20152016 Zaal 2016/01/09 Groen Geel -Avanti 24-21
2016/01/09 Groen Geel -Avanti 24-21
Marjolein van Breukelen
Meike Noorlander
Nils van Zuylen
48' Afstand Groen Geel(24 - 21)
44' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(23 - 21)
44' Afstand Groen Geel(23 - 19)
44' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(23 - 20)
42' Doorloop Groen Geel(22 - 19)
39' Doorloop (5e doelpunt)Rick van den Blink(21 - 19)
38' Afstand (5e doelpunt)David Post(21 - 18)
37' Afstand Groen Geel(21 - 17)
36' Afstand Groen Geel(20 - 17)
36' Afstand Groen Geel(19 - 17)
35' Afstand (4e doelpunt)David Post(18 - 17)
35' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Marjolein van Breukelen
33' Korte kans Groen Geel(18 - 16)
32' Tekst Marjolein van Breukelen komt in het veld voor Nikki van Trigt
31' Afstand Groen Geel(17 - 16)
30' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 16)
30' Korte kans Groen Geel(16 - 15)
29' Afstand Groen Geel(15 - 15)
29' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(14 - 15)
28' Korte kans Groen Geel(14 - 14)
27' Tekst 2e helft begonnen
27' Afstand Groen Geel(13 - 14)
24' Vrije Bal (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 14)
22' Afstand Groen Geel(12 - 13)
21' Korte kans Groen Geel(11 - 10)
21' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 11)
21' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 12)
21' Afstand (3e doelpunt)David Post(11 - 13)
18' Strafworp Groen Geel(10 - 9)
18' Afstand (2e doelpunt)David Post(10 - 10)
16' Afstand Groen Geel(9 - 9)
16' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 9)
15' Afstand Groen Geel(8 - 8)
15' Afstand David Post(7 - 8)
14' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 7)
12' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(7 - 6)
11' Afstand Groen Geel(7 - 5)
11' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 5)
9' Doorloop Stefan Hogervorst(6 - 4)
8' Afstand Groen Geel(6 - 3)
8' Afstand Groen Geel(5 - 3)
7' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
7' Afstand Groen Geel(4 - 3)
6' Afstand Manon Ballings(3 - 3)
3' Afstand Groen Geel(3 - 2)
3' Afstand Rick van den Blink(2 - 2)
3' Afstand Groen Geel(2 - 1)
1' Vrije Bal Groen Geel(1 - 1)
0' Afstand Jordi van Zuidam(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
0' Tekst Marjolein van Breukelen komt in het veld voor Nikki van Trigt
0' Afstand Groen Geel(1 - 0)
Rick van den Blink(6)
David Post(5)
Jordi van Zuidam(5)
Stefan Hogervorst(4)
Manon Ballings(1)

In de prachtige korfbalhal in Wormer heeft Avanti het niet kunnen bolwerken tegen Groen Geel.  Vooral collectief moest Avanti het loodje leggen. Waar ook de Groen Geel dames regelmatig de korf wisten te vinden, was het bij Avanti alleen Manon met één score van afstand. En dat is jammer, want er waren regelmatig goede kansen. Maar het schot was er gewoon niet.  De Groen Geel heren hadden zich opgemaakt voor een stevig potje en vooral Jordi en Rick werden stevig bewaakt. Tot schot komen was moeilijk. Wouter Nootebos blokte zelfs nog een vrije bal van Jordi. Maar de Avantiheren stelden zich snel in op de zeer strakke en stevige dekking en schakelden over op de doorbraak. En deze was regelmatig succesvol.

Manon enige damesscore

Avanti komt goed uit de startblokken en lijkt gelijk al de betere ploeg. Veel overleg aanvallend en verdedigend de zaken goed op orde. Jordi schiet al snel de 0-1 binnen en mist kort daarop een opgelegde doorloop. Na de 3-3 door Manon echter gaat Thomas door zijn enkel en moet naar de kant met, naar het lijkt, een stevige blessure. Stefan kan al vroeg het veld in. Maar Avanti is erg geschrokken en binnen 2 minuten is het 6-3. Het duurt even voor Avanti van de klap hersteld is.

Enkelblessure Thomas

Door 2 keer Stefan ( waarvan 1 prachtige uit een doorloop van Jordi )  Rick en Jordi komt Avanti weer terug tot 7-7. Het gaat gelijk op dan tot 10-10. De scheidsrechter keurt de 11-10 van Desiree Huisman goed terwijl iedereen in de hal ziet dat deze zwaar verdedigd is. Avanti gaat echter rusten met een 12-14 voorsprong na een paar mooie doelpunten van Jordi (2) , David en Rick. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht wanneer de ploegen naar de kleedkamer gaan.

Jordi met schaduw Ivan Karsten

Een slecht begin van de tweede helft voor Avanti. De eerste vier aanvallen wordt de bal verspeeld zonder een goede doelpoging en Groen Geel trekt de stand weer gelijk naar 14-14. Nikki wordt dan geraakt door Rick bij een doorloop en moet ook geblesseerd naar de kant.  Marjolein van Breukelen komt dan in het veld.

Nikki geraakt door Rick

Marjolein na 5 jaar er weer in 1

Alles lijkt nu tegen te gaan zitten. Werd tegen DeetosSnel in de tweede helft nog 20 maal gescoord. Nu komt Avanti tot slechts 7 doelpunten in de tweede helft. En dat is voor Avanti veel te weinig. Het gemis van Thomas blijkt wel in de tweede helft waar Groen Geel regelmatig lang kan aanvallen met veel schotkansen. Met name Thomas had bij de stevige duels onder de korf zijn kwaliteiten kunnen laten zien. Maar het is helaas niet anders en je ziet de wedstrijd langzaam wegglippen. Het publiek wordt opgezweept, met name door Ivan Karstens, en Groen Geel slaagt er in uit te lopen naar 23-19 met nog 8 minuten op de klok. Nils van Zuylen uit de A1 mag dan ook nog even zijn debuut maken en Avanti recht de rug voor een slotoffensief.

Sterke pot David, 5 treffers. Maar ook geel

Jordi en Rick schieten van afstand de stand naar 23-21. Nog 4 minuten op de klok en het kan nog. Avanti krijgt nog een stafworp, maar deze wordt helaas gemist en het is een A1 speler ( zij staan  bovenaan in de Hoodklasse met een gemiddelde van 30 doelpunten per wedstrijd ) van Groen Geel die de wedstrijd in het slot schiet op 24-21. David krijgt in het slottumult nog een kaart van scheidsrechter Falkenberg die een moeilijke avond had in de harde wedstrijd.

TOP blijft aan kop van de ranglijst na winst op KVS/Maritiem. Groen Geel doet de laatste plaats nu over aan KVS/Maritiem en strijgt naar de 5e plaats.