20152016 Zaal 2015/11/07 Oranje Wit -Avanti 23-33
2015/11/07 Oranje Wit -Avanti 23-33
Meike Noorlander
Nikki Klijn
50' Vrije Bal (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(23 - 33)
49' Afstand Thomas Reijgersberg(23 - 32)
48' Afstand Oranje Wit(23 - 31)
48' Afstand Oranje Wit(22 - 31)
47' Afstand Oranje Wit(21 - 30)
47' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(21 - 31)
47' Tekst Nikki Klein komt in het veld voor Fenna van Leeuwen
46' Afstand (11e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 30)
46' Afstand (10e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 29)
44' Afstand (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 28)
44' Afstand (9e doelpunt)Rick van den Blink(19 - 27)
44' Afstand Oranje Wit(20 - 27)
43' Tekst Time Out
42' Afstand Stefan Hogervorst(19 - 26)
40' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor David Post
39' Tekst Time Out
39' Afstand (6e doelpunt)Fenna van Leeuwen(19 - 25)
38' Doorloop Oranje Wit(19 - 24)
38' Strafworp (8e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 24)
36' Strafworp Oranje Wit(18 - 23)
32' Afstand Manon Ballings(17 - 23)
29' Afstand (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 22)
28' Afstand (2e doelpunt)David Post(16 - 21)
28' Afstand Oranje Wit(17 - 21)
27' Strafworp (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 20)
26' Afstand (5e doelpunt)Fenna van Leeuwen(16 - 19)
26' Afstand Oranje Wit(16 - 18)
24' Tekst 2e helft begonnen
22' Afstand Oranje Wit(15 - 18)
22' Afstand Oranje Wit(14 - 18)
22' Strafworp Oranje Wit(13 - 18)
21' Afstand Oranje Wit(12 - 18)
20' Strafworp (7e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 18)
18' Afstand Oranje Wit(11 - 17)
17' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 17)
17' Afstand Oranje Wit(10 - 16)
16' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 16)
15' Afstand Oranje Wit(9 - 15)
15' Vrije Bal (4e doelpunt)Fenna van Leeuwen(8 - 15)
14' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 14)
14' Tekst Time Out
14' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 13)
13' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 12)
12' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 11)
12' Afstand Oranje Wit(8 - 10)
12' Afstand Meike Noorlander(7 - 10)
8' Strafworp Oranje Wit(7 - 8)
8' Afstand (3e doelpunt)Fenna van Leeuwen(7 - 9)
8' Korte kans Oranje Wit(6 - 8)
7' Vrije Bal (3e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 8)
7' Strafworp Oranje Wit(5 - 7)
6' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 7)
5' Afstand David Post(4 - 6)
5' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 5)
5' Afstand Oranje Wit(4 - 5)
4' Afstand Oranje Wit(3 - 4)
3' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(2 - 4)
2' Afstand Oranje Wit(2 - 3)
1' Korte kans (2e doelpunt)Fenna van Leeuwen(1 - 3)
1' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 2)
0' Afstand Rick van den Blink(1 - 1)
0' Afstand Oranje Wit(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Meike Noorlander(1)

Bij het debuut in de Zaalhoofdklasse heeft Avanti een mooi visitekaatje achtergelaten. Na een ruststand van 15-18 werd maar liefst met 23-33 van Oranje Wit gewonnen.

Werd in de HKD nog maar nipt met 22-23 door Avanti gewonnen van Oranje Wit , deze keer werd er  uit een ander vaatje getapt. Een waanzinnig hoog tempo aanvallend, veel verdedigende druk en dodelijk effectief in de afronding.  Absoluut de sterkste wedstrijd van Avanti dit seizoen.

In de bloedhete Oranje Wit hal zijn beide ploegen gelijk bij de les. Heerlijk aanvallend spel en veel doelpunten. Na 8 minuten staat er al een 7-9 stand in het voordeel van Avanti op het bord. Dan al 3 van Fenna en Rick, wiens vizier op scherp staat. Er volgen een paar minuutjes van rust, de ploegen moeten even op adem komen. Het is Avanti dat als eerste weer doorstart en snel uitloopt naar een 10-17 voorsprong na 17 minuten. Avanti loopt op dat moment dus 1 op 1. In deze fase een aantal prachtige combinaties tussen Jordi en Thomas die elkaar deze wedstrijd blindelings vinden.

Halve wedstrijd voor niet geheel fitte Meike

Avanti laat de teugels dan iets vieren. Wat pech in de afronding. Oranje Wit komt bij het rustsignaal terug tot 15-18.

Stefan twee keer ingewisseld, twee keer scoren

In de tweede helft komt Sophie in de ploeg voor de niet helemaal fitte Meike. Oranje Wit komt al snel op 16-18 en krijgt weer wat hoop. Maar het zijn Fenna, Jordi uit een prachtige doorloop door Thomas uit de ruimte aangegeven en David die antwoorden voor Avanti. Weer 5 voorsprong op 16-21. Avanti blijft een enorme druk in de aanval geven en Oranje Wit komt niet onder deze druk uit. Langzaam gaan de kopjes omlaag bij Oranje Wit. Ook Jasper Kleingeld, die Thomas in de HKD nog een lastige middag bezorgde, kan zijn ploeg nu niet op sleeptouw nemen.

Nikki bleef stevig overeind, haar tegenstandster werd zelfs naar het andere vak uitgewisseld

Avanti blijft scoren en loopt steeds verder uit. Stefan wordt nog twee keer ingewisseld ( er zijn 8 wissels toegestaan en terugwisselen mag ) en bij beide keren scoort hij van afstand. Kort voor het einde van de wedstrijd maakt Nikki Klijn nog haar debuut in Avanti 1. Fenna wordt gewisseld en ontvangt bloemen voor het spelen van haar 250e wedstrijd.

De jubliaris

Het wordt uiteindelijk 23-33 na een zeer sterke wedstrijd van Avanti. Rick evenaart zijn eigen clubrecord met 11 scores. Uitblinker was Jordi die niet te stuiten was. Zeer sterk verdedigend en daarbij ook nog  eens 8 scores.