20152016 Veld 2016/04/23 Avanti - TOP (A) 19-12
2016/04/23 Avanti - TOP (A) 19-12
Nikki Klijn
Meike Noorlander
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
David Post(7)
Jordi van Zuidam(6)
Rick van den Blink(4)
Manon Ballings(1)
Thomas Reijgersberg(1)

Dankzij de 19-12 overwinning van Avanti op koploper TOP(A) is de spanning in de veldcompetitie van de Hoofdklasse B weer terug. De ploeg uit Arnemuiden kan de tol gaan betalen voor een lang zaalseizoen. Alleen Jeanine Marijs was deze zaterdag (en dan vooral de eerste helft) in normale doen. De vele blessurebehandelingen en pijntjes aan de Zeeuwse kant waren een teken dat de ploeg niet in vorm is. Maar TOP (A) trof ook een gedreven en volwassen spelend Avanti dat maar wat graag bovenin wil meespelen.

t

Thomas Reijgersberg terecht trots op wereldaangeef naar Jordi van Zuidam

Deze toon werd vanaf de start van de wedstrijd gezet. De eerste aanval opende gelijk met een maximale score door doelpunten van David Post (afstand na dubbel met Rick van den Blink) en Rick van den Blink (strafworp). Na de 2-1 en de 3-1 van Jordi van Zuidam was het tweemaal Jeanine Marijs die de stand op gelijke hoogte bracht. Na de 3-4 benutte Jordi van Zuidam een strafworp verkregen via Thomas Reijgersberg.

r

Wat een klasse doorloop was dat van Rick van den Blink

De sterke eerste aanval bracht Avanti weer een twee doelpuntenvoorsprong (6-4). En wat voor een doelpunten. Allereerst dolde Rick van den Blink zijn tegenstander en benutte zeer fraai een doorloop. Gevolgd door een beauty van David Post onder de korf.

d

Beauty van David Post op 6-4

De marge bleef twee verschil tot aan de 9-7. TOP kwam terug tot 9-8 en mist vervolgens een strafworp op 9-9. De ploeg van Erwin van der Putten sloeg daarna vlak voor rust toe. Met een aantal zeer fraaie akties werd en het publiek vermaakt en werd een beslissend gaatje geslagen.

n

Nikki van Trigt sterk in de rebound

Wederom een mooie doorloop van Rick van den Blink betekende 10-8, gevolgd door een waanzinning doorloopdoelpunt van Jordi van Zuidam achterwaarts aangespeeld door Thomas Reijgersberg. Dit doelpunt is illustratief hoe goed de herencombinaties elkaar momenteel letterlijk en figuurlijk blind kunnen vinden.

j

Doelpunt van de week van Jordi van Zuidam na achterwaartse pass Thomas Reijgersberg

Dat Avanti het verdedigend ook op orde had bleek uit het snoeiharde blok van Sophie Donkervoort die een vrije bal onschadelijk maakte. Vlak voor de rust scoorde Jordi van Zuidam ook nog een afstandsschot en zochten de ploegen met een 12-8 stand de kleedkamers op.

s

Sophie Donkervoort maakte indruk vlak voor rust met een snoeihard blok

Na de rust is Avanti geen moment meer in gevaar gekomen en lag de wedstrijd meermaals stil vanwege blessures aan met name de Zeeuwse dameskant. Via de 13-8 van David Post en de 14-9 van Thomas Reijgersberg bleef Avanti het verschil van vier houden. Toen vervolgens David Post in één minuut tweemaal van afstand scoorde was de wedstrijd helemaal gespeeld.

m

Meike Noorlander in de aangeef

Na een enorme hagelbui kwam TOP (A) nog even terug tot 16-12. Met de opgestoken wind en hagel had Rick van den Blink drie strafworppogingen nodig om de 17-12 te maken.

r

Driemaal is scheepsrecht, ook tijdens hagelbuien

De speler die kan genieten van dat soort weersomstandigheden is David Post en hij scoorde dan ook de 18-12 ("dit is mijn weer").

d

David Post wederom zeer sterk met zeven doelpunten ("dit is mijn weer")

Zeven minuten voor tijd bepaalde Jordi van Zuidam vanuit een strafworp de eindstand op 19-12. Een meer dan verdiende overwinning. En als TOP zo blijft spelen gaan we nog een zeer spannend slot van de competitie tegemoet.

s

Nikki Klijn en Stefan Hogervorst kwamen in de ploeg voor Manon Ballings en Jordi van Zuidam

Doelpunten: David Post (7), Jordi van Zuidam (6), Rick van den Blink (4), Manon Ballings en Thomas Reijgersberg.