20152016 Veld 2015/10/03 DeetosSnel -Avanti 27-20
Arie Vingerling
Meike Noorlander
Manon Ballings
Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Arie Vingerling
Meike Noorlander(1)

Avanti en uitwedstrijden is dit veldseizoen nog geen gelukkige combinatie. In een matig duel moest de ploeg uit Pijnacker haar meerdere erkennen in DeetosSnel. Na een 9-7 achterstand bij de rust leek Avanti vlak na rust terug te komen, maar na de 15-13 werden de Pijnackernaren er met name afgeschoten door de DeetosSnel dames. Eindstand 27-20.

david

Reboundduel David Post en Jeroen Preuninger

Beide ploegen hadden met een geschorste speler te maken. Bij DeetosSnel ontbrak topschutter Bjorn van Rosmalen en bij Avanti moest Thomas Reijgersberg een duel aan de kant blijven na de gele kaart tegen DSC. David Post was weer terug na zijn blessure en vulde de plek van Thomas op. Stefan Hogervorst speelde, na zijn goede wedstrijd vorige week, weer naast Rick van den Blink. Bij de dames moet Avanti het waarschijnlijk tot de zaalperiode zonder de gebleseerde Sophie Donkervoort doen, Nikki van Trigt was haar vervangster.

nikki

Nikki van Trigt in de basis voor de geblesseerde Sophie Donkervoort

Na de 1-0 achterstand kwam Avanti via Meike Noorlander op gelijke hoogte en door Fenna van Leeuwen op voorsprong. Na de 2-2 pakte de eerste aanval de volle winst uit de aanval door tweemaal te scoren (Rick van den Blink en Stefan Hogervorst) en de stand op 2-4 te brengen. Dat zou de laatste voorsprong van de wedstrijd zijn want DeetosSnel ging erop en erover door uit te lopen naar 7-4. Via een mooie strakke pass van David Post werd Fenna van Leeuwen vrijgespeeld en zij scoorde de 7-5.

fenna

Vijf doelpunten van Fenna van Leeuwen

Niet snel daarna moest Jordi van Zuidam met een ernstig ogende enkelblessure van het veld gedragen worden en hij werd vervangen door Arie Vingerling. Het verschil van twee doelpunten bleef tot aan de rust (9-7).

jordi

Jordi van Zuidam geblesseerd aan enkel

Bij de start van de tweede helft kwam Avanti aanvankelijk beter uit de kleedkamers en wist de ploeg van Erwin van der Putten telkens tot op 1 punt te naderen maar het lukte niet om het gaatje te dichten. Na de 15-13 waren het vooral de DeetosSnel dames Fenna Zwang en Brett Zuijdwegt die het verschil maakten en Avanti wegschoten naar een 21-13 achterstand en de wedstrijd was toen gespeeld. Avanti liet het deze wedstrijd vooral verdedigend afweten, het gaf de tegenstander vaak de ruimte om zelfs op twee benen op het gemak te kunnen schieten. Op Hoofdklasse niveau wordt dit gelijk afgestraft.

manon

Manon Ballings kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Laura van Leersum

Het meest bizarre doelpunt van de middag kwam op naam van Jordan de Vogelaere. Bij een reboundduel met Stefan Hogervorst in de Avanti-aanval tikte hij de bal in de korf en bezorgde hij Avanti zo een doelpunt. Het was de 26-20 en de wedstrijd eindigde met een 27-20 overwinning voor DeetosSnel.

arie

Invaller Arie Vingerling pakte ook nog een doelpunt mee

Doelpunten: Rick van den Blink (5), Fenna van Leeuwen (5), Stefan Hogervorst (2), David Post (2), Nikki van Trigt (2), Laura van Leersum, Meike Noorlander, Arie Vingerling en een eigen doelpunt van Jordan de Vogelaere.

Link foto's.

Zaterdag 10 oktober speelt Avanti thuis de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Op bezoek komt KVS dat dit weekend zeer verrassend thuis verloor van SDO. Beide ploegen zullen van plan zijn om het geschonden blazoen in ere te herstellen, dus dat belooft een hele, mooie wedstrijd te worden.