20152016 Zaal 2015/11/21 GKV (G) -Avanti 25-25
2015/11/21 GKV (G) -Avanti 25-25
Meike Noorlander
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Rick van den Blink(13)
Jordi van Zuidam(7)
Stefan Hogervorst(2)
Manon Ballings(1)
Sophie Donkervoort(1)
Nikki van Trigt(1)

In een zeer spannende wedstrijd hebben Avanti en GKV/Enomics de punten gedeeld. Na een 8-9 voorsprong bij de rust ging het scoreverloop in de tweede helft gelijk op. Vlak voor tijd pakte GKV een 25-23 voorsprong, maar dankzij de wederom zeer zuivere Rick van den Blink werd het een gelijkspel (25-25).

s

Sophie Donkervoort weer terug in de basis

Avanti speelde deze avond voor het eerst zonder aanvoerster Fenna van Leeuwen, Sophie Donkervoort is haar vervangster en Thomas Reijgersberg is nu de nieuwe aanvoerder van Avanti.

t

Thomas Reijgersberg de nieuwe aanvoerder van Avanti

In de eerste tien minuten begon Avanti minder scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in een 6-2 achterstand. Maar Avanti kwam sterk terug, allereerst via een ringloos schot en een strafworp van Rick van den Blink naar 6-4. En via twee strafworpen van Jordi van Zuidam en weer twee doelpunten van Rick werd het 6-8.

d

De onfortuinlijke David Post geblesseerd aan zijn oog

Bij de stand 6-4 kreeg David Post een hand van Rachid Maachi in zijn oog. Een zeer ernstig uitziende blessure was het gevolg en David is na een bezoek aan het ziekenhuis in Gorinchem dezelfde avond doorverwezen naar een oogarts in het ziekenhuis in Delft. Hopelijk valt de schade mee en kan David volgende week weer korfballen. Stefan Hogervorst kwam in het veld voor de onfortuinlijke David Post.

meike

Zeer solide wedstrijd van Meike Noorlander

Avanti had bij de stand 6-8 verder kunnen uitlopen, maar had de pech dat een doelpunt van Thomas Reijgersberg ongelukkig werd afgefloten en ook werd een vrije doorloop gemist. Gevolg was dat er met een krappe 8-9 voorsprong de rust werd ingegaan.

s

Knappe doorloop van Stefan Hogervorst

In de tweede helft bracht een door Stefan Hogervorst en Rick benutte strafworp de stand op 8-10, maar GKV maakte zeer snel gelijk omdat zij in deze fase veel rebound hadden en er vele malen per aanval geschoten kon worden.

j

Jordi van Zuidam had zijn handen vol aan zijn tegenstander

Er ontspon zich een zeer spannende tweede helft met duels op het scherpst van de snede. Jordi van Zuidam vond in Gertjan Meerkerk zijn evenknie. Zuiver van afstand maar ook snel op de doorbraak. Wel moest Gertjan Meerkerk zijn soms fysieke verdedigen met een geel kaart bekopen in de eerste helft. Ook de bank van GKV zou een gele kaart krijgen na veelvuldige aanmerkingen op de leiding.

Waar Avanti in de eerste aanvalscombinatie beduidend sterker was dan GKV (het werd 17-9 voor Avanti), was GKV dit in de tweede aanvalscombinatie (daar won GKV met 16-8). In de eerste aanval profiteerde Rick van den Blink optimaal van het goede aangeef/reboundwerk van zijn vakgenoten. Prima reboundwerk van Nikki van Trigt en Stefan Hogervorst en Sophie Donkervoort die altijd aanspeelbaar is in de aangeef. Dit resulteerde in maar liefst dertien doelpunten voor Rick, waarbij drie strafworpen, een vrije bal en maar liefst negen schoten van afstand.

n

Nikki van Trigt weer belangrijk voor het vak

Tot aan de 13-13 ging het scoreverloop om en om. GKV pakte een twee doelpuntenmarge bij 15-13 en hield deze vast tot de 17-15. Het waren Nikki van Trigt en Sophie Donkervoort die gelijk maakten. Wederom ging het scoreverloop weer om en om tot de 23-23 met nog zes minuten te spelen. De ploeg uit Gorinchem stond met de sterke tweede aanval voor de korf en het werd 25-23 met nog vier minuten te gaan. Rick van den Blink wist wat hem te doen stond en het eerste aanvalsvak maakte het ook waar. Het werd 25-25 en beide aanvalsvakken kregen nog kansen om de winnende te maken. Maar zover kwam het niet en over de gehele wedstrijd bezien kwam er een verdiend gelijkspel op het scorebord.

r

Met dank aan zijn vakgenoten was Rick van den Blink weer "on fire"

Doelpunten: Rick van den Blink (13), Jordi van Zuidam (7), Stefan Hogervorst (2), Manon Ballings, Sophie Donkervoort en Nikki van Trigt.