorgen voor de 30-19 eindstand.

Opvallend is dat Avanti nog steeds de meest scorende ploeg in Hoofdklasse B is, maar wel met een negatief doelsaldo. Volgende week thuis tegen DSC valt er wat recht te zetten.

Doelpunten: David Post(5), Rick vd Blink(5), Jordi van Zuidam(4), Fenna van Leeuwen(3), Thomas Reijgersberg(1), Sophie Donkervoort(1)