20152016 Zaal 2016/02/20 Avanti - Groen Geel 22-20
2016/02/20 Avanti - Groen Geel 22-20
Meike Noorlander
Sabrina Breve
Mick vd Spek
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Thomas Reijgersberg(1)

Avanti heeft haar sportieve plicht vervuld en versloeg in de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen Groen Geel met 22-20 na een 11-10 voorsprong bij de rust. Groen Geel is daarmee nog steeds niet veilig van degradatie, maar kan in de laatste ronde Hoofdklasserschap veilig stellen in een rechtstreekse confrontatie met Oranje Wit.

r

Neven Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg gevaarlijk in 1 vak

Avanti begon met Stefan Hogervorst, Mick van der Spek en Sabrina Breve in de basis en Nikki van Trigt, David Post en Jordi van Zuidam op de bank. En ook de vakopstelling was aangepast. In de eerste aanval de neven Thomas Reijgersberg en Rick van den Blink met Sophie Donkervoort en Sabrina Breve en in de verdediging Stefan Hogervorst, Mick van der Spek, Meike Noorlander en Manon Ballings.

De eerste aanval was zeer belangrijk bij het scoreverloop. In de eerste twee aanvallen  van dit vak zou het maximale resultaat gehaald worden en na vijf minuten stond er al een 5-1 voorsprong op het scorebord met doelpunten van Rick van den Blink (3), Thomas Reijgerberg en Meike Noorlander. Toch kreeg Groen Geel dat gaatje weer gedicht bij 6-6 omdat de tweede aanval van Avanti niet doeltreffend was. Rick van den Blink scoorde met de 7-6 zijn 100e doelpunt van dit zaalseizoen wat een bijzonder goed gemiddelde en prestatie is. En ook de 8-6 kwam op zijn naam uit een vrije bal. Het werd 9-7 maar ook weer 9-9 en na de 10-10 bracht Rick van Blink met zijn zevende doelpunt de ruststand op 11-10.

n

Nikki van Trigt in de tweede helft weer van de partij

Vrij snel in de tweede helft liep Avanti via alweer Rick uit naar 12-10 en hield dit vast tot 14-12. Ondertussen had coach Erwin van der Putten een aantal wissels toegepast en was Avanti met Nikki van Trigt, David Post en Jordi van Zuidam weer op volle oorlogssterkte. Groen Geel kwam nog gelijk op 14-14, liep Avanti bij 15-15 door tweemaal Jordi van Zuidam weg naar 17-15. Met de 17-15 scoorde Jordi van Zuidam de 100e treffer van dit seizoen (veld + zaal) in het eerste. Een puike prestatie. Groen Geel klampte weer aan in een fase waarbij Avanti teveel eenschotsaanvallen had. Erwin van der Putten nam een time-out en die pakte goed uit.

s

Belangrijk doelpunt van Sophie Donkervoort naar 21-17

Avanti besliste de wedstrijd definitief via doelpunten van Jordi van Zuidam, Meike Noorlander, Nikki van Trigt en Sophie Donkervoort. Het kwam op een 21-17 voorsprong. Scheidsrechter Remco Ontijt nam vervolgens enkele bijzondere beslissingen en het was bijna nog een wedstrijd geworden. Maar wie anders dan Rick van den Blink gooide de wedstrijd definitief in het slot en bracht Avanti de 22-20 winst.

Als bedankje voor de geweldige ondersteuning van het publiek het afgelopen seizoen stond de selectie na afloop van de wedstrijd achter de bar en in de keuken of moeten we zeggen in de kapsalon.

rick

Onze topscoorder van alle markten thuis

Doelpunten: Rick van den Blink (10), Jordi van Zuidam (3), Stefan Hogervorst (2), Meike Noorlander (2), Manon Ballings, Sophie Donkervoort, David Post, Thomas Reijgersberg en Nikki van Trigt.