20152016 Zaal 2015/11/28 Avanti - DSC 24-18
2015/11/28 Avanti - DSC 24-18
Meike Noorlander
Koen Ruigrok
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
Sophie Donkervoort(1)

Door de 24-18 winst op DSC en het verlies van TOP (A) bij DeetosSnel is Avanti na vier wedstrijden de koploper van de Hoofdklasse A. De ploeg uit Pijnacker moest er deze avond hard voor werken want DSC liet zien waarom het tot nu toe een van de minst gepasseerde ploegen was. Na een 9-6 voorsprong bij de rust kwam DSC nog terug tot 12-11 maar verder liet Avanti het niet komen. Eindstand 24-18.

jordi

Jordi van Zuidam een voortdurende dreiging in de aanval

David Post was voldoende hersteld van zijn, vorige week opgelopen, oogblessure om weer in de basis te kunnen beginnen. In de aanvangsfase vielen de doelpunten nog redelijk gemakkelijk. Jordi van Zuidam opende de score onder de korf, na eerst nog een strafworp gemist te hebben.

d

Vizier van David Post gelukkig weer op scherp

Na de gelijkmaker (1-1) scoorde Rick van den Blink een strafworp, waarna het weer gelijk werd. Een sterke fase van Avanti leverde een vier doelpuntenvoorsprong op na doelpunten van Jordi van Zuidam, Thomas Reijgersberg, David Post en Rick van den Blink (6-2).

t

Zowel aanvallend als verdedigend belangrijke rol Thomas Reijgersberg

Het vak van Thomas Reijgersberg stond deze avond zeer goed te verdedigen, DSC ging een aantal keer door de schotklok heen en scoorde in de tweede aanvalscombinatie maar twee doelpunten in de eerste helft. In de tweede helft kwam met het inbrengen van Lotte van Montfort meer scorend vermogen in dat DSC vak.

Na de 6-3 en de 7-3 van Meike Noorlander kwam Avanti op 8-3 door Rick van den Blink. Richard van Vloten, de coach van DSC, nam een time-out en die pakte goed uit. DSC scoorde de 8-4 en de 8-5 en Avanti liet ondertussen een aantal vrije kansen liggen. Na de 8-6 bracht David de ruststand op 9-6.

m

Manon Ballings scoorde de 19-14

Vlak na de rust was het weer het vak van Thomas Reijgersberg dat heer en meester in de verdediging was en de aanval de gelegenheid gaf om via David Post de 10-6 te scoren. Na de 10-7 was het Meike Noorlander die van afstand de 11-7 scoorde. Meike kon terugkijken op een prima wedstrijd en was met haar goede schot belangrijk met maar liefst vier doelpunten.

m

Belangrijke doelpunten van Meike Noorlander

Toch ging het aanvallend bij Avanti wat minder soepel lopen en DSC wist de achterstand te verkleinen tot één doelpunt bij 12-11. Een heel belangrijk doelpunt van Sophie Donkervoort betekende de 13-11. Gevolgd door twee afstandstreffers van Jordi van Zuidam (15-11) met nog elf minuten te spelen.

r

Rechts kijken, links gooien, wel of niet via favoriete been en David vervolgens scoren

Avanti bleef vervolgens elke aanval scoren en hield daarmee DSC op voldoende afstand. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs zes doelpunten verschil via Meike Noorlander en Jordi van Zuidam (22-16). Avanti liet vervolgens een tweetal strafworpen onbenut, maar bewaarde het mooiste doelpunt van de avond tot het laatst. Een juweel van een doelpunt van Thomas Reijgersberg betekende de 24-17 waarna de eindstand 24-18 werd.

bdw

BWD legioen fantastisch hoorbaar achter de ploeg

Doelpunten: Rick van den Blink (6), Jordi van Zuidam (6), Meike Noorlander (4), David Post (4), Thomas Reijgersberg (2), Manon Ballings en Sophie Donkervoort.