20152016 Zaal 2016/01/30 Avanti - GKV (G) 28-22
2016/01/30 Avanti - GKV (G) 28-22
Meike Noorlander
Koen Ruigrok
Vincent van Beek
51' Tekst Avanti - GKV (G) Doelpunten: Rick (9) Jordi (8) Nikki (4) David (4) Meike (3)
50' Tekst Avanti - GKV (G) Eindstand: 28 - 22
48' Afstand (4e doelpunt)David Post(28 - 22)
48' Afstand (9e doelpunt)Rick van den Blink(27 - 22)
48' Strafworp (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(26 - 21)
48' Afstand GKV (G)(26 - 22)
47' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
46' Strafworp GKV (G)(25 - 21)
46' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(25 - 20)
43' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Koen Ruigrok
42' Doorloop GKV (G)(24 - 20)
42' Afstand (3e doelpunt)Meike Noorlander(24 - 19)
41' Tekst Time Out
41' Tekst Koen Ruigrok komt in het veld voor Rick vd Blink
41' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(23 - 19)
39' Tekst David Post komt in het veld voor Vincent van Beek
39' Afstand (3e doelpunt)David Post(22 - 19)
39' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(21 - 19)
38' Afstand GKV (G)(20 - 19)
37' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 18)
32' Tekst Vincent van Beek komt in het veld voor David Post
32' Doorloop GKV (G)(19 - 18)
30' Strafworp (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 17)
29' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(18 - 17)
28' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(17 - 17)
27' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 17)
26' Vrije Bal (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 16)
26' Doorloop GKV (G)(15 - 17)
26' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(14 - 16)
24' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 16)
23' Afstand GKV (G)(12 - 16)
22' Vrije Bal (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 15)
21' Afstand (2e doelpunt)David Post(11 - 15)
21' Afstand GKV (G)(10 - 15)
19' Afstand GKV (G)(10 - 14)
19' Afstand GKV (G)(10 - 13)
18' Afstand David Post(10 - 12)
18' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 12)
17' Afstand GKV (G)(8 - 12)
16' Afstand GKV (G)(8 - 11)
15' Tekst Time Out
15' Afstand Nikki van Trigt(8 - 10)
14' Vrije Bal (3e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 10)
12' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 9)
12' Afstand GKV (G)(6 - 10)
10' Strafworp GKV (G)(4 - 9)
10' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 9)
8' Strafworp GKV (G)(4 - 8)
8' Afstand Meike Noorlander(4 - 7)
8' Vrije Bal GKV (G)(3 - 7)
6' Strafworp Rick van den Blink(3 - 6)
4' Afstand GKV (G)(2 - 6)
4' Vrije Bal (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(2 - 5)
3' Afstand GKV (G)(1 - 5)
2' Afstand GKV (G)(1 - 4)
1' Vrije Bal Jordi van Zuidam(1 - 3)
1' Afstand GKV (G)(0 - 3)
0' Afstand GKV (G)(0 - 2)
0' Afstand GKV (G)(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Rick van den Blink(9)
Jordi van Zuidam(8)
David Post(4)
Nikki van Trigt(4)
Meike Noorlander(3)

Ook de vijfde thuiswedstrijd in de hoofdklasse heeft Avanti ruim gewonnen. De Viergang lijkt een onneembare vesting voor de tegenstanders. We moeten meer dan twee jaar terug voor het laatste verlies in de Viergang. Dat was op 18 januari 2014 waar Avanti DSC liet weglopen naar het kampioenschap. Door de schorsing van Erwin deze keer Christie en IJsbrand aan het roer bij 1. En zij konden gelijk flink aan de bak.

Overwerk voor David, ook nog een hele wedstrijd in 2

GKV gaat als een komeet van start en binnen 4 minuten staat er 1-5 op het scorebord. De weer flink gevulde Viergang, met onder de toeschouwers de nieuwe Wethouder van sport Bernhard Minderhoud, houdt zijn adem in. Als een wervelwind bewegen de spelers van GKV over het veld. Rachid Maachi en Gertjan Meerkerk voorop in de strijd. In de eerste helft zijn zij nauwelijks af te stoppen door Jordi en Stephan. Zelfs het BWD orkest wordt er een beetje stil van.

Manon ook twee volledige wedstrijden, petje af !

Verder dan 1-5 laat Avanti het echter niet komen. Bij 3-6 staat Rick op. Hij versiert op prachtige wijze een strafworp en pakt zijn eerste treffer op. Gertjan Meerkerk blijft een plaag voor de Avanti heren. Hij komt tot maar liefst 6 treffers in de eerste helft en tekent met twee afstandstreffers voor 8-12 waardoor het verschil op 4 blijft. Avanti kan nog steeds niet echt in de wedstrijd komen. GKV blijft domineren en krijgt veel kansen uit vrije ballen na overtredingen onder de korf.

Belangrijke scores van Nikki , 4x

Inmiddels is David ook in het veld. Hij heeft na een hele wedstrijd in 2 wat kunnen herstellen. Hij pakt gelijk uit met een fraaie treffer van afstand uit een doorloop van Rick. Bij rust is de stand 13-16 met een treffer van Rick vlak voor het rustsignaal.

In de tweede helft zijn de rollen volledig omgedraaid. Nikki tekent met haar eerste balcontact voor 14-16 en een vrije bal van Jordi brengt de stand op 15-16. Rick brengt de ploegen weer op gelijke hoogte. Het was al een beetje te verwachten. GKV kan het moordende tempo uit de eerste helft niet volhouden. Het schotpercentage zakt volledig weg. We zitten weer volledig in de wedstrijd.

Thomas nog niet helemaal hersteld van enkelblessure, toch hele wedstrijd gespeeld !

Wederom Nikki en Jordi schieten de eerste voorspong op het bord 18-17. En daarna een strafworp voor Jordi, 19-17. Niets lukt meer bij GKV, alles bij Avanti. Binnen 5 minuten in de tweede helft heeft Avanti de wedstrijd velledig gekeerd.

Een van de 8

Vincent komt in het veld en krijgt het hele vak tot zijn beschikking. Rick  heeft zich ondertussen onder de korf genesteld en laat zien dat hij van alle markten thuis is. Vincent krijgt alle kans om tot schot te komen. Maar waar in de wedstrijd van 2 alles binnenviel (12!) zijn de schoten nu allemaal te lang.

Vincent in de spits

Het scorebord valt dan uit en het duurt enige tijd voor het weer in bedrijf is. Belangrijke treffers daarna van Meike (2x) , Nikki en Rick en er staat  ineens op een 25-20 voorsprong op het bord. De wedstrijd is beslist, want GKV kan niet meer aanzetten. In de slotfase loopt Avanti dan nog uit naar een eindstand van 28-22.

En nummertje 9

Een belangrijke overwinning voor Avanti, waardoor er nu verder zonder druk gespeeld kan worden om mogelijk zelf een plaats in de kruisfinales af te dwingen. Dat heeft Avanti nu volledig in eigen hand omdat wedstrijden tegen DSC, DeetosSnel en TOP (A) er aankomen. Door de winst van DeetosSnel op DSC staat TOP nu alleen bovenaan in de ranglijst.

Ondertussen zijn Jordi en Rick flink op weg naar de 100 mijlpaal in de zaalcompetitie:

Foto's

Doelpunten : Rick vd Blink(9) , Jordi van Zuidam(8),Nikki van Trigt(4),David Post(4),Meike Noorlander(3)