20152016 Zaal 2015/12/19 Avanti - DeetosSnel 31-25
2015/12/19 Avanti - DeetosSnel 31-25
Meike Noorlander
49' Afstand DeetosSnel(31 - 25)
49' Afstand DeetosSnel(31 - 24)
48' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(31 - 23)
47' Tekst Time Out
47' Strafworp DeetosSnel(30 - 23)
47' Strafworp (10e doelpunt)Jordi van Zuidam(30 - 22)
46' Afstand DeetosSnel(29 - 22)
46' Korte kans (9e doelpunt)Rick van den Blink(29 - 21)
45' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(28 - 21)
44' Afstand (9e doelpunt)Jordi van Zuidam(27 - 21)
43' Afstand (3e doelpunt)Meike Noorlander(26 - 21)
43' Strafworp DeetosSnel(25 - 21)
43' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(25 - 20)
42' Tekst Time Out
42' Strafworp (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(24 - 20)
41' Afstand (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 20)
40' Vrije Bal DeetosSnel(22 - 20)
40' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(22 - 19)
40' Doorloop (2e doelpunt)Manon Ballings(21 - 19)
38' Afstand DeetosSnel(19 - 19)
38' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(20 - 19)
38' Afstand (2e doelpunt)David Post(19 - 18)
38' Afstand DeetosSnel(18 - 18)
36' Afstand DeetosSnel(18 - 17)
36' Strafworp DeetosSnel(18 - 16)
35' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(18 - 15)
35' Vrije Bal (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(17 - 15)
33' Afstand Meike Noorlander(16 - 15)
30' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 15)
30' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 15)
29' Strafworp (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 15)
25' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 15)
25' Strafworp DeetosSnel(11 - 15)
24' Doorloop DeetosSnel(11 - 14)
24' Tekst 2e helft begonnen
24' Afstand DeetosSnel(11 - 13)
23' Strafworp DeetosSnel(11 - 12)
21' Afstand DeetosSnel(11 - 11)
20' Afstand DeetosSnel(11 - 10)
17' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 9)
17' Afstand DeetosSnel(10 - 9)
16' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 8)
15' Afstand DeetosSnel(9 - 8)
15' Afstand Manon Ballings(9 - 7)
15' Strafworp DeetosSnel(8 - 7)
13' Afstand DeetosSnel(8 - 6)
13' Afstand David Post(8 - 5)
12' Tekst Time Out
12' Afstand DeetosSnel(7 - 5)
10' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(7 - 4)
10' Korte kans DeetosSnel(6 - 4)
10' Vrije Bal (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 3)
10' Afstand Nikki van Trigt(6 - 3)
7' Afstand Thomas Reijgersberg(4 - 3)
6' Afstand DeetosSnel(3 - 3)
6' Afstand DeetosSnel(3 - 2)
3' Vrije Bal (2e doelpunt)Rick van den Blink(2 - 0)
3' Vrije Bal DeetosSnel(2 - 1)
3' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 1)
0' Afstand Rick van den Blink(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Thomas Reijgersberg(2)

Mede dankzij een geweldige tweede helft heeft Avanti een uitstekende 31-25 overwinning behaald op mede-concurrent DeetosSnel. Een 11-14 achterstand bij de rust werd omgebogen naar een 18-15 voorsprong. DeetosSnel maakte nog wel gelijk naar 18-18 maar een ontketend Avanti liep vervolgens steeds verder weg van de Dordtenaren en speelde de slotfase heel goed uit waardoor er een fraaie 31-25 eindstand op het scorebord kwam.

a

Avanti gaat met een zeer goed gevoel de Kerstdagen in. Na de promotie van vorig seizoen staat het team van Erwin van der Putten na zes wedstrijden op een tweede plaats in de Hoofdklasse met negen punten. De getoonde veerkracht na de zure nederlaag vorige week tegen TOP in Arnemuiden en het vertoonde spel tegen DeetosSnel geven alle reden tot een zeer brede glimlach.

t

Reboundduel tussen Jaimy Angelo Roos en Thomas Reijgersberg

In de eerste helft was het Avanti dat de leiding nam in het scoreverloop en tot vijf minuten voor de rust een twee doelpuntenvoorsprong wist te behouden (11-9). Een zeer sterke fase van DeetosSnel met belangrijke damesdoelpunten van Michelle van Geffen en Brett Zuijdwegt leidde ertoe dat Avanti van een 11-9 voorsprong opeens tegen een 11-14 achterstand aankeek.

nikki

Nikki van Trigt hield de 0 vandaag en scoorde zelf driemaal

DeetosSnel scoorde na de rust nog wel de eerste treffer (11-15) maar daarna was het "Avanti-time". Tien minuten lang wist de ploeg uit Dordrecht niet meer te scoren en Avanti begon met scherp te schieten. En zo werd het van 11-15 opeens 18-15. DeetosSnel kwam nog terug tot 18-18 en 19-19 met nog tien minuten te spelen.

meike

Meike Noorlander goed op schot in de tweede helft met drie doelpunten

Maar het verschil werd vervolgens gemaakt in de tweede aanvalscombinatie. Avanti wist keer op keer het maximale uit de tweede aanval te halen. DeetosSnel had in het vak met Daphne Zwang, Fenna Zwang, Jeroen Preuninger, Jordan de Vogelaere en later Mitch Moerman veel moeite om tot scoren te komen, Avanti zou in de tweede helft met 11-5 winnen in deze combinatie en maakte daar het beslissende verschil.

david

De 19-18 van David Post in de maak

Het werd 20-19 en 21-19 door Meike Noorlander en Manon Ballings, na de 22-20 was het tweemaal Jordi van Zuidam naar de 24-20 en na de 25-21 waren het Meike Noorlander en Jordi van Zuidam die de stand op 27-21 brachten. Toen vervolgens Rick van den Blink ook nog van ver en met een briljante vrije bal de stand op 29-21 bracht stond het publiek op de banken. Met wat doelpunten over en weer werd de eindstand 31-25.

manon

Manon Ballings met Michelle van Geffen

Avanti had duidelijk geleerd van de slotfase van vorige week en speelde de laatste minuten van de wedstrijd geduldig uit. Het publiek had in de tweede helft een bij vlagen zeer sterk Avanti gezien. Avanti maakte maar liefst 20 doelpunten in de tweede helft. Exemplarisch was de brede lach van rebounder David Post onder de korf die de ballen vaak niet meer hoefde af te vangen want ze vielen er toch wel in.

r

Hoppa en weer een doelpunt

Doelpunten: Jordi van Zuidam (10), Rick van den Blink (9), Meike Noorlander (3), Nikki van Trigt (3), Manon Ballings (2), David Post (2) en Thomas Reijgersberg (2).

Oranje Wit - Groen Geel  22-24
GKV/Enomics - TOP (A)  27-28
KVS - DSC  18-22