20152016 Veld 2015/09/26 Avanti - DSC 33-31
Nikki van Trigt
Laura van Leersum
Meike Noorlander
Thomas Reijgersberg
67' Afstand (9e doelpunt)Jordi van Zuidam(33 - 31)
66' Afstand (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(32 - 31)
66' Afstand DSC(31 - 31)
65' Strafworp DSC(31 - 30)
63' Afstand (6e doelpunt)Fenna van Leeuwen(31 - 29)
62' Strafworp (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(30 - 29)
61' Afstand DSC(29 - 29)
61' Strafworp (8e doelpunt)Rick van den Blink(29 - 28)
60' Tekst Time Out
59' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(28 - 28)
59' Afstand DSC(27 - 28)
58' Afstand DSC(27 - 27)
55' Afstand DSC(27 - 26)
55' Vrije Bal (5e doelpunt)Fenna van Leeuwen(27 - 25)
52' Strafworp DSC(26 - 25)
51' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(26 - 24)
51' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(25 - 24)
50' Afstand DSC(24 - 24)
49' Strafworp DSC(24 - 23)
49' Afstand (6e doelpunt)Stefan Hogervorst(24 - 22)
49' Vrije Bal DSC(23 - 22)
47' Vrije Bal (4e doelpunt)Fenna van Leeuwen(23 - 21)
43' Doorloop DSC(22 - 21)
42' Afstand (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(22 - 20)
40' Vrije Bal DSC(21 - 20)
37' Afstand DSC(21 - 19)
37' Afstand (3e doelpunt)Fenna van Leeuwen(21 - 18)
37' Afstand DSC(20 - 18)
35' Korte kans Meike Noorlander(20 - 17)
35' Tekst 2e helft begonnen
32' Afstand DSC(19 - 17)
30' Doorloop DSC(19 - 16)
30' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(19 - 15)
29' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(18 - 15)
28' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 15)
27' Afstand DSC(16 - 15)
24' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 14)
22' Strafworp DSC(15 - 14)
19' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 13)
19' Doorloop DSC(14 - 13)
18' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 11)
18' Afstand DSC(14 - 12)
17' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 11)
16' Afstand DSC(12 - 11)
16' Korte kans (5e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 10)
16' Afstand DSC(11 - 10)
15' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 9)
15' Afstand DSC(10 - 9)
12' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(10 - 8)
12' Afstand DSC(8 - 7)
12' Afstand Laura van Leersum(9 - 7)
12' Afstand DSC(9 - 8)
12' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 6)
11' Korte kans (2e doelpunt)Fenna van Leeuwen(7 - 4)
11' Afstand DSC(7 - 5)
11' Strafworp DSC(7 - 6)
10' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 4)
8' Afstand DSC(5 - 4)
8' Strafworp Jordi van Zuidam(5 - 3)
7' Afstand DSC(4 - 3)
6' Afstand Stefan Hogervorst(4 - 2)
4' Afstand Nikki van Trigt(3 - 2)
2' Doorloop DSC(2 - 2)
2' Vrije Bal Fenna van Leeuwen(2 - 1)
0' Afstand DSC(1 - 1)
0' Afstand Rick van den Blink(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Meike Noorlander(1)

Wederom kon het publiek in een thuiswedstrijd van Avanti genieten van een waar doelpuntenfestijn. Maar liefst 64 doelpunten werden er gescoord en het is historisch dat een club die maar liefst 31 doelpunten maakt een wedstrijd niet wint. Het overkwam DSC die een nog scherper schietend Avanti trof. Na een 20-17 voorsprong bij de rust (vaak is dit een eindscore) ging de doelpuntenmachine door in de tweede helft, kwam DSC nog langszij maar was het de Jordi van Zuidam die, na een fantastische wedstrijd, beslissend was in de slotfase met twee rake schoten van afstand na de 31-31. Eindstand 33-31.

jordi

Jordi van Zuidam had alle reden tot lachen

Avanti begon zonder de geblesseerde Sophie Donkervoort en David Post aan de wedstrijd tegen DSC. Nikki van Trigt en Stefan Hogervorst waren hun vervangers.

d

David Post en Sophie Donkervoort langs de lijn in plaats van binnen de lijnen

Avanti heeft gelukkig een zeer brede en sterke selectie en met een tweede team dat al jaren in de reserve Hoofdklasse speelt kunnen blessures prima opgevangen worden. Dat lieten Stefan en Nikki deze middag ook zien, beiden hadden een belangrijk aandeel in het scoreverloop.

n

Nikki van Trigt na de 3-2

De ploeg uit Eindhoven was aan het begin van het seizoen getipt als één van de kandidaten voor het kampioenschap, maar kan die favorietenrol tot nu toe nog niet in punten omzetten. Avanti had na de zeperd tegen TOP in Arnemuiden wat recht te zetten en de ploeg van Erwin van der Putten deed dat met verve deze middag.

stefan

Veel inzet van Stefan Hogervorst

Avanti heeft tegen DSC de laatste seizoenen meerdere malen gespeeld met zeer wisselende resultaten. Vooral in Eindhoven zelf heeft Avanti het meestal lastig, maar heeft het ook twee seizoenen terug de kampioenswedstrijd van DSC verstoord door te winnen waardoor KCC naar de Ereklasse promoveerde. Avanti heeft het altijd moeilijk tegen de gemakkelijk scorende DSC dames, ook deze middag waren de DSC dames weer zeer trefzeker. Maar daar tegenover stelde Avanti heel veel doelpunten vanuit de heren.

r

Rick van den Blink had niet veel ruimte nodig om veel te scoren

Het eerste aanvalsvak had met Rick van den Blink en Stefan Hogervorst twee zuivere schutters en in het andere vak stelde de reboundkracht van Thomas Reijgersberg de puntspelers Fenna van Leeuwen en Jordi van Zuidam in staat veel te scoren.

t

Thomas Reijgersberg zet de lijnen uit in zijn vak

Vooral Jordi speelde een puike wedstrijd tegen de lange Timo de Wit. Verdedigend heel veel druk gevend en dankzij zijn sprongkracht toch ook veel rebounds pakkend. En aanvallend deze wedstrijd heel zuiver in de afronding.

Het kleinere speelveld in de veldcompetitie is een prima beslissing geweest. Het spel wordt er sneller van en er vallen veel meer doelpunten. Maakte Avanti er in de eerste thuiswedstrijd 33 en in de tweede 29, nu vielen er weer 33.

l

Grote kans voor Laura van Leersum

Qua scoreverloop liep Avanti in de eerste helft uit via de eerste aanval. Na de 2-2 waren het Nikki van Trigt en Stefan Hogervorst die voor de 4-2 zorgden en bij de 17-15 waren het weer Nikki en Stefan die het verschil naar vier doelpunten brachten (19-15). DSC verkleinde direct naar 19-17 waarna Meike Noorlander de ruststand op 20-17 bracht.

m

De 20-17 van Meike Noorlander

In de tweede helft bleef het verschil de eerste tien minuten op twee doelpunten hangen, maar na de 24-22 kwam DSC op gelijke hoogte (24-24). Via Rick van den Blink binnen de minuut weer naar een voorsprong 26-24. Na de 26-25 werd het opeens tumultueus in het veld omdat de scheidsrechter twee gele kaarten uitdeelde aan Thomas Reijgersberg en Fenna van Leeuwen. Iets waar nog lang over na gesproken werd omdat niet geheel duidelijk was waarom de kaarten uitgedeeld werden. Het toeval wil ook nog dat het dezelfde scheidsrechter was die Thomas vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen SDO in Kamerik ook al een gele kaart gaf. Coach Erwin van der Putten pakte wijselijk een time-out om de gemoederen tot bedaren te brengen en dat was een goede zet.

fenna

Fenna van Leeuwen zeer trefzeker uit vrije ballen

Na de 27-25 van Fenna van Leeuwen (wederom een score uit een vrije bal, ze zou er deze wedstrijd maar liefst vier maken) leek DSC het heft in handen te nemen en kwam met drie doelpunten op rij voor het eerst op voorsprong (27-28). Jordi van Zuidam maakte gelijk en Rick van den Blink benutte een strafworp naar 29-28. Na de 29-29 werd de schotkracht van Jordi van Zuidam en Fenna van Leeuwen beslissend. Allereerst naar de 31-29 en na de 31-31 bekroonde Jordi zichzelf met twee fraaie afstandstreffers tot matchwinnaar en man van de wedstrijd. Eindstand 33-31.

w

Winst en verlies treffend in beeld

Doelpunten: Jordi van Zuidam (9), Rick van den Blink (8), Stefan Hogervorst (6), Fenna van Leeuwen (6),  Nikki van Trigt (2), Laura van Leersum en Meike Noorlander.