20152016 Zaal 2016/02/06 DSC -Avanti 19-14
2016/02/06 DSC -Avanti 19-14
Marijn van Overveld
Sabrina Breve
Meike Noorlander
50' Afstand Sophie Donkervoort(19 - 14)
47' Tekst David Post komt in het veld voor Thomas Reijgersberg
43' Afstand DSC(19 - 13)
42' Afstand DSC(18 - 13)
42' Tekst David Post komt in het veld voor Rick vd Blink
41' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 13)
41' Doorloop (5e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 12)
40' Afstand DSC(16 - 11)
40' Afstand DSC(17 - 11)
40' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor David Post
39' Tekst David Post komt in het veld voor Stefan Hogervorst
38' Afstand Nikki van Trigt(15 - 11)
37' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 10)
36' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Marijn van Overveld
35' Korte kans (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(15 - 9)
34' Afstand DSC(15 - 8)
34' Doorloop (3e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 8)
34' Tekst Time Out
34' Afstand DSC(14 - 7)
33' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(13 - 7)
32' Strafworp Thomas Reijgersberg(12 - 6)
32' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Sabrina Breve
28' Afstand DSC(12 - 5)
27' Strafworp DSC(11 - 5)
26' Strafworp DSC(10 - 5)
26' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 5)
24' Afstand DSC(9 - 4)
23' Tekst Blessure thomas
23' Afstand Manon Ballings(7 - 4)
23' Afstand DSC(8 - 4)
22' Afstand DSC(7 - 3)
18' Afstand DSC(6 - 3)
14' Afstand DSC(5 - 3)
13' Afstand DSC(4 - 3)
12' Korte kans Stefan Hogervorst(3 - 3)
10' Vrije Bal DSC(3 - 2)
9' Afstand DSC(2 - 2)
7' Afstand Marijn van Overveld(1 - 2)
5' Afstand DSC(1 - 1)
3' Strafworp Rick van den Blink(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Rick van den Blink(6)
Thomas Reijgersberg(3)
Stefan Hogervorst(1)
Manon Ballings(1)
Nikki van Trigt(1)
Marijn van Overveld(1)

De missie van de Avantiselectie in Lampengat is helaas niet geslaagd. DSC pakte twee keer de winst. 31-18 bij 2 en 19-14 bij 1.

Avanti 2 kan de punten heel goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De opstelling was derhalve wat gewijzigd met Jordi , Nikki (T) en David in de basis. Een slecht begin van de wedstrijd want de eerste aanval van DSC betekent gelijk een strafworp. En de rest van de wedstrijd zit er eigenlijk verder helemaal niets mee. Iris krijgt zelfs nog een gele kaart omdat ze op zichzelf loopt te mopperen. Veel strafworpen voor DSC in de beginfase waardoor zij al snel op voorsprong komen. Na 10 minuten is de stand al 9-3 in het voordeel van DSC. Met name Vincent en Jordi hebben grote moeite met het vinden van de korf. Waar zij in de Viergang de korf blindelings weten te vinden, is  De Vijfkamp een te grote hindernis.  Alleen David kan bij de heren tot een goed schotpercentage komen, en dat is niet genoeg. Bij maar liefst 18-9 gaan de ploegen rusten. Een enorme dreun voor Avanti 2.

Archieffoto Aleid

Het blijft in de tweede helft een onmogelijk opgave voor Avanti. Na een kwartiertje is het verschil 13 bij een stand van 25-12. De wedstrijd is al lang gespeeld. Pas dan worden de schoten van Avanti wat losser en lijkt de spanning er een beetje af. In de slotfase wordt er nog 6 keer gescoord. Eindstand 31-18.

DSC 2 is nu officieus kampioen met 6 punten voorsprong ( doelsaldo +82 ) en nog 3 wedstrijden te spelen.Voor DSC heeft het kampioenschap  echter alleen waarde wanneer DSC 1 erin slaagt naar de League te promoveren. Het enige doel van Avanti 2 is nu het achterhalen van Nieuwerkerk 2, dat met 23-20 verloor bij NIC in Groningen na nog op een 10-16 voorsprong gestaan te hebben.

Stand:

Het 1e begint een stuk beter aan de wedstrijd. Met Sabrina en Marijn debuterend in de basis is het nu Avanti dat begint met een strafworp. Feilloos benut door Rick. Pas na 6 minuten is het Maaike Roubos die voor DSC de gelijkmaker aantekent. Thomas staat weer heerlijk te rebounden en stelt Marijn in staat voor zijn eerste treffer in Avanti 1 te tekenen. 1-2 voor na 7 minuten. En eigenlijk loopt het best wel lekker. Veel onderscheppingen in de verdediging, met name door Thomas. En DSC komt nog niet echt uit de verf. Tjeerd Kooiman en Timo de Wit ( genomineerd voor sporttalent van het jaar in Eindhoven ) brengen dan DSC weer op voorspong.  3-3  door Steef met een fraaie onder de korf. Pas 6 doelpunten halverwege de 1e helft.

Een slechte fase dan voor Avanti. Door twee keer Dennis Snel van afstand, Timo de Wit en Maaike Roubos loopt DSC uit naar 7-3. Nog 8 minuten in de 1e helft. Alleen Manon weet voor ons dan nog te scoren in de eerste helft. Maar 4 scores in één helft, dat is heel lang geleden. Twee scores nog van DSC brengen de stand bij rust op 9-4.

Na rust Rick eerst van afstand waarna DSC een serie strafworpen te nemen krijgt. Na 5 minuten in de tweede helft is het dan al 13-5 en lijkt deze wedstrijd Avanti ook te ontglippen. Een zeer sterke fase dan van Thomas en Rick ( zij verlaten de selectie aan het eind van het seizoen ). Het lijkt te gaan lopen.  Met 3 van Thomas en 2 van Rick komen we terug tot 15-10. Als Nikki ( in het veld voor Sabrina ) dan na een kwartiertje ook 15-11 binnenschiet komt er weer wat geloof in het team. Jordi heeft inmiddels Marijn afgelost en we gaan er maar eens voor zitten.

DSC antwoordt met Dennis Snel, bam, bam. 17-11 weer en de hoop is weer vervlogen. Nog 10 minuten en wederom twee treffers van topscorer Rick. Een doorloop en een van afstand voor 17-13. Het is gedaan. Thomas valt dan uit met zijn weer opspelende enkelblessure. Het slotakkoord is voor Sophie. Eindstand 19-14. Een verdiende winst voor DSC.

Door winst van TOP in de topper tegen DeestosSnel blijft TOP aan kop van de ranglijst. Een plek in de kruisfinales  wordt voor Avanti erg moeilijk nu,  maar Avanti  kan nog wel een belangrijke rol vervullen in het slot van de competitie. Er staan nog wedstrijden tegen DeetosSnel en TOP op het programma.  Onderaan gaan KVS, GKV, Oranje/Wit en Groen Geel het uitmaken.

Volgende week thuis tegen koploper TOP in onze eigen Viergang waar we nog ongeslagen zijn deze zaalcompetitie.

Doelpunten: Rick (6) Thomas (3) Manon (1) Marijn (1) Nikki (1) Stefan (1) Sophie