Avanti Statistiek

20152016 Zaal 2016/03/05 DeetosSnel -Avanti 28-27
2016/03/05 DeetosSnel -Avanti 28-27
Rick van den Blink
Stefan Hogervorst
Mick vd Spek
Meike Noorlander
Manon Ballings
Sabrina Breve
Sophie Donkervoort
Thomas Reijgersberg
Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Mick vd Spek
30' Niet bekend Mick vd Spek
30' Niet bekend Mick vd Spek
30' Niet bekend Sabrina Breve
30' Niet bekend Sabrina Breve
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
Scores:
Rick van den Blink(10)
Stefan Hogervorst(5)
Mick vd Spek(3)
Meike Noorlander(3)
Manon Ballings(2)
Sabrina Breve(2)
Sophie Donkervoort(1)
Thomas Reijgersberg(1)

Wedstrijdverslag van de DeetosSnelsite:

Na praktisch de hele wedstrijd achter te hebben gestaan, sleepte DeetosSnel in de slotfase toch nog een overwinning uit het vuur tegen Avanti uit Pijnacker: 28-27. Vlak voor het einde, toen het bij DSC-KVS met 5 minuten te gaan gelijk was, gloorde er hoop dat een victorie misschien toch nog een kruisfinale zou opleveren. Helaas wist het achttal uit Eindhoven in de slotfase net op tijd orde op zaken te stellen toen ex-DeetosSnel-speelster Marloes Veenstra haar ploeg definitief naar de overwinning en dus de kruisfinales schoot. De verdiende felicitaties gaan dan ook naar DSC, dat hiermee na een wekenlange strijd nu definitief de 2e plek bemachtigd heeft, en poulewinnaar TOP(A) die beiden een gooi mogen doen naar de hoofdklassefinale en misschien zelfs een promotie naar de Korfballeague!

Na het treffen van beide reserveteams, waarin DeetosSnel haar sportieve plicht vervulde door met 31-28 te zegevieren en zodoende Avanti een klasse laat afzakken, begon de wedstrijd van de standaardteams wat later omdat de talrijk meegereisde supporters van Avanti , die samen met het legioen van DeetosSnel voor een geweldige sfeer zorgden, flink wat confetti afschoten bij het beginsignaal. Eénmaal echt gestart, leek het of de thuisploeg niet besefte dat de strijd inmiddels was aangevangen. In nog geen 4 minuten stond er een 0-5 openingsscore op het bord en had het duo Gert-Jan Kraaijeveld en Damien Folkerts al hun 1e time-out moeten aanvragen om de spelersgroep erop te wijzen dat deze ouverture wel heel beschamend was en het thuispubliek recht had op een betere voorstelling.

De aansporingen waren gelukkig niet aan dovemans oren besteed en zo bracht de thuisploeg via 4-6 de stand na 16 minuten weer in evenwicht: 10-10. Op een 14-13 tussenstand na bleef het zeer strijdlustige Avanti toch steeds aan de goede kant van de score en ging het rusten met 15-16 halverwege. Topscorers bij Avanti waren op dat moment de mannelijke spitsen Rick van den Blink, dit keer geposteerd naast Thomas Reijgersberg, met al 7 treffers en Stefan Hoogervorst met 5 scores. Aan Dordtse zijde waren de scores meer verdeeld.

Ook na de pauze moesten de bewoners van de Vorrinklaan steeds in de achtervolging op de ploeg uit Pijnacker, die extra motivatie leken te ontlenen aan de eerdergenoemde degradatie van hun 2e en zodoende op sportieve revanche uit waren en/of aan de in de hoofdmacht vertrekkende neven Rick van den Blink en Thomas Reijgersberg en hen een verdiend en gepast afscheid wilde geven door nog eens alles uit de kast halen.

Via 17-20 stond er 10 minuten voor tijd nog altijd een marge van 3 op het scorebord: 22-25 en leken de minieme play-off-kansen voor DeetosSnel definitief verdwenen. Tussendoor had Thomas Reijgersberg nog een “gedenkwaardige” treffer vanuit de hoek van het veld gemaakt, waarbij hij naar achter vallend uiteindelijk over de boarding ging. Exact op de plek waar zijn vader enkele jaren eerder, toen Thomas nog voor Fortuna uitkwam, ook in aanraking met deze boarding was gekomen. Alleen was dat destijds uit pure frustratie.

In de wetenschap van een gelijke tussenstand in Eindhoven wist de thuisploeg onder luide aanmoedigingen van het publiek en onder aanvoering van een ontketende Daphne Zwang, een wederom goed ingevallen Michelle van Geffen en aanvoerder Jeroen Preuninger alsnog alle energiereserves aan te spreken en trok het 8 minuten voor het einde de stand weer gelijk: 26-26.

Nadat Avanti toch weer “brutaal” op voorsprong was gekomen, waren het Björn van Rosmalen vanaf 2,5 meter en Daphne Zwang van afstand die uiteindelijk de zwaarbevochten overwinning over de finish wisten te slepen. Een resultaat waarvan al snel duidelijk werd, omdat DSC-KVS reeds was geëindigd, dat het niet tot de zo vurig gehoopte kruisfinale leidde. Wat het daarentegen wel opleverde was een reeks van 7 thuiswedstrijden met overwinningen, een puntentotaal van 21, waarmee de ploeg in de andere poule gedeeld eerste was geworden, maar misschien nog wel belangrijker: de waardering van alles en iedereen die DeetosSnel een warm hart toedraagt, voor de getoonde strijdlust, ook toen men het niet meer in eigen hand had en de druk op DSC maximaal in stand hield en een over het geheel genomen prachtig zaalseizoen.

Er zijn zoals eerder gememoreerd hele mooie ontwikkelingen te zien, zowel in de 1e selectie als bijvoorbeeld bij de aanstormende talenten van de A- en B-jeugd. Deze laatstgenoemde selecties hebben zich beiden geplaatst bij de beste 4 in hun leeftijdscategorie en daar zijn we als vereniging ook bijzonder trots op!

Kortom: de toekomst ziet er in sportief opzicht rooskleurig uit, al zullen we daar met z’n allen (zowel in uitvoerende als in ondersteunde taken) op een goede manier keihard voor moeten blijven knokken. Met de passie en inzet zoals ons 1e dat in deze wedstrijd uiteindelijke ook toonde. Laten wij er echter voor zorgen dat daar geen time-out voor nodig is!

Scores DeetosSnel:
Björn van Rosmalen 6 (waarvan 3 sw), Jeroen Preuninger 5, Daphne Zwang 4, Jordan de Vogelaere 3, Brett Zuijdwegt 2, Jaimy Roos 2, Fenna Zwang 2, Maureen Oudman 2 en Michelle van Geffen 2.

Scores Avanti:
Rick van den Blink 10 (waarvan 3 sw), Stefan Hoogervorst 5, Meike Noorlander 3, Mick van de Spek 3 (waarvan 2 sw), Sabrina Brevé 2, Manon Ballings 2, Sophie Donkervoort 1 en Thomas Reijgersberg 1.