20152016 Zaal 2016/01/16 Avanti - Oranje Wit 33-27
Vincent van Beek
Koen Ruigrok
Meike Noorlander
Mick vd Spek
48' Afstand Oranje Wit(33 - 27)
48' Afstand Oranje Wit(32 - 26)
48' Strafworp (5e doelpunt)Vincent van Beek(33 - 26)
48' Afstand Stefan Hogervorst(32 - 25)
48' Afstand Oranje Wit(31 - 25)
47' Afstand (4e doelpunt)Vincent van Beek(31 - 24)
47' Tekst Mick vd Spek komt in het veld voor Jordi van Zuidam
46' Strafworp (9e doelpunt)Rick van den Blink(30 - 24)
46' Doorloop Oranje Wit(29 - 24)
45' Vrije Bal (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(29 - 23)
45' Tekst Nils van Zuylen komt in het veld voor Stefan Hogervorst
44' Afstand (3e doelpunt)Vincent van Beek(28 - 23)
43' Afstand (2e doelpunt)Koen Ruigrok(27 - 23)
42' Afstand Koen Ruigrok(26 - 23)
42' Doorloop Oranje Wit(25 - 23)
41' Afstand (2e doelpunt)Vincent van Beek(25 - 22)
41' Tekst Time Out
40' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
40' Afstand (5e doelpunt)Sophie Donkervoort(24 - 22)
40' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(23 - 22)
38' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 22)
38' Doorloop Oranje Wit(21 - 22)
37' Vrije Bal Oranje Wit(21 - 21)
36' Strafworp (7e doelpunt)Rick van den Blink(21 - 20)
35' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(20 - 20)
35' Tekst Koen Ruigrok komt in het veld voor Stefan Hogervorst
35' Tekst Time Out
32' Afstand Vincent van Beek(19 - 20)
31' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 20)
30' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 20)
29' Korte kans (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(16 - 19)
29' Afstand Oranje Wit(16 - 20)
29' Tekst Vincent van Beek komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
28' Afstand Oranje Wit(15 - 19)
26' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(15 - 18)
25' Afstand Oranje Wit(14 - 18)
25' Tekst 2e helft begonnen
24' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(14 - 17)
23' Afstand Oranje Wit(13 - 17)
23' Afstand (4e doelpunt)Sophie Donkervoort(13 - 16)
22' Doorloop Oranje Wit(12 - 16)
22' Afstand Oranje Wit(12 - 15)
20' Afstand Oranje Wit(12 - 14)
20' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 13)
18' Afstand Oranje Wit(11 - 13)
18' Afstand Meike Noorlander(11 - 12)
17' Afstand Oranje Wit(10 - 12)
17' Afstand (3e doelpunt)Sophie Donkervoort(10 - 11)
15' Afstand Oranje Wit(9 - 11)
14' Vrije Bal Oranje Wit(9 - 10)
14' Afstand Nikki van Trigt(9 - 9)
11' Vrije Bal (3e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 9)
10' Afstand Oranje Wit(7 - 9)
10' Afstand Thomas Reijgersberg(7 - 8)
9' Strafworp (2e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 7)
9' Korte kans Oranje Wit(6 - 8)
9' Strafworp Oranje Wit(5 - 7)
8' Strafworp Jordi van Zuidam(5 - 6)
8' Afstand Oranje Wit(4 - 6)
7' Afstand (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(4 - 5)
7' Afstand Oranje Wit(3 - 5)
5' Vrije Bal Oranje Wit(3 - 4)
3' Afstand Oranje Wit(3 - 3)
3' Afstand Sophie Donkervoort(3 - 2)
2' Afstand Manon Ballings(2 - 2)
1' Afstand Oranje Wit(1 - 1)
1' Afstand Oranje Wit(1 - 2)
1' Strafworp Rick van den Blink(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Meike Noorlander(1)

In een wedstrijd met twee gezichten besliste de breedte van de Avanti-selectie de wedstrijd in de tweede helft. Na een 14-17 achterstand bij de rust kwam Avanti na tien minuten langszij (20-20). En mede dankzij de scherp schietende invallers Vincent van Beek (5 doelpunten in 18 minuten) en Koen Ruigrok (2 maal) werd OW in de slotfase er afgeschoten. Eindstand 33-27.

aq

Avanti startte de wedstrijd zonder David Post die na zijn gele kaart van vorige week voor twee wedstrijden geschorst is. Wel was gelukkig Thomas Reijgersberg weer van de partij, alhoewel hij nog niet 100% fit was. Op de plek van David speelde Stefan Hogervorst.

t

Thomas Reijgersberg na blessure weer van de partij

Oranje Wit probeerde verdedigend de Avanti-spitsen Rick van den Blink en Jordi van Zuidam het moeilijk te maken door de aangeef eruit te halen. De Avanti-dames kregen hierdoor ruimte rond de korf voor hun schoten en daar werd goed van geprofiteerd. Van de veertien doelpunten in de eerste helft zou de helft voor rekening van de dames komen. Vooral Sophie Donkervoort speelde een belangrijke rol deze wedstrijd. Zij scoorde vijf doelpunten, waarvan vier in de eerste helft maar ze was ook verdedigend goed op dreef met veel steals van afvallende ballen.

s

Sophie Donkervoort speelde sterke wedstrijd aanvallend en verdedigend

Avanti had het in de eerste helft vooral lastig om veelvuldig de rebound te pakken en verdedigend had vooral het tweede verdedigingsvak nog niet het antwoord op de gemakkelijk scorende Roy de Vlaming. De laatstgenoemde zorgde voor de eerste twee doelpuntenvoorsprong van Oranje Wit (3-5). En nadat Avanti via Rick van den Blink en Nikki van Trigt op 9-9 was gekomen, was het weer Roy de Vlaming die de ploeg uit Dordrecht op voorsprong bracht (9-11).

r

Rick van den Blink is er weer eens langs

De ploeg van Erwin van der Putten zat nog niet lekker in de wedstrijd en moest met lede ogen aanzien dat Oranje Wit vlak voor rust uitliep naar 13-17 waarna Jordi van Zuidam de ruststand op 14-17 bracht.

Direct in de eerste aanval na de rust werd het 14-18 en dat verschil van vier doelpunten bleef tot de 16-20. Vincent van Beek werd ingebracht voor de niet geheel fitte Thomas Reijgersberg. Binnen vijf minuten had Avanti de stand gelijk getrokken, allereerst twee geweldige afstandsschoten van Rick van den Blink naar de 18-20 en vervolgens Vincent van Beek en Jordi van Zuidam die voor een gelijke stand zorgden.

j

Jordi van Zuidam torent boven iedereen uit

Het weer in grote getalen opgekomen publiek ging nog meer achter de ploeg staan en na de 21-21 en de 22-22 waren het Rick van den Blink, Sophie Donkervoort en Vincent van Beek die Avanti voor het eerst op drie punten verschil brachten (25-22).

In deze fase van de wedstrijd was het een voordeel dat Avanti zo'n sterke en brede selectie heeft. De heren van Avanti 2 (die al jaren reserve hoofdklasse spelen) vallen moeiteloos in en kunnen ook nog een wedstrijd beslissen. Erwin van der Putten maakte goed gebruik van het nieuwe wisselsysteem (waarbij je 8 wissels per wedstrijd mag gebruiken) en kon daarmee de juiste verdedigende en aanvallende druk creëren in de slotfase.

k

Koen Ruigrok viert zijn feestje met de bank

En na de 25-23 was Avanti los, in twee minuten tijd werd Oranje Wit er vanaf geschoten via tweemaal Koen Ruigrok, Vincent van Beek en Jordi van Zuidam (29-23). Met nog wat doelpunten heen en weer werd de eindstand 33-27.

Een enorm verschil tussen de eerste en tweede helft. In de tweede helft werden maar liefst 19 doelpunten gemaakt en maar 10 doelpunten tegen gekregen.

Doelpunten: Rick van den Blink (9), Jordi van Zuidam (6), Vincent van Beek (5), Sophie Donkervoort (5), Nikki van Trigt (2), Koen Ruigrok (2), Manon Ballings, Stefan Hogervorst, Meike Noorlander en Thomas Reijgersberg.

TOP (A) - DSC  26-32
Groen Geel - GKV/Enomics  23-16
DeetosSnel - KVS/Maritiem  26-23