20152016 Veld 2016/04/30 SDO -Avanti 16-21
2016/04/30 SDO -Avanti 16-21
Nikki Klijn
Meike Noorlander
67' Doorloop (8e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 21)
65' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(16 - 20)
65' Strafworp SDO(16 - 19)
57' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 19)
57' Vrije Bal SDO(15 - 18)
56' Tekst Time Out
56' Afstand (2e doelpunt)Meike Noorlander(14 - 18)
55' Vrije Bal SDO(14 - 17)
55' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 17)
55' Afstand SDO(13 - 16)
54' Vrije Bal (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 16)
53' Afstand SDO(12 - 15)
53' Strafworp (5e doelpunt)Rick van den Blink(11 - 15)
49' Afstand SDO(11 - 14)
48' Afstand Meike Noorlander(10 - 14)
44' Korte kans SDO(10 - 13)
43' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 13)
42' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(9 - 12)
41' Afstand SDO(9 - 11)
40' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 11)
39' Afstand (2e doelpunt)David Post(8 - 10)
36' Afstand SDO(8 - 9)
36' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 9)
33' Afstand SDO(7 - 8)
32' Afstand (2e doelpunt)Nikki Klijn(6 - 8)
32' Afstand Nikki Klijn(6 - 7)
30' Tekst Time Out
30' Afstand Thomas Reijgersberg(6 - 6)
28' Afstand SDO(6 - 5)
28' Afstand David Post(5 - 5)
17' Strafworp SDO(5 - 4)
16' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 4)
16' Doorloop SDO(4 - 3)
11' Afstand SDO(3 - 3)
7' Strafworp SDO(2 - 3)
5' Afstand SDO(1 - 3)
5' Vrije Bal Jordi van Zuidam(0 - 3)
3' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(0 - 2)
1' Afstand Rick van den Blink(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Rick van den Blink(8)
Jordi van Zuidam(5)
David Post(2)
Nikki Klijn(2)
Thomas Reijgersberg(2)
Meike Noorlander(2)

Met een belangrijke 16-21 overwinning op SDO/Verzuimvitaal in Kamerik blijft Avanti meedoen om de prijzen in Hoofdklasse B. Na de winst van vorige week op koploper TOP is de competitie aan de top weer opengebroken. Alles is weer mogelijk en zaterdag stonden er twee toppers op het programma. SDO tegen Avanti en TOP tegen DSC. Droomscenario voor Avanti zou natuurlijk winst van DSC op TOP zijn. Dit gebeurde helaas niet.

Sponsors ook zelf aanwezig met AvantiCycling

Avanti begint sterk aan de wedstrijd. Rick heeft zijn plekje al snel gevonden en binnen een minuut staat het 0-2 met twee prachtige afstandstreffers. Na een reboundfout op Thomas tekent Jordi voor 0-3 uit een vrije bal. Een mooi begin voor Avanti.

`

David en Rick veelvuldig op doorbraak. De resulterende strafworpen worden allemaal door Rick benut

Door de stevige wind wordt het veld erg klein gehouden en het zijn de heren van beide teams die in de spits spelen. Hilbert van Koerten en Jelmer Beijeman bij SDO en Jordi en Rick bij Avanti. SDO komt na 10 minuten weer langszij door Beijeman en 2x van Koerten. Bij 3-3 presenteren Jordi en Thomas nogmaals de "doorloop uit de afvang achterwaarts". Deze keer mist Thomas de doorloop.

BAM, en weer 8 stuks vandaag voor Rick

Tot zo'n 5 minuten voor de rust blijft SDO op voorsprong ( 6-5 ) . Thomas brengt vanaf de achterlijn de ploegen weer naast elkaar. Vlak voor rust maakt Nikki Klijn ( in de ploeg voor de geblesseerde Sophie ) gebruik van de ruimte die zij van haar tegenstandster krijgt en schiet Avanti met twee belangrijke treffers van afstand naar 6-8. Beijeman zorgt voor de 7-8 ruststand.

Twee belangrijke scores van Nikki vlak voor rust

Na rust de eerste bal van Jordi gelijk voor 7-9. De Avantiheren spelen door de sterke dekking veelvuldig op de doorloop maar het wil maar niet lukken uit deze acties te scoren. David en Jordi dan maar van afstand en het verschil is weer 3, 8-11. Vanaf dat moment blijft Avanti steeds meescoren met SDO waardoor SDO niet dichterbij kan komen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd beslist Thomas de wedstrijd met 15-20 van afstand. Het slotakkoord is voor Rick met een magistrale doorloop. Eindstand 16-21.

Meike wederom twee strakke afstandtreffers

Kort na de zaalcompetie zei Rick nog tegen NLKorfbal "Eerst moeten we ons handhaven, maar als we de eerste twee á drie wedstrijden winnen, kunnen we misschien naar boven kijken." Het wordt dus het laatste scenario. Alhoewel het natuurlijk erg moeilijk gaat worden om TOP nog te achterhalen. Door de winst van TZ en Sporting Delta wordt de strijd om de degradatie nu wel erg spannend. Slechts 4 punten verschil nog tussen nummer laatst TZ en nummer 3 SDO.

Oeeffff, ff checken of alles er nog zit

Volgende week uit naar Eindhoven tegen DSC, de ploeg die er in de zaal in slaagde naar de KorfbalLeague te promoveren. Tegen TOP miste DSC de twee toppers Timo de Wit en Dennis Snel, wellicht zijn die er volgende week wel weer bij.

Doelpunten: Rick van den Blink (8), Jordi van Zuidam (5), Nikki Klijn (2), Meike Noorlander (2), David Post (2) en Thomas Reijgersberg (2)

TOP (A) - DSC 23-17
Tweemaal Zes - DeetosSnel 26-22
Sporting Delta - KVS/Maritiem 18-12