20152016 Zaal 2016/01/23 KVS -Avanti 19-17
Vincent van Beek
Manon Ballings
Nikki van Trigt
Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Meike Noorlander
0' Tekst @Avantikorfbal Vandaag Live verslag van KVS - Avanti
Jordi van Zuidam(7)
Rick van den Blink(7)
Stefan Hogervorst(1)
Sophie Donkervoort(1)
Meike Noorlander(1)

Avanti en uitwedsrtrijden blijft geen gelukkige combinatie. In Scheveningen werd met 19-17 van KVS/Maritiem verloren na een 9-9 stand bij de rust. KVS verlaat door deze overwinning de laatste plaats en Avanti verliest de aansluiting met de koplopers.

Avanti heeft inmiddels negen wedstrijden gespeeld, waarvan vijf op vreemde bodem. In deze vijf uitwedstrijden werden maar drie punten behaald (overwinning op Oranje Wit in Dordrecht en een gelijkspel in Gorinchem tegen GKV/Enomics). Thuis is de ploeg van Erwin van der Putten ijzersterk en werden alle wedstrijden in de zaal gewonnen.

Uit de statistieken blijkt verder dat in sporthal De Blinkerd verhoudingsgewijs niet veel doelpunten worden gemaakt. Wanneer je meer dan 20 doelpunten daar maakt, heb je een grote kans op de overwinning. Avanti, de meest scorende ploeg uit de Hoofdklasse A, bleef deze zaterdag steken op 17 doelpunten en dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen.

In de eerste helft een wisselend scoreverloop. Avanti kwam met 0-2 voor via de eerste aanval, maar KVS pakte het initiatief via vier doelpunten achter elkaar naar een 4-2 voorsprong. Bij 7-7 had de ploeg uit Pijnacker de stand weer gelijk getrokken. De ploegen gingen ook met een gelijke stand (9-9) de rust in nadat Rick van den Blink Avanti van 9-7 weer terug bracht naar 9-9. Avanti had het deze wedstrijd vooral reboundend lastig door het lengte-overwicht bij een aantal KVS heren.

Waar Avanti 2 niet goed uit de kleedkamers kwam deed het eerste dat aavnvankelijk wel. Via een schot van afstand en een strafworp werd het 10-12. Maar KVS kwam weer langszij bij 13-13 en liep zelfs uit naar 17-13. Avanti maakte in deze fase vooral verdedigend een aantal fouten welke direct door KVS afgestraft werden. Aanvallend had Avanti voldoende kansen maar het rendement was niet zo hoog als de voorgaande weken. Erwin van der Putten nam vervolgens een time-out en die pakte goed uit. Via tweemaal Jordi van Zuidam, Rick van den Blink en Sophie Donkervoort kwam Avanti toch weer knap terug naar 17-17. Inmiddels had Sven van Baggum een gele kaart gekregen voor een forse overtreding op Stefan Hogervorst. KVS kreeg in de laatste minuut maar liefst drie strafworpen voor verhoudingsgewijs lichte overtredingen en wist daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 19-17.

Doelpunten: Rick van den Blink (7), Jordi van Zuidam (7), Sophie Donkervoort, Stefan Hogervorst en Meike Noorlander.

De doelstelling aan het begin van het seizoen, na de promotie naar de Hoofdklasse, was handhaving. De ploeg is op de goede weg om dat te bereiken. De aankomende thuiswedstrijd tegen GKV/Enomics is in dat licht bezien een belangrijke wedstrijd. Weet Avanti te winnen dan is handhaving zeer dichtbij. GKV/Enomics, vorig jaar nog spelend in de kruisfinales, zit een moeilijke positie en zal tot op de tanden gewapend naar Pijnacker komen. Publiek meer dan welkom om als Avanti's negende man het team van Erwin van der Putten te ondersteunen.