20152016 Veld 2016/04/16 Tweemaal Zes -Avanti 17-21
2016/04/16 Tweemaal Zes -Avanti 17-21
Nikki Klijn
Meike Noorlander
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Nikki van Trigt
David Post(6)
Jordi van Zuidam(6)
Rick van den Blink(5)
Manon Ballings(2)
Nikki van Trigt(2)

Een belangrijke 17-21 overwinning van Avanti in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes. Op een winderige veld werd na een 10-12 voorsprong bij de rust het verschil gemaakt in de slotfase van de wedstrijd. Avanti maakte het verschil in de eerste vakkencombinatie, daar werd met 13-7 gewonnen. Vier van de tien gespeelde aanvalscombinatie gingen daar met 2-0 naar Avanti.

d

David Post man van de wedstrijd

In de eerste officiele veldwedstrijd na de zaalcompetitie trof Avanti in Maartensdijk Tweemaal Zes. Deze ploeg had in de zaalcompetitie een klasse lager gespeeld (Overgangklasse) en was daar op de derde plaats geeindigd achter kampioen SDO uit Kamerik. TZ is thuis nauwelijks te verslaan en Avanti had tot nu toe in de veldcompetitie de punten alleen thuis behaald. Rick van den Blink had het in een interview met NLKorfbal al gezegd, de eerste wedstrijden na de zaal gaan bepalen of Avanti bovenin gaat spelen of dat de ogen naar onderen gericht moeten worden.

m

Nadat de score aanvankelijk gelijk opging tot aan de 2-2 met doelpunten van David Post en Manon Ballings, nam TZ het voortouw. Ondanks het feit dat TZ met wind tegen de eerste helft begon was het in deze fase veel zuiverder dan Avanti in de afronding. Binnen tien minuten liep TZ namelijk uit naar een 7-2 voorsprong. Avanti was niet alleen slordig in de afronding, ook de passing was niet altijd zuiver.

t

Sprongkracht Thomas Reijgersberg overwint lengte tegenstander

Dankzij de, weer hard werkende, David Post brak Avanti de doelpuntloze periode. Van afstand werd het 7-3, gevolgd door een afstandsschot van Jordi van Zuidam (7-4).

s

Sophie Donkervoort vrij voor de korf

En na de 8-4 kwam Avanti weer helemaal terug in de wedstrijd. Binnen drie minuten werd de stand weer gelijk dankzij doelpunten van Nikki van Trigt, David Post, Jordi van Zuidam (beauty van een doorloop) en Manon Ballings.

j

Verdedigd of niet? Oordeel zelf. Scheidsrechter gaf deze doorloop van Jordi verdedigd

De scores gingen vervolgens om en om tot de 10-10 met Avanti-doelpunten van Rick van den Blink en Jordi van Zuidam. Vlak voor rust pakte Avanti de eerste twee doelpuntenvoorsprong via Nikki van Trigt en Rick van den Blink. Ruststand 10-12.

n

Nikki van Trigt uiterst effectief in de paalzone

Met de wind mee had TZ maar drie minuten nodig na de rust om de stand gelijk te trekken (12-12). Avanti mist vervolgens een strafworp en een doorloop, waarna TZ wel een strafworp benut en weer op voorsprong komt (13-12). Na de time-out van Erwin van der Putten en de wissel Nikki Klijn (net gearriveerd uit Nieuwerkerk waar het tweede speelde) voor Sophie Donkervoort maakte Rick van den Blink vanuit een doorloop gelijk (13-13).

m

Manon Ballings in de aangeef

In deze fase had TZ het voortouw met de 14-13 en de 15-14. Maar Avanti maakte gelijk via Jordi van Zuidam (14-14) en Rick van den Blink (aangespoord via neef Thomas: "Rick, kom op nou"). Vervolgens wordt Thomas Reijgersberg tijdens een duel in zijn oog geraakt en ligt de wedstrijd even stil.

t

Oogblessure Thomas Reijgersberg

Via een strafworp van Jordi van Zuidam (verdiend door Thomas) wordt het 15-16, snel gevolgd door de 16-16. Aan de kant van TZ werd vervolgens topschutter Randy Bruyntjes gewisseld. Avanti zette in het aanvalsvak de dames in de rebound en daarmee kregen Rick van den Blink (pracht doorloop) en David Post de gelegenheid om de score uit te bouwen.

r

Doorloopdoelpunt Rick van den Blink in de maak

Toen vervolgens Jordi van Zuidam via een vrije bal de 16-19 scoorde, was de wedstrijd in de tas. En na de 17-19 bekroonde David Post zijn goede wedstrijd met nog twee treffers. Eindstand 17-21. Een hele belangrijke overwinning voor Avanti. Aankomende zaterdag wacht de ontmoeting met koploper TOP (A) die pas net het zaalseizeon achter de rug heeft na het spelen van de Hoofdklasse playoffs. Wil Avanti mee gaan doen met de bovenste plekken dan zal er gewonnen moeten worden.

d

Doelpunten: David Post (6), Jordi van Zuidam (6), Rick van den Blink (5), Manon Ballings (2) en Nikki van Trigt (2).