20152016 Zaal 2015/12/12 TOP (A) -Avanti 22-21
2015/12/12 TOP (A) -Avanti 22-21
Meike Noorlander
Nikki Klijn
49' Doorloop TOP (A)(22 - 21)
48' Afstand TOP (A)(21 - 21)
48' Strafworp TOP (A)(20 - 21)
47' Afstand Nikki van Trigt(19 - 21)
45' Tekst Time Out
44' Strafworp TOP (A)(19 - 20)
43' Afstand Stefan Hogervorst(18 - 20)
43' Afstand TOP (A)(18 - 19)
41' Afstand TOP (A)(17 - 19)
41' Tekst Time Out
41' Afstand TOP (A)(16 - 19)
41' Doorloop (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 19)
40' Doorloop TOP (A)(16 - 18)
39' Afstand Meike Noorlander(15 - 18)
37' Afstand TOP (A)(15 - 17)
37' Afstand (3e doelpunt)David Post(14 - 17)
37' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 16)
36' Strafworp TOP (A)(14 - 15)
36' Strafworp (6e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 15)
35' Tekst Time Out
33' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 14)
32' Doorloop TOP (A)(13 - 13)
32' Afstand TOP (A)(12 - 13)
31' Afstand TOP (A)(11 - 13)
30' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 13)
29' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 12)
27' Doorloop TOP (A)(10 - 11)
25' Afstand (2e doelpunt)David Post(9 - 11)
25' Tekst Nikki Klijn komt in het veld voor Nikki van Trigt
25' Tekst 2e helft begonnen
25' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 10)
25' Tekst Rust
24' Afstand TOP (A)(9 - 9)
22' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 9)
22' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(8 - 8)
21' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 7)
18' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 6)
17' Strafworp TOP (A)(8 - 5)
14' Afstand Rick van den Blink(7 - 5)
13' Afstand TOP (A)(7 - 4)
11' Strafworp TOP (A)(6 - 4)
11' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 4)
10' Afstand TOP (A)(5 - 3)
10' Afstand TOP (A)(4 - 3)
9' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 3)
6' Strafworp TOP (A)(3 - 2)
6' Afstand David Post(2 - 2)
4' Afstand Nikki van Trigt(2 - 1)
3' Afstand TOP (A)(2 - 0)
2' Strafworp TOP (A)(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Jordi van Zuidam(7)
Rick van den Blink(6)
David Post(3)
Nikki van Trigt(3)
Stefan Hogervorst(1)
Meike Noorlander(1)

Op de terugweg naar Pijnacker na de wedstrijd in Arnemuiden heb je alle tijd om de wedstrijd rustig te laten bezinken. Direct na de wedstrijd overheerst de teleurstelling. Twee minuten voor het eind van de wedstrijd lijkt Nikki van Trigt deze te beslissen met 19-21 van afstand. Maar in de slotfase slepen de ongrijpbare Jeanine Marijs en Petra van Belzen de wedstrijd nog uit het vuur voor TOP.  Maar als de bloeddruk weer een beetje gezakt is realiseer ik me dat Avanti een geweldige wedstrijd gespeeld heeft. Een topprestatie van de ploeg van Erwin, keihard knokken de hele wedstrijd, niet opgeven en doorgaan tot het gaatje. Thomas en Rick niet helemaal fit na een weekje paracetamol, en dan toch zo’n mooi resultaat behalen met z’n allen . Avanti is echter wel de morele winnaar. Op het veld werd het nog een kansloze nederlaag, nu kroop TOP door het oog van de naald.

Avanti en TOP lijken dit zaalseizoen de sterkste ploegen in Hoofdklasse A. En dat was goed te merken in de wedstrijd. Twee sterke teams leggen elkaar een enorm zware dekking op en met strak voorverdedigen wordt geprobeerd doorlopen te voorkomen. Het wordt daardoor geen scorefestijn maar een vechtwedstrijd. In de beginfase blijft TOP steeds aan de positieve kant van de score. Scheidsrechter van Meerten laat de ploegen lekker spelen, af een toe een foutje maar dat mag, waardoor de wedstrijd aantrekkelijk blijft.

Thomas nog herstellend van griep

Na een kwartiertje spelen neemt TOP een 7-4 voorsprong waarna Rick zijn eerste aantekent voor 7-5. Na alweer de 4e strafworp voor TOP wordt het 8-5 en Avanti loopt achter de feiten aan. Een prachtig doelpunt van Jordi dan. Thomas speelt Jordi aan uit een rebound met twee tegenstanders en Jordi, die weer een puike wedstrijd speelde, drukt 8-6 af. Een belangrijk moment dan. Jeanine Marijs mist een vrije doorloop, waarna Avanti via een strafworp van Rick ( paal bewogen ) en Nikki van Trigt weer op gelijke hoogte komen. In de schermutselingen rond de strafworp krijgt Kristian Huisman nog een prent van van Meerten.

Jordi weer sterke wedstrijd

Voor rust komt Avanti zelfs nog op voorsprong door Jordi vanaf de achterlijn. Bijna zelfs 9-11 , maar Jordi mist nipt de doorloop aangegeven door Thomas uit de aangeef. Anita de Ritter ( naast Jeanine Marijs ook geselecteerd voor de Golden Tulips ) schiet van afstand de ruststand naar 9-9.

Na rust komt Nikki Klijn in het veld voor Nikki van Trigt. Zij draait gelijk lekker mee en Avanti pakt door Rick en David weer een 9-11 voorsprong. We komen zelfs nog op een voorsprong van 3 bij 10-13 door Jordi en Rick.

Rick weer 6 scores en ook niet helemaal fit

Het zijn weer Marijs en de Ridder die snel scoren, en Petra van Belzen tekent voor de gelijkmaker, 13-13. Op 12-13 mist Jordi een belangrijke strafworp. Er is nog een kwartier te spelen en het is bloedstollend spannend. Stand 13-13.

Een sterke Avantifase volgt waarin de wedstrijd beslist lijkt te worden. Met nog 9 minuten op de klok prijkt er een prachtige 15-19 voorsprong voor Avanti op het scorebord. Wat kan er nog misgaan ? Twee keer Jordi, David en Meike tekenen voor de treffers.  Twee voor Top voor 17-19 en Meike mist nipt onder de korf. Stefan komt in het veld voor Thomas om een rondje in de aanval over te nemen. Twee keer knullig balverlies in de aanval waardoor Petra van Belzen de aansluiting weer kan maken. Het is Stefan echter die magistraal van afstand Avanti weer naar 18-20 schiet. Hij mag daarna gelijk weer terug wisselen met Thomas. Voor Stefan een mooi schotgemiddelde in de wedstrijd, 100%

Jordi topschutter met 7, deze doorloop net mis

Op de 19-20 van TOP zit wel een klein smetje. Van Meerten laat een doorloop doorgaan, en wanneer deze gemist wordt krijgt TOP als bonus een strafworp toegekend. Kort daarop mist Corne Bezemer onder hoogspanning een door Marijs versierde strafworp. Het blijft dus 19-20 en Nikki van Trigt , weer terug gewisseld voor Nikki Kliijn , lijkt de wedstrijd te beslissen van afstand.  19-21 met nog 2 minuten op de klok. Een enorm slotoffensief van de TOP dames laat Avanti gedesillusioneerd achter. 22-21 winst voor TOP en koppositie in Hoofdklasse A.

Volgende week thuis de belangrijke wedstrijd tegen DeetosSnel.

Andere Uitslagen:
GKV / Enomics  - KVS / Maritiem                34 – 26
DSC  - Oranje Wit                                          32 – 20
DeetosSnel - Groen Geel                             33 – 28

Doelpunten: Jordi van Zuidam(7) , Rick vd Blink(6) , Nikki van Trigt(3) , David Post(3),  Meike Noorlander(1), Stefan Hogervorst(1)