20152016 Veld 2016/05/07 DSC -Avanti 23-11
2016/05/07 DSC -Avanti 23-11
Meike Noorlander
Nikki Klijn
68' Afstand DSC(23 - 11)
67' Afstand DSC(22 - 11)
66' Afstand DSC(21 - 11)
64' Afstand DSC(20 - 11)
61' Afstand Meike Noorlander(19 - 11)
59' Afstand DSC(19 - 10)
56' Strafworp DSC(18 - 10)
53' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Jordi van Zuidam
53' Afstand DSC(17 - 10)
51' Afstand DSC(16 - 10)
48' Doorloop DSC(15 - 10)
46' Afstand DSC(14 - 10)
44' Tekst Time Out
44' Vrije Bal DSC(13 - 10)
42' Strafworp DSC(12 - 10)
39' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(11 - 10)
37' Doorloop DSC(11 - 9)
35' Afstand DSC(9 - 9)
35' Afstand DSC(10 - 9)
34' Vrije Bal DSC(8 - 9)
33' Doorloop (3e doelpunt)Nikki van Trigt(7 - 9)
28' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 8)
26' Strafworp Jordi van Zuidam(7 - 7)
25' Vrije Bal DSC(7 - 6)
25' Korte kans (2e doelpunt)David Post(6 - 6)
20' Afstand Rick van den Blink(6 - 5)
14' Afstand DSC(6 - 4)
12' Afstand DSC(5 - 4)
11' Korte kans (2e doelpunt)Nikki van Trigt(4 - 4)
10' Korte kans Nikki van Trigt(4 - 3)
10' Afstand DSC(4 - 2)
6' Afstand DSC(3 - 2)
4' Afstand DSC(2 - 2)
2' Afstand David Post(1 - 2)
0' Afstand Thomas Reijgersberg(1 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
0' Afstand DSC(1 - 0)
Nikki van Trigt(3)
David Post(2)
Rick van den Blink(2)
Thomas Reijgersberg(2)
Jordi van Zuidam(1)
Meike Noorlander(1)

Op de warmste dag van het jaar is Avanti figuurlijk door het ijs gezakt in Eindhoven. Na een 8-9 voorsprong bij de rust werden er in de tweede helft nog maar twee doelpunten gemaakt door Avanti en liep DSC over de ploeg uit Pijnacker heen. Eindstand 23-11.

Moeilijke middag voor Rick tegen Dennis Snel

DSC had deze zaterdag weer de beschikking over Dennis Snel en Timo de Wit en dat was vooral in de tweede helft aan het scorend vermogen van de Eindhovernaren te merken. Beide heren scoorden zevenmaal en Timo de Wit zelfs zesmaal na de rust. Aan Avantikant hadden juist de spitsen problemen om tot scoren te komen. Deze wedstrijd Nikki van Trigt topscorer met 3 doelpunten.

Nikki topscorer

In de eerste helft kan Avanti de verdedigende gelederen nog goed gesloten houden. De doelpunten zijn dan ook duur in de eerste helft. Van afstand zijn beide ploegen verre van scherp. Verdedigend heeft vooral het vak van Thomas, Jordi, Manon en Meike de zaken goed voor elkaar in de eerste helft waardoor Timo de wit en Maaike Roubos in toom gehouden kunnen worden. Vlak voor rust komt Avanti zelfs nog op een 7-9 voorsprong uit een fraaie doorloop van Nikki van Trigt. Avanti geeft dan echter een van de vele vrije ballen makkelijk weg en Dennis Snel mist deze niet. Ruststand 8-9.

Thomas in actie tegen Timo de Wit

Hoe anders is de tweede helft. In korte tijd dendert DSC over Avanti heen en is de stand 13-10. Alleen Thomas heeft dan voor Avanti gescoord. Typerend is op dat moment dat de bal uit de uitworp na 13-10 gelijk verspeeld wordt en Timo de Wit 14-10 aantekent. Het vertrouwen is volledig weg bij Avanti en DSC dendert door en trakteert Avanti in de slotfase nog op wat galleryplay. Alleen Meike slaagt er na Thomas nog in te scoren de tweede helft.  Twee doelpunten in 1 helft, dat is lang geleden. Uiteindelijk beeindigt de scheidsrechter bij 23-11 de lijdensweg voor Avanti.

Fraaie one-hander van Meike tegen Maaike Roubos

Avanti-doelpunten: Nikki van Trigt (3),  Rick van den Blink (2), David Post (2), Thomas Reijgersberg (2), Meike Noorlander en Jordi van Zuidam.

Topdag voor de ijsindustrie.

Ook Cherrel was weer even in Nederland en pakte nog een paar minuutjes in het 2e mee

Voor de thuisblijvers was het een luxe dat DSC zulke goede livestreams verzorgt, al zal menig Avanti-supporter die beelden van de tweede helft achteraf liever niet gezien willen hebben. De technische verzorging van die livestreams is echter zeker korfballeague waardig. Complimenten!

Het is daarmee nog een kwestie van tijd alvorens TOP Arnemuiden gaat promoveren naar de ereklasse. Een knappe prestatie zeker in aanmerking genomen de zware blessures van onder andere Anita de Ridder en Jurriaan Bouwens waarmee het team te maken heeft.

Onderin is de competitie nog wel zeer interessant. De onderste twee ploegen gaan degraderen naar de Overgangsklasse en daar komen nog 5-6 ploegen voor in aanmerking.

Aankomende zaterdag komt Sporting Delta van coach Steven Mijnsbergen op bezoek in Pijnacker en zij zijn nog verre van veilig. Aan Avanti de taak om enerzijds haar sportieve plicht te vervullen en anderzijds de nederlaag in Eindhoven voor haar eigen publiek recht te zetten.

TOP (A) - SDO/VerzuimVitaal 23-18
Sporting Delta - Tweemaal Zes 16-21
DeetosSnel - KVS/Maritiem 18-18